28.4.18

Συλλήψεις αλλοδαπών για παράβαση της δασικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν στις 24-04-2018 μεσημβρινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου και του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου Καστοριάς κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, έξι υπήκοοι Αλβανίας, μη νόμιμοι μετανάστες, ηλικίας 24 έως 52 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη Δυτική Μακεδονία, αστυνομικοί εντόπισαν ανωτέρω έξι αλλοδαπούς σε περιοχή του όρους Γράμμου Καστοριάς και σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και να έχουν εκριζώσει και συλλέξει ποσότητα αρωματικούθεραπευτικού φυτού, συνολικού 132,10 κιλών, η οποία ήταν έμφορτη σε 10 ίππους.
Το προανακριτικό έργο ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Νεστορίου Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

-Επίσης την π. Παρασκευή 20-04-2018 το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου Καστοριάς, συνελήφθη 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, μη νόμιμος μετανάστης, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας. Αστυνομικοί εντόπισαν τον 55χρονο σε περιοχή του Γράμμου να έχει συλλέξει ποσότητα αρωματικών-θεραπευτικών φυτών, βάρους 4 κιλών, ενώ όπως προέκυψε ο ανωτέρω είχε εισέλθει προηγουμένως παράνομα στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ