8.12.17

Λόγος & Αντίλογος



«Χοροεσπερίδες»



Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Όπως ήταν φυσικό, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε και σε εμένα, όπως και στους συστηματικούς αναγνώστες της ΟΔΟΥ υποθέτω, το εύγλωττο χορευτικό φωτογραφικό στιγμιότυπο της βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία κ. Μαρίας Αντωνίου, από την ετήσια (!) χορoεσπερίδα της ΝΟΔΕ Καστοριάς που δημοσιεύθηκε στην 6η σελίδα του περασμένου φύλλου 884 / 4-5-2017.

Επιλεγμένη με κριτήριο την πλήρη ενημέρωση του εκλογικού σώματος για το στίγμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάνω από τον τίτλο «ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς: Ο τόπος έχει άμεση ανάγκη πολιτικής αλλαγής», «την οποία χρειάζεται», (διότι ως γνωστόν μερικές φορές υπάρχουν και άμεσες ανάγκες που δεν χρειάζονται), εξηγμένος και αυτός από το βαρυσήμαντο δελτίο τύπου του κόμματος, για το οποίο πασχίζει ο πρόεδρός του κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να πείσει ότι είναι ένα σύγχρονο κεντροδεξιό ευρωπαϊκό κόμμα, η φωτογραφία λοιπόν, απεικονίζει την ενθουσιασμένη βουλευτή κ. Μαρία Αντωνίου σε μια εκφραστική χορευτική φιγούρα.

Αν δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι πρόκειται για τυχαία σκηνή, που αδικεί την σοβαρότητα της χοροεσπερίδας (καθώς οι χορευτές συνοδοί μάλλον βάζουν τα μουσικοχορευτικά πράγματα στην παραδοσιακή θέση τους), θα πίστευε κάποιος ότι εκείνη την ώρα η ορχήστρα παιάνιζε το γνωστό άσμα «του μάγκα του πολλά βαρύ». 

Όμως οι κάπως σατανικές συμπτώσεις της φωτογραφικής στιγμής, δεν είναι σωστό να αδικήσουν την σημειολογία της χοροεσπερίδας.

Η τοπική ΝΟΔΕ αφού «καθάρισε» με το κυβερνητικό πρόγραμμά της για τα τοπικά ζητήματα, την τεράστια ανεργία, ανέχεια, την απόγνωση των νέων της Καστοριάς. Αφού κατακεραύνωσε την κυβέρνηση των ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ, είπε, να το ρίξει λίγο στον χορό.

Πότε βασιλόπιτα, πότε μεταπασχαλινό ξεφάντωμα, πότε καμιά γιορτή και κανά πανηγύρι, η τοπική Νέα Δημοκρατία δείχνει να εφορμά στα προβλήματα. Και να είναι έτοιμη να δώσει λύσεις. Και στην περίπτωση της φωτογραφίας που επέλεξε η ΟΔΟΣ, αξίζει όσο 1000 λέξεις. Δεικνύει ότι σε ό,τι αφορά το ηθικόν, είναι ακμαιότατον.

Μόνο μια απορία έχω, αν και εφ’ όσον κερδηθούν οι εκλογές -όποτε κι’ αν γίνουν– τα γλέντια θα είναι πιο τρικούβερτα; Θα σπάνε πιάτα; Θα ανεβαίνουν σε καρέκλες και τραπέζια; Θα είναι χοροεβδομάδες, και όχι απλά χοροεσπερίδες;

Μη με κρατάς αγαπητή ΟΔΟΣ σε αγωνία. Πόσο ποιο σεμνά και ταπεινά πια;


Ο ένθερμος Αναγνώστης σου


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Μαΐου 2017, αρ. φύλλου 885


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ