22.9.18

ΟΔΟΣ: Η διάδοση της χαράς ΙΙ


ΟΔΟΣ 10.5.2018 | 935

«Όταν πρότεινα στον Πέτρο Κασιμάτη και το Νίκο Μπαρδούνια, δύο γίγαντες της δημοσιογραφίας και του πραγματικού δημοσιογραφικού ρεπορτάζ, να επισκεφτούν την Καστοριά, στο πλαίσιο της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, δεν μπόρεσα να φανταστώ ότι θα αποτύπωναν, στο νέο τους εγχείρημα, το Golden Traveller, τόσο εύστοχα, τόσο παραστατικά και τόσο δημιουργικά τις ομορφιές της περιοχής μου». 

Αυτά σχολίασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά, κυρία Μαρία Αντωνίου που με τον ελαφρώς αμετροεπή χαρακτηρισμό των δύο προσκεκλημένων της ως «γιγάντων της δημοσιογραφίας», και την εξομολόγησή της ότι «δεν μπορούσε να φαντασθεί» το  εύστοχο της παρουσίασης και προβολής της Καστοριάς από τους προαναφερόμενους προσκεκλημένους της, προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το περιεχόμενο των απαιτήσεών της (σε σχέση με τους «γίγαντες», αλλά και το εύρος της φαντασίας της.

Εάν πράγματι οι δύο δημοσιογράφοι δικαιώνουν ή όχι τον τίτλο που τους απένειμε η βουλευτής Καστοριάς, αυτό  δεν αποτελεί αντικειμενικό ζήτημα, ανάγεται στα σίγουρα στις γνώσεις και εκτιμήσεις του καθενός. Και το παρόν σχόλιο, δεν έχει καμιά σχέση με την ποιότητα της δημοσιογραφίας που ασκούν οι συγκεκριμένοι, την οποία η εφημερίδα αυτή, δεν έχει λόγους να αμφισβητήσει.

Πάντως αυτά που έγραψαν οι προσκεκλημένοι της βουλευτή  Καστοριάς, είναι μάλλον συνηθισμένα και ελαφρώς βαρετά, ενώ δύσκολα επιβεβαιώνουν τις ιαχές της βουλευτή Καστοριάς. Στο τουριστικό  ρεπορτάζ εκτός από την κ. Αντωνίου, υπάρχουν ακόμη και φωτογραφίες της Καστοριάς, από… άλλες δύο πόλεις!

Τα δε κείμενα των δύο συγκεκριμένων δημοσιογράφων δείχνουν καλή πρόθεση, αλλά είναι αποσπασματικά στην παρουσίαση της πόλης και δίνουν την εντύπωση της συρραφής πληροφοριών από διάφορες πηγές χωρίς συντονισμό ή επαρκή επεξεργασία.

Ανεξάρτητα όμως απ’ αυτά, την μέγιστη εντύπωση προκαλούν οι αναφορές των δύο προσκεκλημένων δημοσιογράφων που η κυρία βουλευτής αποκαλεί «γίγαντες», διότι στο μεν πρώτο κείμενο υπό τον τίτλο: «Μια λίμνη, με χίλια πρόσωπα! Η Μαρία Αντωνίου, η αεικίνητη Βουλευτής της Ν.Δ., με πείσμα και αποτελεσματικό έργο αναζητά να αναδείξει τα “δυνατά χαρτιά” της περιοχής», και  με την ανάλυση του στυλ: «Ένας από τους ανθρώπους που εργάζεται σκληρά για τη διεθνή προβολή της πανέμορφης Καστοριάς είναι η βουλευτής του νομού Μαρία Αντωνίου. Με πείσμα και αποτελεσματικό έργο η αεικίνητη Βουλευτής της Ν.Δ. αναζητά να αναδείξει τα “δυνατά χαρτιά” της περιοχής τα βυζαντινά μνημεία, τους πολιτιστικούς θησαυρούς, τα προϊστορικά ίχνη, τους θρύλους της πιο συναρπαστικής λίμνης της χώρας, τη συγκλονιστική οπτική ενός τόπου που μας κόβει την ανάσα!! Καστοριά, υποκλινόμαστε!!»...

Και στο δεύτερο κείμενο υπό τον τίτλο “Εδώ ανακαλύπτουμε το Θεό”, στο οποίο αναγράφεται ότι «στην Καστοριά, αγοράζουμε ευτυχία. Υπάρχουν δείγματα μιας σπουδαίας ζωής εδώ πάνω. Τη χαράσσουν, η Μαρία Αντωνιου με τις κοινοβουλευτικές της παρεμβάσεις», δύο τινά συμβαίνουν:

Ή η κυρία Μαρία Αντωνίου άρχισε από τώρα την προεκλογική της προσπάθεια για τρίτη επανεκλογή, ή η αμετροέπεια αποτελεί ενδημική νόσο που ανταλλάσσεται και ως φιλοφρόνηση στο επίπεδο της αμοιβαιότητας και σερβίρεται ως χορτάρι. 



Φωτογραφίες:
α) Το φημισμένο τεράστιο πλαστικό παπάκι του καλλιτέχνη Florentijn Hofman, που φέρει τον τίτλο «Η διάδοση της χαράς σε όλο τον κόσμο», αυτήν την φορά στην Ταϊβάν.
β) Κέντρο οι δύο φωτογραφίες: Επάνω η... Καστοριά (*), όπως την αποτύπωσαν προφανώς στην επίσκεψή τους οι «γίγαντες της δημοσιογραφίας».
γ) Κέντρο-κάτω οι δύο φωτογραφίες: Κάτω, η κ.Αντωνίου όπως την συμπεριέλαβαν στο τουριστικό οδοιπορικό τους.
(*) Στις φωτογραφίες δεν απεικονίζεται η Καστοριά, αλλά το Ναύπλιο και η Θεσσαλονίκη!


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ