3.11.17

PyeongChang 2018



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου, η λαμπαδηδρομία και η υποδοχή στην Καστοριά της ολυμπιακής φλόγας των αγώνων της 23ης Χειμερινής Ολυμπιάδας - Πιόνγκτσανγκ 2018, τρεις μέρες μετά την αφή της στην αρχαία Ολυμπία, από όπου ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι της για την Δημοκρατία της Κορέας.


Καστοριά

Η ολυμπιακή φλόγα κατέληξε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου εισήλθε με τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή της χιονοδρομίας Ιωάννη Πρώϊο, αθλητή του ομίλου Αντισφαίρισης Χιονοδρομίας Άργους Ορεστικού, ο οποίος άναψε τον βωμό. Λίγο νωρίτερα παρέλαβε την ιερή φλόγα, από τον τρεις φορές χρυσό ολυμπιονίκη της Δημοκρατίας της Κορέας στο πατινάζ ταχύτητας, KIM Ki-hoon.




Αθήνα

Πλέον η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία διεξάγεται στην Νότια Κορέα με την συμμετοχή 7.500 λαμπαδηδρόμων που θα διασχίσουν 17 πόλεις της χώρας Η λαμπαδηδρομία χώρα θα διαρκέσει έως την έναρξη των αγώνων στις 9 Φεβρουαρίου 2018.

   Οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες PyeongChang 2018 θα διεξαχθούν από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018, στην πόλη Πιόνγκτσανγκ της επαρχίας Γκάνγουον της Νοτίου Κορέας. Η εκλεγμένη οικοδέσποινα πόλη ανακοινώθηκε στις 6 Ιουλίου 2011 από την ΔΟΕ μετά το πέρας της 123ης Συνόδου στην Νότια Αφρική. Η πόλη Πιόνγκτσανγκ κέρδισε από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, λαμβάνοντας περισσότερες ψήφους από όσες ψήφους συγκέντρωσαν μαζί το Μόναχο της Γερμανίας και το Ανεσύ της Γαλλίας.





Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2018 θα είναι οι δεύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Νότια Κορέα, μετά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 που διεξήχθησαν στην Σεούλ. Η Πιόνγκτσανγκ θα είναι η τρίτη ασιατική πόλη που θα διοργανώσει Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την πόλη Σαπόρο της Ιαπωνίας (1972) και την πόλη Ναγκάνο της Ιαπωνίας (1998).




   Το έμβλημα των αγώνων είναι μια τυποποιημένη αναπαράσταση των κορεάτικων γραμμάτων ㅍ  και ㅊ(πι και τσι), τα οποία είναι οι αρχικοί ήχοι του 평창 (Πιόνγκτσανγκ). Το αριστερό σύμβολο ονομάζεται όντι και αντιπροσωπεύει την κορεάτικη φιλοσοφική τριάδα ουρανός, γη, ανθρωπότητα 천지인 (σεόν-τζι-ιν) και το δεξί σύμβολο εκπροσωπεί το κρύσταλλο του πάγου.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Νοεμβρίου 2017, αρ. φύλλου 908

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ