21.6.17

Ιδρύθηκε προξενείο του Βιετνάμ στη Θεσσαλονίκη

Προσκεκλημένος στα εγκαίνια και ο δήμος Έδεσσας 

Η ίδρυση προξενείου του Βιετνάμ στην Θεσσαλονίκη (πλατεία Αριστοτέλους 3) με επίτιμο πρόξενο τον επιχειρηματία, Βασίλειο Κωνσταντινίδη, ανακοινώθηκε επίσημα στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα, Tran Thi Ha Phuong. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα και το Βιετνάμ συνήψαν διπλωματικές σχέσεις το 1975. Η ελληνική Πρεσβεία στο Ανόι άρχισε να λειτουργεί το 2007, ενώ η Πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αθήνα ιδρύθηκε το 2010.

Στα εγκαίνια του προξενείου βρέθηκε επίσημα προσκεκλημένος και ο δήμος Έδεσσας με αντιπροσωπεία του διότι ο Χο Τσι Μινχ (1890-1969) πέρασε από την Έδεσσα (προφανώς και από την Καστοριά) ως στρατιώτης του γαλλικού στρατού ανάμεσα σε στρατιώτες της πολυεθνικής δύναμης που βοήθησαν την Ελλάδα αμέσως μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912.

Ο δήμος Έδεσσας με πρόσφατη απόφασή του πρόκειται να προχωρήσει στην αναδημιουργία ενός πάρκου φιλίας των λαών στην μνήμη του Χο Τσι Μινχ και των άλλων στρατιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ