8.8.18

Το Σκάκι




10. Nxb5 b5

[…] Το χιόνι δεν προσπαθεί τίποτα να πει: Είναι μονάχα μια ερώτηση που απλώνει μυριάδες ερωτηματικά πάνω στον κόσμο¹ […].

■ Η ερώτηση: Οι πολιτικοί άρχοντες της πόλης μας και του νομού μας (βουλευτές, περιφερειάρχης, δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, νυν και πρώην) μήπως δεν μας παίρνουν (το λαό) στα σοβαρά;

■ Και έρχονται και τα μυριάδες ερωτηματικά:
Ο περιφερειάρχης κ. Θ. Καρυπίδης υπέγραψε την προμήθεια του πολυμηχανήματος για τους «καλαμώνες της λίμνης» αξίας 375. 000,00 ευρώ. Βρέθηκε επιτέλους το μηχάνημα μετά τέσσερα έτη αναζητήσεων, που θα έρθει μέσα σε οκτώ μήνες. Θα έρθει;

■ Ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Δ. Πετρόπουλος διαμαρτυρήθηκε εντόνως (όπως αναρτήθηκε σε τοπικά μπλο(γ)κάκια) στη συνέλευση του δημοτικού συμβουλίου για τα «κονδύλια» προς την δημοτική επιχείρηση «Ορεστειάς» και δέχτηκε την λεκτική επίθεση από τον νυν αντιδήμαρχο και πρόεδρο της επιχείρησης κ. Λ. Ζήση: «όταν ψηφίζαμε τα ταξίδια σου, ήταν καλά;». Γιατί δεν τα λέτε και στους πολίτες κ. Ζήση που τα πληρώνουν; Ποιά ταξίδια; Ποιά έξοδα και γιατί; Ποιές επιχορηγήσεις και γιατί;

■ Οι πρώην δύο αντιδήμαρχοι κ.κ Δ.Κωτούλας και Δ.Πετρόπουλος είχαν συνάντηση με «υποψήφιο» για το χρίσμα του δημάρχου για τις προσεχείς εκλογές (όπως γράφτηκε σε τοπικά μπλο(γ)κάκια) και τα «έχουν βρει» μαζί του. Γιατί θεωρούν ότι έχουν παράγει ή θα παράγουν σημαντικό έργο για την Καστοριά; Γιατί θέλουν να πολιτεύονται γενικά για την πόλη μας οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι; Δεν υπάρχουν, άλλοι, νέοι άνθρωποι που να έχουν πραγματική “δίψα” να προσφέρουν στον τόπο; Και να μην έχουν σκοπό να «τα βρουν μεταξύ τους».

■ Η βουλευτίνα κ. Ο.Τελιγιορίδου και ο περιφερειάρχης κ. Θ.Καρυπίδης εξήγγειλαν ευχαριστημένοι και δικαιωμένοι ότι φυσικό αέριο, μετά το «χαμό» που έγινε ότι θα έχουν οι περισσότεροι νομοί εκτός Καστοριάς, θα πάρει και ο νομός μας. Θα πάρει σίγουρα; Μετά το 2023 λένε (ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι). Μετά.

■ Ο δήμαρχος κ. Α. Αγγελής ανακοίνωσε την πίστωση 417.000 ευρώ για έργα υποδομών και προμήθεια εξοπλισμού για τις σχολικές μονάδες του δήμου.
Θα ανακοινώσει άραγε, πού, πότε και πώς θα διατεθούν (αναλυτικά) αυτά τα χρήματα; Διαφάνεια. Όχι στο ίντερνετ, αλλά στον πολιτικό του λόγο. Σαν κι αυτόν που, δεν μας έχουν συνηθίσει με τα κονδύλια και τις αναθέσεις.

■ Όσον αφορά τα δημόσια κτήρια του δήμου Καστοριάς και τη χρησιμοποίηση τους για την μετεγκατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών με την εμπλοκή (εκατέρωθεν δηλώσεων) των τοπικών οργανώσεων του ΣυΡιζΑ και της ΝΔ, τραγέλαφο (ήπιος χαρακτηρισμός) θυμίζει. “Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”.
Προς τι αυτή η εμπλοκή τους; Έτσι να έχουμε να λέμε; Για τα πολιτικά σκάνδαλα τί έχουν να δηλώσουν;

■ Η βουλευτίνα κ.Ο.Τελιγιορίδου έσπασε επιτέλους τη σιωπή για το εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και πήρε θέση: «Με την πΓΔΜ επιδιώκουμε μια κοινή και αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας. Μπορεί ιστορικά και πολιτισμικά ο όρος Μακεδονία να συνδέεται με τον Ελληνισμό όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως γεωγραφικά η περιοχή επεκτείνεται και σε αυτό το κράτος»².
Φαίνεται ότι η βουλευτίνα δίνει περισσότερο σημασία στη γεωγραφία, από ό,τι στον πολιτισμό και στην ιστορία. Κρίμα. Το αντίθετο ακριβώς ισχυρίζεται η Ακαδημία Αθηνών: «Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού δεν είναι προσδιοριστικός και μόνο της ταυτότητάς του».
Καληνύχτα Ελλάδα
Όπου και να ‘σαι

1 Νύχτα και Χιόνι του Χοσέ Εμίλιο Πατσέκο (1939-2014)
2 Άρθρο της στο insider.gr.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Μαρτίου 2018, αρ. φύλλου 926

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ