21.6.17

Σταθμοί διοδίων

  • Δήμαρχος Κοζάνης
Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα σύσκεψη με πρωτοβουλία των δημάρχων Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη και Καβάλας Δ.Τσανάκα. «Το κλίμα είναι αρνητικό, όλοι φοβούνται ότι εφόσον γίνουν νέα μετωπικά διόδια θα μείνουν εκεί για πάντα. Ειδάλλως δεν έχει λογική, αν όπως εξαγγέλλεται πρόκειται να εγκατασταθεί ηλεκτρονικό σύστημα αναλογικής χρέωσης», ανέφερε ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Λ. Ιωαννίδης.

Οσο για τη στάση του υπουργείου Υποδομών -ότι δηλαδή τα διόδια «επιβλήθηκαν» από τους θεσμούς, ο δήμαρχος Κοζάνης είναι σκεπτικός. «Η τοποθέτηση των 10 σταθμών διοδίων είναι μια επιλογή, που φέρει την υπογραφή δύο υπουργών. Επομένως, εμείς σε αυτούς θα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε», αναφέρει.

  • Τοπικά
Την περασμένη Δευτέρα 12 Ιουνίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση, με θέμα: «Λήψη απόφασης για έκδοση ψηφίσματος κατά της τοποθέτησης του σταθμού διοδίων Σιατίστης επί του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού Σιάτιστα – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή».

Η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε... ελλείψει απαρτίας, καθότι μόνο δεκαεννέα δημοτικοί σύμβουλοι προσήλθαν στο δημαρχείο Καστοριάς. Έξι δε δημοτικοί σύμβουλοι –μεταξύ των συμβούλων που δεν παρέστησαν, απέστειλαν στον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Τόμου επιστολή διαμαρτυρίας (η διαμαρτυρία εδώ)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ουδεμία πρωτοβουλία σημειώθηκε, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις για την δημιουργία νέων σταθμών διοδίων, από τους άλλους δύο δημάρχους της περιοχής, δηλαδή των κ. Π.Κεπαπτσόγλου και Π.Γκέτσιο, των δήμων Άρ .Ορεστικού και Νεστορίου αντίστοιχα, καθώς και από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ