27.7.18

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος



"Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος διαβεβαιώνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι Έλληνες Εισαγγελείς, ενεργώντας όπως πάντοτε, στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου, θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αναζήτηση, ανάδειξη και απόδοση των ποινικών ευθυνών στους υπεύθυνους της εθνικής αυτής καταστροφής".
Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 

* * *

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση, έχει καλέσει τους πρώτους μάρτυρες -μεταξύ των οποίων και τον αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Παράλληλα έχει ζητήσει την άμεση περαίωση της αυτοψίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όρισε ανεξάρτητο πραγματογνώμονα (Πυραγό). Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας ως προς τα αίτια και τις πιθανές ευθύνες για την τραγωδία.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/7/18

    Ο νεκρός δεδικαίωται μόνο αν είναι από τους "νεκρούς" της ΕΡΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναγνώστης28/7/18

    Στα όρια της απελπισίας όπου βρισκόμαστε, αδυνατώντας να πιστέψουμε οτιδήποτε, αυτή η ανακοίνωση ("αυτονόητη" τη χαρακτηρίζουν οι εισαγγελείς, αλλά στην Ελλάδα ούτε το αυτονόητο συμβαίνει) ανάβει ένα ελάχιστο φως ελπίδας-μακάρι να ισχύσει και για τους νεκρούς και για τους ζωντανούς, το έχουν μεγάλη ανάγκη και οι δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναγνώστης28/7/18

    Επείγει η τιμωρία αυτού του ...: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2115787051825902&set=pcb.2115787115159229&type=3&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/7/18

      ΔΕΝ λειτουργεί το link. 'Η για να το δούμε πρέπει να έχουμε λογαριασμό στο facebook. Αλλά ακόμη και να έχουμε λογαριασμό δε το βλέπουμε, γιατί δεν είμαστε φίλοι.

      Διαγραφή
  4. Αναγνώστης28/7/18

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/8/18

    Ανάληψη πολιτικής ευθύνης, σύμφωνα με την κυβέρνηση, σημαίνει αποζημιώσεις, "να σε κάψω, Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι" με άλλα λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ