9.11.17

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


Apelefterosi tis Kastoria 11.11.1912
ΟΔΟΣ 9.11.2017 | 909


11η | πώς θα ήταν το 2017


Οι πολιτικοί της Καστοριάς, θα κινούνται φαίνεται σε ανώτερα επίπεδα. Δεν αναλώνονται σε μικροπρέπειες. Έτσι έστρεψαν την ατζέντα, από τα ζέοντα προβλήματα της καθημερινότητας, της απραξίας και της έλλειψης προοπτικής... στον πολιούχο Άγιο Μηνά· και με διάφορα προσχήματα φέρονται αποφασισμένοι να κλίνουν το γόνυ πολιτικά, στις προτάσεις και στα αιτήματα.

Διαβάστε επίσης:

Λόγος & Αντίλογος
ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΗΧΙΩΝ:
«Σχόλια και κριτική»
Ο δήμαρχος Καστοριάς Κων/νος Γούσης τις τελευταίες ημέρες της απελευθερώσεως επέδειξε τεράστια δραστηριότητα για να αποτρέψει μια ενδεχόμενη σύρραξη των στρατωνισμένων στην πόλη μας στρατευμάτων με τις προελαύνουσες ελληνικές δυνάμεις.

Το Σκάκι
Για το θέμα του Αγίου Μηνά που απασχολεί εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες την κοινή γνώμη, σιγή ιχθύος κρατούν οι δύο βουλευτίνες μας. 

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Καθώς πλησιάζει η 11η Νοεμβρίου…
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ο νους μας στρέφεται σε μια άλλη εικόνα της Καστοριάς, της πόλης μας ντυμένης στα ασπρογάλαζα. 

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Αποσπάσματα από τα αδημοσίευτα ημερολόγια του Ί.Δραγούμη
Πόθος για τα ξετελειωμένα πράματα 
Με κάποιο κρεσέντο, εμμονικής αναζήτησης της τελειότητας, μοιάζουν οι καταχωρήσεις στα ημερολόγια του Δραγούμη αυτής της περιόδου. Είναι δύσκολη ιστορική στιγμή. 

ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΟΥ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ:
Η επίμονη συκιά
Για μερικές μέρες, η ζωή ξαναπαίρνει τον συνηθισμένο της ρυθμό, αλλά ξημερώνοντας Κυριακή, μουντή και συννεφιασμένη, αυτό που βλέπει η γριούλα, της κόβει την ανάσα.

ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ:
Η προσφορά του Βράχου στον Μακεδονικό Αγώνα [ΙV]
Ο Βράχος και όλα τα ελληνόφωνα χωριά γύρω από τα Όντρια, ήταν το ορμητήριο και καταφύγιο των μακεδονομάχων.

Λόγος & Αντίλογος
ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Είπαν!... Ακροβολισμοί.
Σε συνέντευξη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στην μαθητική παρέλαση. Είναι κατά των παρελάσεων αυτών, αλλά με ποιο νόημα;

-Σαρλ Μαρτέλ  (Αρζαντάν 1869 - Αβινιόν 1922)

-Aπ’ ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς

-Φιλέτα οικόπεδα κι ορθόδοξη πίστη...

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ 
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 9.11.2017 | 909


5 σχόλια:

  1. Σκεπτόμενος πολίτης9/11/17

    Το φρενοκομείον η Ελλάς δεν ήταν απέραντο όταν το είπε ο γέρος Καραμανλής-απέραντο είναι τώρα. Βγήκε σήμερα ο Κουφοντίνας και μαζεύτηκαν οι αλληλέγγυοι(!!!)για συμπαράσταση. Σε τι άραγε; Για επιβράβευση μοιάζει περισσότερο αυτή η αλληλεγγύη.
    Τη μαγάρισαν και αυτή την όμορφη λέξη, την αλληλεγγύη... Θεέ της Ελλάδας, αν δεν μας έχεις σιχαθεί ακόμη,βοήθα μας: αν είναι ν' αφήσουν κάτι όρθιο, ας είναι αυτό κάποιες ωραίες λέξεις, έστω αυτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρι στην ΟΔΟ για την δημοσίευση -τόσο ταιριαστά- των αξιομνημονευτων ζωγραφικών έργων (ακουαρελα-μελανι) απο την Καστοριά του 1919 του Γάλλου Μαρτέλ. Αν ανήκα σε κάποιον πολιτιστικό όμιλο της πόλης ή ...στην Αντιδημαρχία Πολιτισμου ΑΜΕΣΩΣ θα κινούσα γη και ουρανό να λαβω την έγκριση από το μουσείο Ζώρζ Πομπιντού του Παρισιού να τα δημοσιεύσω -συμπεριλάβω σε έκδοση τεκμηρίων της ιστορίας πόλης ή άλλη θεματικη παρουσίαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/11/17

      Κύριε Τσίγκα, δε θέλω να ειρωνευτώ, αλλά αυτά δε γίνονται στην Καστοριά. Ακούγεται ως ανέκδοτο!

      Διαγραφή
    2. Ελπίζω να ...μην έχετε δίκηο...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος10/11/17

    Ο παραλληλισμός και η σύγκριση με την Άρτα και την Πολιούχο της που δεν έχει Ι.Ναό, που διάβασα στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας σας, αλλά μετονομάστηκε Ναός, ακριβώς όπως με τον Άγιο Μηνά της Καστοριάς, είναι εντυπωσιακός!!
    Εκεί , φαίνεται, δεν έχουν «χρέος» κύριε Αγγελή σε Δεσπότες και Τάματα. Είναι ολοφάνερο ότι έχουν χρέος στους Δημότες τους!!! Γι’ αυτό ο Δήμαρχος Άρτα έδωσε αγώνα για να ιδρυθεί Ανώτατη Σχολή, και τα κατάφερε.
    Εσείς τι καταφέρατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ