25.4.18

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Σας θεωρεί δεδομένους ο υπουργός για το ξεπούλημα της ΔΕΗ κ. Καρυπίδη;»

«Για το θέμα της ΔΕΗ αποκαλέσαμε τον κ. Καρυπίδη "Εφιάλτη για την περιοχή" (Δ.Τ. στις 5-10-2016, με τίτλο: Και γνωρίζατε και συναινούσατε στο ξεπούλημα της ΔΕΗ από τις 7/9 κ. Καρυπίδη; Στοιχεία «φωτιά» στα οποία ο περιφερειάρχης πρέπει να απαντήσει αμέσως).
Άδικος χαρακτηρισμός; Ναι, αν τα γεγονότα μας διέψευδαν.

Τα γεγονότα όμως λένε πως μερικές μέρες πριν έρθει στη Βουλή για ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο της σημερινής Κυβέρνησης που ξεπουλάει τη ΔΕΗ και φέρνει την περιοχή μας μπροστά σε μια καταστροφή, ο αρμόδιος Υπουργός δεν ανησυχεί για τυχόν αντιδράσεις!

Δεν το λέμε εμείς αλλά ο Νίκος Υποφάντης σε ρεπορτάζ του με τίτλο "Ο Αλέξης και το εθνικό έγκλημα της ΔΕΗ", που δημοσιεύτηκε στο meaculpa.gr στις 9-4-2018.

Αυτολεξεί γράφει τα εξής: "Πριν λίγες ημέρες σε μια βραδινή συγκέντρωση στην πρεσβεία της Γαλλίας συνάντησα στέλεχος της κυβέρνησης που διαχειρίζεται τα θέματα της ενέργειας και της ΔΕΗ. Έχεις μεγάλο πονοκέφαλο, του είπα. Πως θα καταφέρεις να πουλήσεις την επιχείρηση, που ως αντιπολίτευση την είχες βάλει μπροστά σε όλους τους αγώνες κατά των «Γερμανοτσολιάδων» που ξεπουλούσαν την χώρα τάζοντας φυλάκιση σε όσων ψηφίσουν τότε, τον ρώτησα.

Μάλιστα, του είπα, ότι ο ηγέτης τους Αλέξης Τσίπρας, μιλούσε για εθνικό έγκλημα και ότι είχε καταφέρει να πάρει με το μέρος του τις τοπικές κοινωνίες, εκεί όπου υπάρχει παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, να εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές, να εξασφαλίσει στην κάλπη τους συνδικαλιστές και εργαζόμενους που κήρυσσαν τον ανένδοτο κατά της «δημόσιας» περιούσιας της ΔΕΗ.

Με ένα απίστευτο σαρδόνιο χαμόγελο και με του ποτήρι στο χέρι, μου απάντησε και με άφησε με την εντύπωση να πιστεύω ότι πραγματικά το έχει υπό έλεγχο. Θα προχωρήσουν όλα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, απάντησε και συνέχισε να πίνει το ποτό του, με ύφος που αν κατάλαβα καλά ήταν, σιγά τώρα μην «κωλώσουμε» σε συνδικαλιστές, εργαζόμενους και δικούς μας βουλευτές."

Το ρεπορτάζ, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν διαψεύστηκε. Κι αν δεν κάνουμε λάθος ο Υπουργός που χειρίζεται εκ μέρους της Κυβέρνησης τα θέματα της ενέργειας και της ΔΕΗ είναι ο κ. Σταθάκης. Οπότε το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς και με ποιο τρόπο "το έχει υπό έλεγχο" το θέμα της πώλησης της ΔΕΗ ο κ. Υπουργός;

Κι αν, όπως λέει πάντα το ρεπορτάζ, για τον Υπουργό ισχύει όντως το "...σιγά τώρα μην «κωλώσουμε» σε συνδικαλιστές, εργαζόμενους και δικούς μας βουλευτές." για τον αιρετό εκπρόσωπο της περιοχής, τον Περιφερειάρχη, τι ισχύει;
Την απάντηση την ξέρουν όλοι.

Ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Καρυπίδης και οι συνεργάτες του χειρίστηκαν το θέμα ΔΕΗ αποδεικνύει πως ούτε μπορούν, αλλά ούτε και θέλουν να αγωνιστούν.  Με αερολογίες και δεκαρικούς δε γίνονται αγώνες. Δημιουργούνται απλώς εντυπώσεις και κερδίζεται χρόνος (σ. σ. ό,τι ακριβώς ήθελε η Κυβέρνηση) για να ετοιμαστεί το έγκλημα κατά της ΔΕΗ.

Ένα έγκλημα που πρέπει να σταματήσουμε με τον αγώνα μας, όλοι όσοι είμαστε αποφασισμένοι να μην τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας. Ο αγώνας στη Μεγαλόπολη ξεκίνησε. Εμείς τι περιμένουμε;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ