19.1.18

Εν συντομία




⬛   Το ραντεβού τους με τον εμπορικό κόσμο των μεγαλύτερων αγορών γούνας ανανεώνουν οι σημαντικότερες και πλέον καταξιωμένες επιχειρήσεις γούνας της Ελλάδας και του εξωτερικού, συμμετέχοντας στην 43η Διεθνή Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018 στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.
Η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων για τους εκθέτες που συμμετείχαν στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας, ξεκίνησε στις  15 Ιανουαρίου  με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιανουαρίου. Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η κατάθεση αιτήσεων για τους νέους εκθέτες.Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Συνδέσμου στα τηλ: 2467022353, 21123 και στο email info@akf.gr.

⬛    "Η έκτακτη επιπλέον επιδότηση με 15 εκ. ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης που παρέχεται στα νοικοκυριά της α' ζώνης (δηλ. των ορεινών περιοχών) αποτελεί αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη, που στηρίζει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και στο νομό Καστοριάς", αναφέρει μεταξύ άλλων δελτίο τύπου του ΣυΡιζΑ Καστοριάς:

⬛    Ορκίστηκε και ανέλαβε υπηρεσία στο Γ.Ν. Καστοριάς, μόνιμη ιατρός ειδικότητας καρδιολογίας, καλύπτοντας και την τρίτη κενή θέση που υπήρχε στον οργανισμό του νοσοκομείου για την καρδιολογική κλινική.

⬛   Συνελήφθη σε περιοχή της Καστοριάς, 52χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καστοριάς και βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καστοριάς, για υπεξαίρεση, πράξη που τελέστηκε κατ’ επανάληψη το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2013.

⬛   Την ώρα που το δημόσιο χρωστά στους ιδιώτες πάνω από τρια δισ. ευρώ, η εφορία στους φορολογούμενους δεν χαρίζει ούτε ένα λεπτό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση φορολογούμενου με ατομική επιχείρηση ο οποίος για το κλείσιμο του 2017 οφείλει στην εφορία το ποσό των 0,01 λεπτού. Η εφορία απαιτεί από τον φορολογούμενο την πληρωμή της οφειλής διότι αν δεν την εξοφλήσει κινδυνεύει με τόκους και προσαυξήσεις.

⬛  H Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς με αφορμή την κατάθεση των δύο μεταπτυχιακών εργασιών για το οθωμανικό τέμενος Κουρσούμ Τζαμί της Καστοριάς εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους επιβλέποντες καθηγητές ΑΠΘ. Επίσης γνωστοποιεί ότι οι εν λόγω μεταπτυχιακές εργασίες με τίτλο: «Πρώτη προσέγγιση του προβλήματος της υγρασίας στο οθωμανικό τέμενος Κουρσούμ Τζαμί στην πόλη της Καστοριάς & Προτάσεις οικοδομικών επεμβάσεων για την αντιμετώπισή της» και «Κουρσούμ τζαμί Καστοριάς: Ιστορική τεκμηρίωση και πρόταση αποκατάστασης και επανάχρησης» θα αποτελέσουν αντικείμενο σκέψης για την καλύτερη αξιοποίηση του κτηρίου, αλλά και χρήσιμο υπόβαθρο για την εκπόνηση της όποιας μελέτης θα προκηρυχθεί στο μέλλον και θα αφορά στην αποκατάσταση και ανάδειξη του εν λόγω οθωμανικού μνημείου.

⬛   Συνελήφθη σε περιοχή της Καστοριάς 45χρονος υπήκοος Αλβανίας για κατοχή και μεταφορά  ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 9,31 κιλών.

⬛    Η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Καστοριάς ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων των αγροτών ώστε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης αγροτών στην «Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων», με στόχο την προστασία της υγείας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.Το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης ανέρχεται στο ποσό των 35,00 €. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2467025388.

⬛   Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ήταν:
-Έγκριση αποδοχής και κατανομής ποσού 50.000,00 €, για το έργο «Ασφαλτόστρωση δρόμου Κλεισούρα- Βλάστη».
-Τυπική επανέγκριση δαπάνης για την υλοποίηση του έργου: «Εργασίες επισκευής υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Κορησού-Λιθιάς»
-Τυπική επανέγκριση δαπάνης για την υλοποίηση του έργου: «Αποκαταστάσεις και καθαρισμοί στην περιοχή του φράγματος Βασιλειάδας».
-Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής του προσωρινού αναδόχου του έργου: «Αντιπλημμυρική προστασία ποταμού Αλιάκμονα στην περιοχή γέφυρας Ποριάς».
-Τυπική επανέγκριση δαπάνης για την υλοποίηση του έργου: «Καθαρισμός αποστραγγιστικών καναλιών περιοχής Κρεπενής – Κορησού & Λιθιάς».
-Τυπική επανέγκριση δαπάνης για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση του δρόμου από Βυσσινιά προς Άγιο Αντώνιο».
-Τυπική επανέγκριση δαπάνης για την υλοποίηση και πρακτικού δημοπρασίας του έργου: «Επιστρώσεις δαπέδων με τάπητες PVC στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού».

⬛    Σε διάφορες περιοχές της Καστοριάς κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων, συνελήφθησαν  6 ημεδαποί, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων, κατά περίπτωση:
• 65χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του 500 ml υγρής μεθαδόνης, 3 μαχαίρια, 2 συσκευές εκτόξευσης αερίου, 1 σκεύος μέτρησης και χρήσης υγρής μεθαδόνης,
• 3 ημεδαποί, ένας 23χρονος και δύο 22χρονοι, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν να κατέχουν από κοινού -23- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 2 τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης,
• 31χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του 18,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης και
• 23χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του 3,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένας τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ