4.7.18

Είπαν«Πέφτω από τα σύννεφα! Σοβαρός άνθρωπος υποτίθεται! Ψηφίστηκε από τους Θεσσαλονικείς (Μακεδόνες όντες) δήμαρχός τους!!! Και τι κάνει; Δηλώνει ότι στην Καστοριά και τη Φλώρινα μιλάμε τα σλαβομακεδόνικα!!!!
Ποια είναι αυτή η γλώσσα αλήθεια; Από πού προέρχεται; Από τα Σλάβικα; Από τα Βουλγάρικα; Μήπως από την αρχαία γλώσσα που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος; 
Αυτή η στάση, συνιστά προσβολή τουλάχιστον για την Καστοριά. Μπορεί κάποιοι να μην το βλέπουν έτσι. Μπορεί κάποιοι να συμπλέουν! 
Να βγουν και να το δηλώσουν, ευθαρσώς χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Και ας είναι υπόλογοι σ’ αυτούς που έπεσαν για την Μακεδονία σ’ αυτά τα χώματα.
Για όσο πάντως εγώ θα είμαι Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο κύριος Μπουτάρης είναι ανεπιθύμητος, τουλάχιστον στο γραφείο μου». 

Σωτήρης Αδαμόπουλος 

αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς | διαδίκτυο


* * *

Γ. Μπουτάρης: Οι κάτω από τον Όλυμπο Έλληνες δεν ξέρουν το πρόβλημα. Δεν ξέρουν ότι τα χωριά της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Έδεσσας, της Αλμωπίας, σ’ αυτά τα χωριά τα σλαβομακεδόνικα τα μιλάνε και τα μιλάνε σαν μια κανονική γλώσσα.

Δημοσιογράφος Σκάϊ: Τα μιλάνε, πώς δεν τα μιλάνε. Το ξέρουμε.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Μαΐου 2018, αρ. φύλλου 937

3 σχόλια:

 1. Γιάννης Σκόρδας [facebook]5/7/18

  Αγαπητή ΟΔΟΣ, ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Αντιπεριφερειάρχη πως με τις χρηματοδοτήσεις που κάνουν (βλ. βαλκανικά φεστιβάλ) τα έχουν φέρει και μέσα στο Τσαρσί. Δυστυχώς. Επίσης στην γιορτή του προφήτη Ηλία, αν κάνει μια βόλτα στα γύρω χωριά που γιορτάζουν, θα καταλάβει πολλά περισσότερα για την δήλωση του Μπουτάρη.
  https://youtu.be/Vg8Qmza0ab8

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιάννης Σκόρδας [facebook]5/7/18

  Αγαπητή ΟΔΟΣ, σου επισυνάπτω (και) το παρακάτω λινκ, με μοναδικό σκοπό να μάθει ο κ. Αδαμόπουλος -η δήλωση του διακατέχεται από έκπληξη- τι γίνεται εδώ και χρόνια σε ορισμένα χωριά του νομού, ποιες ορχήστρες συμμετέχουν, ποιες από αυτές τα τραγουδάνε τα "ντόπια" (τρομάρα τους) & ποιες χρηματοδοτούνται από το ευρύτερο δημόσιο.

  https://youtu.be/gNS-GCgp-vI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπουτάρης5/7/18

  Πέφτω από τα σύννεφα! Σοβαρός άνθρωπος υποτίθεται! Ψηφίστηκε από τους Καστοριανούς (Μακεδόνες όντες) αντιπεριφερειάρχης τους!!! Και τι κάνει; Δηλώνει ότι στην Καστοριά και τη Φλώρινα δε μιλάμε τα σλαβομακεδόνικα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ