8.11.17

Συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Με την ευκαιρία της επετείου των 105 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης της Καστοριάς και με την αφορμή την έναρξη του μουσικού σχολείου, η αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Καστοριάς οργανώνει εκδήλωση με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης MOYSA, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα της ΕΔηΚα.


Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων η οποία αριθμεί περισσότερα από 80 μέλη, δημιουργήθηκε από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2015, με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με σκοπό την περαιτέρω εκπαίδευση των μελών της στην ορχηστρική τέχνη και σε άλλους συναφείς τομείς, την υποστήριξη της καλλιτεχνικής εξέλιξής τους μέσα από διεθνείς συνεργασίες καθώς και την ενδυνάμωση της κοινωνικής ευαισθησίας, μέσω της μουσικής.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, αρχιμουσικός της ορχήστρας ήταν η μαέστρος και πιανίστα Ζωή Ζενιώδη. Από τον Ιανουάριο 2016, την τακτική προετοιμασία της MOYSA ανέλαβε ο αρχιμουσικόςΘοδωρής Παπαδημητρίου.

Οι μουσικοί που στελεχώνουν την ορχήστρα, επιλέγονται μετά από ετήσια διεξαγωγή ακροάσεων. Όλα τα μέλη επανεξετάζονται κάθε χρόνο, μαζί με τις ακροάσεις νέων υποψηφίων μελών, προκειμένου να διατηρείται το υψηλότερο δυνατό καλλιτεχνικό επίπεδο και η εγρήγορση των μουσικών

Το πρόγραμμα της συναυλίας στην ΕΔηΚα, η οποία έχει είσοδο ελεύθερη, δεν έγινε ακόμη γνωστό· ωστόσο την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα διευθύνει ο κ. Θεόδωρος Παπαδημητρίου, με την συμμετοχή του πιανίστα και συνθέτη κ. Γεωργίου Εμμανουήλ Λαζαρίδη και τον κ. Παναγιώτη Ανδρεόγλου στο μπαγιάν.





  • Θοδωρής Παπαδημητρίου. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και κάτοχος Master of music με ειδίκευση στην Διεύθυνση από το University of Hull της Αγγλίας. Είναι κάτοχος διπλώματος Διεύθυνσης Ορχήστρας, διπλώματος Βιολοντσέλου, πτυχίου Πιάνου και πτυχίων Ανώτερων Θεωρητικών.
  • Γεώργιος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πιάνο και σύνθεση, ως υπότροφος σημαντικών ιδρυμάτων. Διετέλεσε μέλος της καλλιτεχνικής διοίκησης του διεθνούς φεστιβάλ “Δημητρίων” και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του “Kyklos ensemble”, της διεθνούς μουσικής κοινότητας “Μουσικό χωριό” και της “Association des artistes pour la paix”.
  • Παναγιώτης Ανδρέογλου. Γεννήθηκε στην Καβάλα. Σπούδασε ακορντεόν στην Royal Danish Academy of Music και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Μουσικολογία στο ΑΠΘ και στο University of Helsinki. Έχει λάβει πτυχίο ακορντεόν και δίπλωμα πιάνου από το δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Εκτελέσεις του έχουν μεταδοθεί ζωντανά από την Κρατική Ραδιοφωνία της Δανίας και την ΕΡΤ.

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ