21.7.18

Λόγος & Αντίλογος



Είπαν... και ακροβολισμοί



◆ 18.2.2018 “Δημοκρατία”. Εύρημα-διατύπωση (για πολιτική αιχμή): Όπως ο άρρωστος βγάζει σπυριά, άφθες, παθαίνει καρδιακό νόσημα, οι Έλληνες πάθαμε Μπουτάρη! (σχετικά με όσα προτείνει ο Δήμαρχος για το αεροδρόμιον και για το Σκοπιανό). Τι νόσημα αντιπροσωπεύει ο ευλογημένος; Είναι ελλειμματικός ο άνθρωπος σε κάτι;

◆ Στο ίδιο μήκος κύματος σε φλογερό άρθρο του ο δημοσιογράφος Μαν. Κοττάκης προτρέπει τον Δήμαρχο και του θυμίζει να επισκεφθεί τα μνημεία της Μακεδονίας, των Μακεδόνων, Βεργίνα, Αμφίπολη, τα απανταχού ηρώα, προτομές Μακεδονομάχων και αγάλματα, αίφνης του ήρωος – συμβόλου – Παύλου Μελά, Καπετάν Κώττα, του θρυλικού Δεσπότη Γερμανού Καραβαγγέλη στην Καστοριά και πολλών άλλων, να πάει και να τους ειπεί: «Χάσαμε», όπως εξεφράσθη σε συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου.
Στη συνέχεια, θυμάται ευχάριστα τα ωραία χρόνια των σπουδών του στην Θεσ/νίκη, περίοδο χρυσής εποχής (από απόψεως ασφάλειας) παραλληλίζοντας αρνητικά με την σύγχρονη εποχή, χωρίς να το λέει, καθώς κυριολεκτικά αλωνίζουν οι αναρχικοί και οι ληστές στα Πανεπιστήμια, με τις καταλήψεις και καταστροφές και λεηλασίες γραφείων κρατικών οργανισμών και λειτουργών, καταστημάτων, με εμπρησμούς και τα συναφή βάρβαρα.
Ένας παλαιότερος θα έγραφε: πού βαίνομεν; Πού πάμε με αυτήν την κατάσταση; Και προσθέτει και ο υποφαινόμενος. Έχομε ένα Υπουργό Παιδείας (Απαιδείας, το φωνάζω εγώ), ο οποίος προ ημερών σε συνέντευξη για τα επεισόδια στους χώρους των Πανεπιστημίων δήλωσε: Τώρα είναι λιγότερα από πριν (!). Παριστάνει τον αφελή ή προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει; Δηλαδή, αν προ ορισμένων ετών ήσαν τα επεισόδια σε ένα χρόνο 15, και στην εποχή του είναι 7 ή 5, δικαιούται ο Υπουργός να επαναπαύεται, να εφησυχάζει και να επαίρεται ότι είναι επιτυχημένος στο ταλαίπωρο αυτό Υπουργείο; Υπάρχει στην ελληνική μια λέξη: σοβαρότης!

◆ 18.2.20189 Άλλο επίσης άρθρο στον Ε.Τ. της Αλίκης Κοτζιά, μας κάνει μιαν ένεση αισιοδοξίας ως προς την εξέλιξη των πολιτικών, οικονομικών και συναφών προβλημάτων της Ε.Ε. Η δημοσιογράφος προβλέπει επιτολήν νέων αστέρων στην πολιτική κονίστρα της Ευρώπης, που υπόσχονται ανανέωση και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για μιαν Ευρώπη με πιο ισχυρή συνοχή, αλληλεγγύη και ίση μεταχείριση όλων των μελών-κρατών της Ε.Ε. Ειδικά επισημαίνει για ικανούς υποψηφίους πολιτικούς στην Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία. Καθώς όλοι διαπιστώνουμε και σχολιάζουμε ότι ζούμε στην εποχή ησσόνων ηγητόρων, είναι παρήγορη (;) η... πρόβλεψη της δημοσιογράφου! Μόνο να μη συμβεί το της παροιμίας μας: Τα ψάρια στην θάλασσα κι εμείς ετοιμάζουμε το τηγάνι! Ίδωμεν!

◆ 18.2.2018 (Από τα παράδοξα και παρά προσδοκίαν): Είναι τόσες οι αθλιότητες που γίνονταν με ευθύνη του κ. Τσίπρα, ώστε – καθώς προτείνει ένας Ευρωβουλευτής – με χαρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να στείλει στον Πρωθυπουργό μια ανθοδέσμη (!).

◆ Η καιροσκοπία πάει … γόνατο. Συνάδελφοι της κ. Θάνου Βασιλικής, πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου, σχολίαζαν ότι οι πολιτικές φιλοδοξίες της διαφαίνονταν από τις εκδηλώσεις της, καθώς μεταπηδούσε από την μια παράταξη στην άλλη, ώσπου να καταλήξει στον ΣυΡιζΑ, όταν … εγκαίρως γι’ αυτήν σωστά οσφράνθηκε. ΟΦΑ δηλαδή η κ. Θάνου (Όπου Φυσάει ο Άνεμος), λέει ο θυμόσοφος λαός. Τούτο καθόλου δεν σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να το κάνει, δημοκρατία γαρ. Απλώς λέμε: λείπει ο καιροσκοπισμός από ένα πρόσωπο υψηλού δικαστικού αξιώματος;

Ευχαριστών διά την φιλοξενίαν
Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Μαρτίου 2018, αρ. φύλλου 925

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ