3.11.17

Εν συντομία




⬛   Εγκρίθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2017,  δύο νέων έργων:  α) «Βελτίωση αντλιοστασίου λυμάτων Α1 Φουντουκλή (ΛΕΜ) Καστοριάς» προϋπολογισμού 100.000 € και β) «Βελτίωση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Νέου Οικισμού (Γάβρος)» προϋπολογισμού 100.000 €.

⬛    Εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε προ εικοσαημέρου και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού που προ εικοσαημέρου οδηγώντας γερανοφόρο όχημα εισήλθε στον χώρο του υπαίθριου αμαξοστάσιου του Δήμου Καστοριάς και αφαίρεσε ένα εξάρτημα (βραχίονα) φορτωτή-εκσκαφέα, αξίας 3000 € περίπου.

⬛   Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ήταν: α) Έγκριση τρόπου εκτέλεσης διαγωνισμού του έργου: «Επιστρώσεις δαπέδων με τάπητες PVC στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού», και β) Έγκριση παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας –Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και του Δήμου Καστοριάς για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση δρόμου από Βυσσινιά προς Άγιο Αντώνιο».

⬛   Ο Δήμος Καστοριάς παρέλαβε ένα καινούργιο  πετρελαιοκίνητο όχημα 4Χ4, αποτελούμενο με πυροσβεστικό εξοπλισμό, για τις ανάγκες κάλυψης δράσεων πυροπροστασίας των εδαφικών διαμερισμάτων του δήμου.

⬛   «Το “Όχι” στο φασισμό και στο ναζισμό ήταν ταυτόχρονα ένα μεγάλο “Ναι”  στην ελευθερία, στην εθνική ανεξαρτησία αλλά και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Εκείνο το ηρωικό “Όχι” πρέπει να μας δίνει δύναμη, ώστε η Ελλάδα μας να φτάσει πιο ψηλά», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

⬛   «Η επέτειος του “Όχι” σηματοδοτεί την αδιάσπαστη ενότητα, την ομοψυχία και την σύμπνοια όλων των Ελλήνων. Το έπος του ΄40, που καταγράφηκε ως ένα από λαμπρότερα κεφάλαια της ιστορίας μας, αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα και φωτεινό οδηγό για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας», δήλωσε με την σειρά της η κ. Μαρία Αντωνίου.

⬛  Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Βόρειο Ήπειρο η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στους Αγίους Σαράντα και κορυφώθηκαν στο Αργυρόκαστρο. Ο δήμαρχος Καστοριάς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις στην Κορυτσά, μετά από πρόσκληση του γενικού προξένου της Ελλάδος στην Κορυτσά.

⬛   Θετική κατάληξη είχε η πρόταση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  που αφορούσε στην εφάπαξ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού της επιχορήγησης στις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας με την ολοκλήρωση της επένδυσης για τα επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο των Ν. 3299/2004 και 3908/2011 και όχι σε πέντε ή επτά δόσεις ανάλογα και σε βάθος τετραετίας, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

⬛   Η δημοπρασία για την εκμίσθωση του κυλικείου-αναψυκτηρίου της Σπηλιάς του Δράκου θα διεξαχθεί στην έδρα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς», στις 9 Νοεμβρίου, στις 10.00.

⬛   Με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ 2014-2020, το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Καστοριάς συνδιοργανώνει με το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου, φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της μεικτής ομάδας αιρετών-υπαλλήλων του δήμ- ου Καστοριάς και των μελών της ανοικτής θεραπευτικής κοινότητας, αύριο την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 14:00 στο γήπεδο 7Χ7 του Κάστορα στην Χλόη.

⬛   Λήγει σήμερα Παρασκευή 3/11, η υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για την απασχόληση σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, συνολικά 1.459 ανέργων νέων, ηλικίας 18-24 ετών. Ο ΟΑΕ Δ θα καταβάλλει στις δικαιούχους επιχειρήσεις επιχορήγηση 14,40 €  την ημέρα, για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο. Η επιχορήγηση θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 8 μηνών.

⬛    Ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός θα πραγματοποιήσει γυρίσματα με θέμα το καρναβάλι της Καστοριάς,σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 14:30 στην πλατεία Αδελφών Εμμανουήλ στο Ντολτσό· και για τον σκοπό αυτό, η αρμόδια αντιδημαρχία Καστοριάς προσκαλεί τους δημότες να συμμετέχουν μεταμφιεσμένοι.

⬛    Το Σάββατο στις 4 Νοεμβρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Καστοριά-Αρχοντιά», στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» στο Θησείο των Αθηνών. Ωράριο λειτουργίας.  Εγκαίνια: 19:00-22:00. Τρίτη έως Σάββατο 10:00-20:00. Κυριακή 10:00-14:00. Δευτέρα κλειστά. Ηρακλειδών 66α & Θεσσαλονίκης, Θησείο,  στάση μετρό: Κεραμεικός. 

⬛    Στις 17 και 18 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης ανεβαίνει η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ και στην συνέχεια η Τόσκα του Πουτσίνι στις 22, 25 και 27 Νοεμβρίου με την Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας.

Δημοσιεύθηκαν με περισσότερες λεπτομέρειες στην ΟΔΟ 
στις 2 Νοεμβρίου 2017, αρ. φύλλου 908.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ