24.11.17

Θέατρο


Στο Πολιτιστικό κέντρο του Άργους Ορεστικού, ανεβαίνει απόψε Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 20:30 η παράσταση του ΔηΠεΘε Κοζάνης και του Θεάτρου Πόρτα, “Καντίντ ή η αισιοδοξία του Βολταίρου” σε διασκευή και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Έργο με ανελέητο χιούμορ, καταιγιστική δράση και συναρπαστική αφήγηση που στηλιτεύει σε βάθος όλα τα κακώς κείμενα της εξουσίας, των προκαταλήψεων, του φανατισμού, της θρησκοληψίας, του ρατσισμού, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

«Φαίνεται πως ο παράλογος και κλιμακούμενα φανατικός σύγχρονος κόσμος που ζούμε επιζητά την καυστική αφύπνιση που αντιπροσωπεύει ο Βολταίρος και ο Διαφωτισμός» σημειώνει ο σκηνοθέτης Θωμάς Μοσχόπουλος. «Μια επιστροφή στα ορθολογικά και προφανή όταν μάλιστα αυτή γίνεται με ανατρεπτικό χιούμορ θα έλεγε κανείς πως είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Ο Καντίντ μπορεί να βάλει τον θεατή σε σκέψεις χωρίς ούτε στιγμή να του στερεί το ειρωνικό αυτοσαρκαστικό μειδίαμα ή ακόμη και το τρανταχτό γέλιο. Και όλα αυτά με τρόπο πνευματώδη και συνάμα πνευματικό. Ναι, επιτέλους έχουμε ανάγκη ξανά λίγο Διαφωτισμό μετά από τόσο σκοτάδι».

Είσοδος 5,00 €
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος. Κίνηση: Σοφία Πάσχου. Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού. Κοστούμια: Κλαίρ Μπρέισγουελ. Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Παντελής Φλατσούσης. Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης.
Ερμηνεύουν: Μιχάλης Συριόπουλος, Ελένη Βλάχου, Ειρήνη Μπούνταλη, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Μάνος Γαλανής, Παντελής Βασιλόπουλος, Φοίβος Συμεωνίδης, Βασίλης Κουλακιώτης και Δημήτρη Φουρλή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ