19.6.18

Ανακοινώσεις της Ν.Δ. [update 2]Ανακοινώσεις της Ν.Δ. | Δήλωση Γ. Κουμουτσάκου 
Ανακοίνωση ΝοΔΕ Καστοριάς | Δήλωση Μ. Αντωνίου


«Εδώ και τρεις μέρες ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Σέλτσας (σχετικά "εδώ"), με συνεχείς δηλώσεις του -άλλοτε στα σλαβικά, αυτά που ο ίδιος ονομάζει “μακεδονικά” κι άλλοτε στα ελληνικά- δηλώνει τον ενθουσιασμό του για την εθνικώς επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνησή του.
Η στάση του κ. Σέλτσα δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι ο ίδιος στο παρελθόν φέρεται να έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της χώρας μας (!) ως οπαδός της θεωρίας ότι στην Ελλάδα υπάρχει “μακεδονική μειονότητα”, ζητώντας να της αναγνωριστεί η “μακεδονική γλώσσα” και ο “μακεδονικός πολιτισμός” της.
Ρωτούμε ευθέως τους κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο: εκφράζουν οι απόψεις του κ. Σέλτσα την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;».


* * *


«Στην πατριωτική ευαισθησία των Ελλήνων, ο κ. Νίκος Κοτζιάς απαντά με τη γνωστή αυταρέσκεια και αλαζονεία του. Αντί να δίνει συνεντεύξεις για την επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε και παράγει ήδη τετελεσμένα, ας εξηγήσει στους Έλληνες ένα μόνο πράγμα: Γιατί παραχώρησε στους Σκοπιανούς τη δυνατότητα να δηλώνουν "Μακεδόνες" και να ισχυρίζονται ότι μιλούν τη "μακεδονική" γλώσσα, κάτι που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε στο παρελθόν;».


* * *

«Δεν μας εκπλήσσει το θράσος του κ. Τσίπρα να ζητάει και τα ρέστα από τη Νέα Δημοκρατία για την εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε. Ούτε το γεγονός ότι χαμογελούσε, ακούγοντας τον κ. Ζάεφ να μιλά μπροστά του για “Μακεδόνες” εννοώντας τους συμπατριώτες του. “Μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα καμία προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί και οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών που ήδη παράγει τετελεσμένα».

* * *


Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ισχυρισμός του κ. Κοτζιά ότι επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή συζητήθηκε το "Μακεδονία" σκέτο, είναι ασύστολο ψεύδος. Οι άθλιοι υπαινιγμοί έχουν τη σφραγίδα του. Ο άνθρωπος που υπέγραψε και εκχώρησε τη δυνατότητα στα Σκόπια να μιλούν επίσημα και δημόσια για "Μακεδόνες και Έλληνες", θα έπρεπε να σιωπά από ντροπή. Όχι να επιχειρεί μάταια να σπιλώσει τις προηγούμενες Κυβερνήσεις».


* * *

ΝοΔΕ Καστοριάς

Φίλες και φίλοι, ζούμε ιστορικές στιγμές για την πατρίδα, το έθνος και την ιστορία μας με ιδιαίτερο αντίκτυπο στην περιοχή μας.
Εδώ και μερικές ημέρες, βλέπουμε μία κυβέρνηση και έναν ανίκανο πρωθυπουργό να προσπαθεί με διαγγέλματα, στημένες συνεντεύξεις και εκ του βήματος της Βουλής να μας πείσει ότι έφερε την πλέον συμφέρουσα συμφωνία μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία της γείτονος χώρας.
Θα θέλαμε καταρχήν να παραδεχτούμε και ν’ αναγνωρίσουμε ότι, σ’ αυτό το ζήτημα τουλάχιστον, είναι σταθεροί στις απόψεις τους. Τα ίδια που έλεγε ο ιδεολογικός χώρος όπου ανήκουν από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα και μετέπειτα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, που οι ίδιοι προκάλεσαν ονειρευόμενοι της ένταξη της Ελλάδας στις επαρχίες του Στάλιν και του Τίτο, τα ίδια υπερασπίζονται και κάνουν πράξη και σήμερα.
Εξάλλου οι εμμονές τους για την πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Παρόλο που οι χώρες του πρώην σοσιαλιστικού μπλοκ έχουν απεμπλακεί από τον «μεσαίωνα» τους, αποτασσόμενες τον κομμουνισμό – σοσιαλισμό και με την εφαρμογή της ελεύθερης οικονομίας και των σύγχρονων αναπτυξιακών μοντέλων του δυτικού πολιτισμού καταφέρνουν να προβάλλονται ως ταχέως αναπτυσσόμενες χώρες με υψηλούς δείκτες ευημερίας των πολιτών τους.
Από πίσω και η ουρά της κυβέρνησης, μάλιστα ως συνήθως κάτω από τα σκέλια. Οι υπερήφανοι εθνοσωτήρες-πατριώτες ΑΝ.ΕΛ., που για το βόλεμα της καρέκλας έχουν μεταμορφωθεί σε αδίστακτους, επικίνδυνους ανθέλληνες.
Τολμάτε λοιπόν να ψεύδεστε και να κατακρίνετε τις επιλογές των περασμένων κυβερνήσεων για το μεγάλο αυτό εθνικό ζήτημα. Θέλετε να περάσετε το μήνυμα ότι η κυβέρνησή σας λύνει το πρόβλημα που δημιούργησαν οι άλλοι. Δεν είναι τυχαίο όμως ότι οι Σκοπιανοί δεν άνοιξαν το θέμα τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρανε πότε και με ποιους θα το ανοίξουν.
Εσείς που «χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αἰδώ» συμφωνήσατε να αναγνωρίζεται παντού η υπηκοότητα των κατοίκων της πΓΔΜ ως «Μακεδόνων»! Ούτε καν ως «Βόρειο-Μακεδόνων».
Εσείς που συναινείτε στο ν’ αναγνωρίζεται μια καθαρά σλαβικής προέλευσης γλώσσα ως «μακεδονική»! Πώς είναι δυνατόν οι σλαβικής και αλβανικής προέλευσης κάτοικοι αυτής της χώρας να ονομαστούν «Μακεδόνες»!
Λησμονείτε προκλητικά την ιστορία χιλιετιών της Μακεδονίας και των Μακεδόνων, τους πολέμους και τις θυσίες των προγόνων μας.
Ως αυθεντίες της παραπλάνησης, μας λέτε ότι η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά είχαν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία. Τότε ας μας πείτε σε ποιον διεθνή ή ευρωπαϊκό οργανισμό είχε ενταχθεί η πΓΔΜ; Ανήκε στο ΝΑΤΟ ή στην Ε.Ε.;
Σαφώς και όχι!
Γιατί όσες χώρες και αν σε επίπεδο διμερών σχέσεων τους αναγνώριζε ως «Μακεδονία», οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1993 ανέκοπταν τις διαδικασίες ένταξής τους και αυτό είναι που τους «έκαιγε»!
Εμείς ως χώρα, Συγκυβερνώντες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν καιγόμασταν για τίποτα! Η πίεση βρισκόταν στην μεριά των σκοπιανών και μάλιστα αυξανόταν μέρα με την μέρα.
Καταφέρατε να τους κάνετε πρωταγωνιστές και αρχηγούς του παιχνιδιού, τη στιγμή που λειτουργούσαν υπό ασφυκτική πίεση για να ενταχθούν στις μεγάλες ευρωπαϊκές και διεθνείς «ομπρέλες», μήπως και διασωθούν ως κράτος.
Ακολουθούσατε τις εξελίξεις και περιμένατε να χτυπήσει το τηλέφωνο για να μιλήσετε με τον πρόεδρο της γείτονος χώρας, αντί να ορίσετε εσείς τους κανόνες του παιχνιδιού και να θέσετε όρους και προϋποθέσεις.
Αυτό κάνανε τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις που κατηγορείτε σήμερα και οδήγησαν τη χώρα αυτή σε αδιέξοδο, σε εσωστρέφεια, σε απόγνωση ώστε να επιστρέψουν με σκυμμένο κεφάλι εκλιπαρώντας για λύση. Εσείς, αντίθετα, μπήκατε σε μία άστοχη διαπραγμάτευση του δούναι και λαβείν.
Τελευταίο παράδειγμα της εθνικής μας στρατηγικής ήταν το βέτο της κυβέρνησης Καραμανλή το 2008, με το οποίο η χώρα μας μπλόκαρε τις διαδικασίες για την ένταξή της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Δεν είναι τυχαίο ότι μετά απ' αυτό το βέτο, κάηκε η χώρα με τα γνωστά "Δεκεμβριανά", ξεπηδούσαν δήθεν σκάνδαλα από παντού, εμφανίστηκαν τα «λεφτά υπάρχουν», οι στατιστικές αρχές έκαναν την δουλειά τους, ήρθε το Δ.Ν.Τ. και τα μνημόνια και στρώθηκε το έδαφος για την "πρώτη φορά αριστερά". Η οποία αριστερά από μεριάς της, αφού πήρε τις ευλογίες από το Τέξας, ήρθε για να κάνει πράξη αυτά που δυσκολεύονταν να περάσουν και να εφαρμόσουν οι άλλοι και να μην ανοίξει μύτη!
Και πώς ν’ ανοίξει άραγε, από την στιγμή που οι ίδιοι που σηκώνανε μπάρες στα διόδια των εθνικών οδών, θα προσληφθούν για να κόβουν εισιτήρια στα νέα υπεραυξημένα διόδια που εγκαθίστανται ανά την χώρα.
Οι ίδιοι που έκλειναν δρόμους και έφραζαν κάθε απόπειρα ιδιωτικής επένδυσης, μπήκαν στον κρατικό μηχανισμό ή πληρώνονται για να γράφουν σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα προσφέροντας τις υπερπολύτιμες υπηρεσίες τους στο καθεστώς και βάζουν με την σειρά τους το δικό τους λιθαράκι για την πλασματική αύξηση του ΑΕΠ και ας γίνεται εις βάρος όλων των υπολοίπων. Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης οραματίζονται.
Γι’ αυτό δεν ψηφίστηκε εξάλλου και το 4ο μνημόνιο μόλις προχθές; Πώς αλλιώς θα πληρωθούν οι κυβερνητικοί έμμισθοι παπαγάλοι;
Τι κι αν εξαφανίστηκε η μεσαία τάξη, τι κι αν οι συνταξιούχοι χάσουν δύο συντάξεις μέσα σ’ έναν χρόνο, τι κι αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν σχεδόν τα μισά τους χρήματα σε φόρους σαν να έχουν συνεταίρο το κράτος, τι κι αν οι νέοι μας -στις περισσότερες περιπτώσεις προσοντούχοι- φεύγουν σε άλλες χώρες αναζητώντας την τύχη τους.
Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι μέσα στην ίδια εβδομάδα θέλετε να κλείσετε την ψήφιση του 4ου μνημονίου και την ονομασία των Σκοπίων.
Μ’ έναν πόνο λοιπόν, για να μη το καταλάβει ο κόσμος!
Στη Βουλή ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα πριν βρεθεί η χώρα στον σωστό δρόμο. Τα ίδια λόγια είχανε πει πριν 4 χρόνια ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο σχετικά με το πολύκροτο "email Χαρδούβελη", που προέβλεπε μέτρα 850 εκατομμυρίων, αλλά μόνο σε περίπτωση που δεν πιάναμε τους στόχους, αλλά εσείς κάνατε προεκλογική σημαία.
Τι κρίμα λοιπόν, που βρεθήκαμε 4 χρόνια πίσω, δεκάδες (ή και εκατοντάδες) δις μέτρα στις πλάτες μας, κλειστές τράπεζες, δεκάδες νέους φόρους και μειώσεις εισοδημάτων!
Τι κρίμα λοιπόν, που ο κύριος στόχος σας για τον λαό που κυβερνάτε είναι να τον διχάζετε για να κρατάτε τις πολιτικές σας δυνάμεις και να συντηρείτε το ακροατήριό σας!
Τι κρίμα λοιπόν, που σήμερα εκτός από το μνημόνιο που ψηφίσατε, θέλετε να τελέσετε και μνημόσυνο για την Μακεδονία μας.
Την απάντηση την έχετε έτοιμη εσείς και μόνο εσείς: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»


* * *

Δήλωση της Μαρίας Αντωνίου

Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί πλέον ξεδιάντροπα τα ανομολόγητα σχέδιά του. Σήμερα στις Πρέσπες οι Τσίπρας-Κοτζιάς με το στυλό του Καμμένου παρέδωσαν τη Μακεδονία μας στα Σκόπια. Και άκουγαν ατάραχοι χαμογελώντας από ικανοποίηση τον Ζάεφ να μιλάει για Μακεδόνες.
Την ίδια ώρα στο Πισοδέρι οι πραιτωριανοί του καθεστώτος χτυπούσαν αδιάκριτα και ανελέητα Έλληνες και Ελληνίδες, που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την αγοραπωλησία της Μακεδονίας μας. Από τις Πρέσπες μέχρι το Πισοδέρι μαύρες μέρες ντροπής για την πατρίδα και τη Δημοκρατία μας.
Και τώρα τι κάνουμε;
Η απάντηση είναι μία και την ξέρει ο Ελληνισμός στην μακραίωνη ιστορία του. Ο αγώνας συνεχίζεται. Με μεγαλύτερη ορμή, με μεγαλύτερη ένταση, αλλά και με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Μέχρι την τελική νίκη. Που δε μπορεί - το θέλει κι ο Θεός - και αυτή τη φορά θα’ ναι δική μας.

Υ.Γ. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μες τη καλή χαρά, που έτρωγαν κι έπιναν, τι ακριβώς γιόρταζαν;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ