20.11.17

Εν συντομία




⬛    Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης. 08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στο μνημείο Ηρώων. 10:30. Δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Καστοριάς. 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων. 

⬛   Η αποστολή του λυκείου Αγίου Αντωνίου Λεμεσού Κύπρου, που βρέθηκε στην Καστοριά στο πλαίσιο της αδελφοποίησής του με το 1ο γενικό λύκειο Καστοριάς, πραγματοποίησε επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σωτήρη Αδαμόπουλο και στον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή. Ανάλογη ευκαιρία θα δοθεί και σε μαθητές του 1ου ΓΕΛ, όταν στα  τέλη Μαρτίου η αποστολή του σχολείου τους θα μεταβεί στην Κύπρο.

⬛   Απόφαση με μεγάλη βαρύτητα σε φορολογικό, ποινικό και οικονομικό επίπεδο εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, που έκρινε ότι οι έλεγχοι των Αρχών σε τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων σε ημεδαπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν μπορεί να επεκταθεί πέραν της πενταετίας.

⬛    Τους διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες της Δυτικής Μακεδονίας θα τιμήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε ειδική εκδήλωση. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται τα αθλητικά σωματεία και αθλητικά σωματεία ατόμων με αναπηρία να αποστείλουν στις Π.Ε., τα στοιχεία των αθλητών που διακρίθηκαν από το 2014 έως σήμερα σε βαλκανικό, ελληνικό επίπεδο καταλαμβάνοντας μια από τις τρεις πρώτες θέσεις και σε ευρωπαϊκό, παγκόσμιο επίπεδο καταλαμβάνοντας μία από τις έξι πρώτες θέσεις. Συγκέντρωση στοιχείων για την Π.Ε. Καστοριάς τηλ.: 2467350217 e-mails: n.pagounis@kastoria.pdm.gov.gr & d.dykm@kastoria.pdm.gov.gr

⬛    Δύο λύκοι που βρέθηκαν στην κατοχή ιδιώτη στην Σερβία, μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο του “Αρκτούρου” στην Φλώρινα όπου θα ζουν στο εξής. Υπενθυμίζεται ότι η Σερβία απαγορεύει την κατοχή άγριων ζώων στο έδαφός της.

⬛     Κατά το μήνα Οκτώβριο του 2017, από τις αστυνομικές διευθύνσεις αστυνομίας Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας, συνελήφθησαν συνολικά τριακόσια τριάντα άτομα. Μεταξύ αυτών, ένας για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, 33 για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και 197 αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στην χώρα.

⬛     Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς γνωστοποιείται ανακοίνωση  όπου με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, κάθε υπεύθυνος εκμετάλλευσης χοίρων πρέπει να διενεργεί ετήσια απογραφή του ζωϊκού του κεφαλαίου και να το κοινοποιεί στο τμήμα Κτηνιατρικής έως και 31 Δεκεμβρίου.

⬛     Εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από αγροικίες και αγροτικές αποθήκες που διαπράχθηκαν στην περιοχή της Πτολεμαΐδας και στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας  κατά το χρονικό διάστημα από 19-08-2016 έως 14-11-2017, σε βάρος 17 ημεδαπών για τις οποίες συνελήφθη 44χρονος υπήκοος Αλβανίας.

⬛     Στο περίπτερο του συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, στην έκθεση τουρισμού Philoxenia (10-12 Νοεμβρίου) συμμετείχε ο δήμος Άργους Ορεστικού και τα ιαματικά λουτρά Αμμουδάρας.

⬛    Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς προσκαλεί όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρίες να παρουσιάσουν προτάσεις έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017 για το νέο δημιουργικό της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς. Πληροφορίες τηλ. 2467022353, 2467023116, e-mail info@ akf.gr

⬛     Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας συμμετείχε στην ετήσια γενική συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας η οποία πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη.

⬛    Στις 26 Νοεμβρίου  στις 11:00 οι Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση  για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου  και εξελεγκτικής επιτροπής.

⬛    Στον διαγωνισμό σχεδίου μόδας που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, νικήτρια αναδείχθηκε η κ. Μαρία Έλενα Καστανιώτη.

⬛     Από 18 Δεκεμβρίου  2017 έως 30 Ιανουαρίου 2018, επτά μονόπρακτα της Νίνας Ράπη θα μεταφέρει στη σκηνή του A Small Argo full of Art, Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο), ο Αλέξανδρος Μιχαήλ μέσα από την παράσταση με τίτλο «Splinters». Η παράσταση θα ανέβει και στην Θεσσαλονίκη (Θέατρο Τ) 5 – 28 Φεβρουαρίου 2018.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ