22.7.17

Φεστιβάλ της Αυλής



Το διήγημα σήμερα, είναι το θέμα της τελευταίας εκδήλωσης του Φεστιβάλ της Αυλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 22 Ιουλίου στις 20:30 στο αρχοντικό Πηχιών στην πλατεία Αδελφών Εμμανουήλ στο Ντολτσό, με την συμμετοχή καταξιωμένων συγγραφέων από όλη την Ελλάδα.



14 σύγχρονοι έλληνες διηγηματογράφοι διαβάζουν διηγήματά τους στην αυλή του αρχοντικού Πηχιώνος. Με πλούσιο συγγραφικό έργο και αντίστοιχες εκδόσεις, σημαντικές βραβεύσεις, έντονη και πολύπλευρη δραστηριότητα στον κλάδο της δημοσιογραφίας, τη σύνδεση της λογοτεχνίας με τη μουσική και τον κινηματογράφο, αλλά και την έρευνα στο αντικείμενο της λογοτεχνίας, οι φιλοξενούμενοι διηγηματογράφοι του φετινού Φεστιβάλ της Αυλής, αποτελούν τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μεταπολεμικής και σύγχρονης γενιάς των ελλήνων πεζογράφων. 

Η βραδιά θα ανοίξει -τιμής ένεκεν- με την προβολή ενός βίντεο στο οποίο ο πεζογράφος Ηλίας Χ. Παπαδημητρακόπουλος διαβάζει το παρθενικό του διήγημα Οι φρακασάνες και με την ανάγνωση ενός διηγήματος του πεζογράφου Περικλή Σφυρίδη. Αμέσως μετά –κατά αλφαβητική σειρά- διηγήματά τους θα διαβάσουν οι συγγραφείς: Σωτήρης Φ. Δημητρίου, Γιάννης Καισαρίδης, Δημήτρης Γ. Κανελλόπουλος, Θωμάς Κοροβίνης, Ηλίας Κουτσούκος, Στάθης Κοψαχείλης, Γιάννης Παλαβός, Ηλίας Λ. Παπαμόσχος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Θωμάς Σ. Στεργιόπουλος, Βασίλης Τσιαμπούσης, Νώντας Τσίγκας. 

Η λογοτεχνική αυτή εκδήλωση αποτελεί ιδέα και πρωτοβουλία του συγγραφέα Ηλία Λ. Παπαμόσχου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της Αυλής της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του δήμου Καστοριάς και φιλοδοξεί να ανοίξει έναν νέο κύκλο δράσεων για την τέχνη της λογοτεχνίας. 


Σχετικά:

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/7/17

    Θάλασσα καὶ πῦρ καὶ γυνή, κακὰ τρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/7/17

    Πάντως χάρη στους λογοτέχνες μας στην Καστοριά ζούμε καυτά καλοκαίρια.
    Πότε βγαίνει βιβλίο κι έχουν ξεχάσει γνωστούς και μη εξαιρετέους, φέτος δε θυμηθήκαν ούτε μία γυναίκα.
    Αν ποτέ έβγαζα βιβλίο, σκέφτομαι να του έδινα τον τίτλο "Θέλει ταλέντο να εκτίθεσαι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κολλητήρι21/7/17

    Για να πούμε την πάσα αλήθεια, άξιζε το φεστιβαλ της αυλής! Μόνο αυτό το τελευταίο να το πρόσεχαν λίγο παραπάνω, για να μη ξυπνήσει καμιά Λυσιστράτη και να δούμε πώς θα τα βγάλουν πέρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/7/17

    Δηλαδή, 14 συγγραφείς θα διαβάσουν διηγήματα; Ποιος ο λόγος;
    Συγχωρέστε με, αλλά, προτιμώ να διαβάσω μόνη μου, π.χ. τη Μαρία Κουγιουμτζή, ή, ακόμη, και τη νέα Μάτα Καστρησίου, παρά να διαβάζουν αυτές, για εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/7/17

    Σχόλιο σε άλλη ανάρτηση της ΟΔΟΥ, αλλά σχετικό (αυτό που λένε "για να γελάσει κάθε πικραμένος")

    "Άιντε μπρε Τσουτσούλα! Έβγα στην αυλή να καταλάβουμε φεστιβαλικά ότι δήγημα μπορούν να γράψουν μόνε άντροι!!! Εμείς ξέρουμε μόνε να καθαρνάμε τεντζερέδες και να νταχτανεύουμε μιτσιτσόνια. Ευτυχώς που σκέφτηκαν τα τσούτσανα και μας δείξανε σε βίντεο τη Χρυσούλα να λέει τόσο όμορφα για τον "Αρχοντοχωριάτη" του '59 σε σκηνοθεσία του Α. Ραφαηλίδη. Αλλά πού τέτοιες ιδέες ο Λιάκος. Θα ρθεις μπρε ή κοψομεσιάσκες που έπλυνες τις γιάμπολες για το χειμώνα;;;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/7/17

    Γιατί όλη αυτή η γκρίνια και η κακία; Είναι 14 σπουδαίοι άντρες συγγραφείς, πότε θα ξαναβρούμε την ευκαιρία να τους ακούσουμε να διαβάζουν για μας; Εμπρός γυναίκες ας γεμίσουμε την αυλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/7/17

      Έτσι μπράβο, καλά τα λες, γιατί, οι γυναίκες πρέπει να υπηρετούν/υποστηρίζουν τους άντρες!

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος21/7/17

    Έτσι θα σας συνέφερε αλλά οι γυναίκες είναι, δεν χρειάζεται να το αποδείξουν, υπεράνω όλων και τα παιχνιδάκια στη πλάτη τους και στ' όνομά τους, τα παίρνουν χαμπάρι. Φυσικά όταν μιλάμε για Γυναίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/7/17



    "Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία":
    «Το διήγημα ομοιάζει με τη γυναίκα»
    !!!!!!

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ραδιόφωνο22/7/17

    Γιατί οι συγγραφείς διαβάζουν αυτά που γράφουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/7/17

      Ξέρω γω;
      Για τον ίδιο λόγο που και ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή.
      Γιατί και η κότα άμα γεννήσει αυγό κακαρίζει.
      [Άσε μας ρε φίλε με τα βαθυστόχαστά σου ...]

      α υ τ ό χ θ ω ν

      ΥΓ. Να μάθεις να ομολογείς [και φυσικά να διαμαρτύρεσαι!] αυτό που σε τσούζει κι όχι να το φέρνεις γύρω γύρω με αφελή ερωτήματα.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ