7.11.17

Προς την τελική φάση τα υδροπλάνα στο Ιόνιο πέλαγος



Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων από το λιμάνι της Κέρκυρας με προορισμό τους Παξούς, ωστόσο στόχος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια α.ε. που σκοπεύει να προμηθευτεί και διαχειριστεί περί τα 30 αμφίβια αεροσκάφη, είναι να γίνουν και δοκιμαστικές πτήσεις και σε άλλα, μη αδειοδοτημένα ακόμα λιμάνια, εκτός της Κέρκυρας, των Παξών και της Πάτρας που έχουν πάρει ήδη πλήρη άδεια, μεταξύ αυτών και το  Φάληρο στην Αττική.

Στο Ιόνιο  προχωρούν γοργά οι διαδικασίες από την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων για τα υπόλοιπα –εκτός της Κέρκυρας και των Παξών, τέσσερα υδατοδρόμια σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Μεγανήσι, ώστε τα Επτάνησα να αποκτήσουν ένα πλήρες δίκτυο, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δεσμεύτηκε για την αδειοδότηση υδατοδρομίου και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο θα αποτελέσει όπως είπε «μοχλό ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού και να δέχεται πτήσεις από την Ιταλία».

Φορείς έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δημιουργία υδατοδρομίων και σε λίμνες, η ανάπτυξη των οποίων θα θέσει νέα δεδομένα στις αεροπορικές μεταφορές.

Η λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων θα δημιουργήσει υπεραξίες, νέες ευκαιρίες και σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο, καθώς θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν και θα αναδείξει νέες τουριστικές τάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ