22.1.18

Ανακοίνωση ΣυΡιζΑ Δυτικής Μακεδονίας



Η ψήφιση του ειδικού τιμολογίου ρεύματος για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και του δήμου Μεγαλόπολης από την ελληνική βουλή όπως και η άμεση εφαρμογή του, εκπληρώνει ένα δίκαιο αίτημα της περιφέρειας και των φορέων της ΔΜ επιβεβαιώνοντας την πραγματοποίηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Τα νοικοκυριά της ΔΜ θα έχουν πλέον μείωση της τάξεως του 30% στους λογαριασμούς τους, ενώ γίνεται το δεύτερο βήμα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιφέρειας μέσω εκπτωτικού τιμολογίου ρεύματος, το οποίο πολύ σύντομα θα υλοποιηθεί και σε αυτή την κατεύθυνση εργάζονται κυβέρνηση και περιφέρεια.

Το ειδικό τιμολόγιο, έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες αναπτυξιακές τομές που πραγματοποιούνται στην περιφέρειά μας (Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ΤΑΔΥΜ, Ε65, φυσικό αέριο, απόδοση εδαφών από τη ΔΕΗ σε νέους αγρότες κ.λπ.), ενώ οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο 1ο Συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης γίνονται πράξη μία- μία, διαψεύδοντας τις κασσάνδρες, δίνοντας πνοή στις προσπάθειες για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Μακεδονίας.

Η εφαρμογή αποκεντρωμένων πολιτικών, η αξιοποίηση αναπτυξιακών εργαλείων, οι συνέργειες, η συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας και ο δημοκρατικός διάλογος είναι τα υλικά για την οικοδόμηση του εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας, που σήμερα βρίσκεται μία ανάσα από το οριστικό τέλος των μνημονίων.

Είναι όμως και η καλύτερη απάντηση στις αντιαναπτυξιακές πολιτικές των προηγούμενων χρόνων και στο συγκεντρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης που είχαν υιοθετήσει οι πρώην διαδοχικές κυβερνήσεις προς όφελος των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας με εργαλεία την διαπλοκή και την διαφθορά, υπονομεύοντας το μέλλον των περιφερειών και της χώρας.

Περιφερειακή συντονιστική επιτροπή 
 ΣυΡιζΑ Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ