21.7.18

Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής



Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής της περασμένης Δευτέρας επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τα κύρια σημεία της ομιλίας της βουλευτή Ν.Δ. κ. Μαρίας Αντωνίου στην ολομέλεια της Βουλής  για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που αφορά την ‘Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς και διατάξεις για το χώρο της Έρευνας ήταν τα εξής:
«Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γεμάτη αγκυλώσεις, είναι ανίκανη να δώσει το οξυγόνο που χρειάζεται η έρευνα και η καινοτομία για να βοηθήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Λειτουργεί με μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Νομοθετεί γρήγορα, πρόχειρα, προεκλογικά.
Με κατακερματισμό του θεσμικού πλαισίου. Με χειραγώγηση και έλεγχο όλου του συστήματος. Με αναβλητικότητα και ατολμία. Με ρουσφετολογικές διατάξεις που καταλύουν κάθε έννοια αξιοκρατίας. Με ανυπαρξία πλάνου και εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση του braindrain. 
Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία θα επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία και στη διασύνδεση τους με την παραγωγή, την ανάπτυξη και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. 
Χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να εμπνεύσει τους άριστους επιστήμονες και ερευνητές της χώρας και να τους προσφέρει προοπτική για ένα καλύτερο αύριο. 
Χρειάζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Και σύντομα θα την έχει». 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Μαρτίου 2018, αρ. φύλλου 925



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ