5.10.18

Anna Netrebko | Άννα Νετρέμπκο



Στην "Aida" του Βέρντι, που θα μεταδοθεί αύριο Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 19:55, απ’ ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς, τον ομώνυμο ρόλο θα ερμηνεύσει η διάσημη υψίφωνος Άννα Νετρέμπκο.




Τις παραστάσεις της στο πιο πάνω βίντεο: "Roméo et Juliette"¹, "Les Contes d’ Hoffmann"², "Manon", "L' Elisir d' amore"³, "Eugene Onegin", "Macbeth", "Iolanta" και στην συνέχεια στο "Il Trovatore" παρακολούθησε και το καστοριανό κοινό ζωντανά από την Νέα Υόρκη.

1. Με την Diana Damrau 2. Με την Hibla Gerzmava 3. Με την Pretty Yende

Εκτός από την αυριανή "Aida", η Άννα Νετρέμπκο θα ερμηνεύσει και την "Adriana Lecouvreur" στις 12 Ιανουαρίου 2019, παράσταση που θα μεταδοθεί κι αυτή απ’ ευθείας από την Νέα Υόρκη στο TEI Καστοριάς.




Υπενθυμίζεται ότι η Άννα Νετρέμπκο προκάλεσε πραγματικό σοκ στον κόσμο του λυρικού θεάτρου στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με την απόφασή της να ματαιώσει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της ως “Νόρμα” στο ομότιτλο αριστούργημα του Μπελίνι, με το οποίο επρόκειτο να ανοίξει η αυλαία της σεζόν 2016-2017 της Βασιλικής Όπερας στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου.
Ταυτόχρονα, έκανε το ίδιο και με την επόμενη εμφάνισή της στον ρόλο, στη νέα παραγωγή του έργου η οποία είχε προγραμματιστεί για την έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2017-2018 στη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.




Ως επίσημη δικαιολογία η σουπερστάρ ρωσίδα σοπράνο πρόβαλε το γεγονός πως, παρότι άρχισε να μελετά με ζήλο τον ρόλο, τελικά αποφάσισε ότι δεν ταιριάζει στη φωνή της, στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον... Δεν είναι λίγο να διαπρέπεις στον ρόλο που «στοίχειωσε» η Μαρία Κάλλας.
Τον ρόλο της Νόρμα τελικά ερμήνευσε επάξια η Σόντρα Ραντβανόφσκι που απήλαυσε το καστοριανό κοινό σε απ’ ευθείας μετάδοση από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς στις 7 Οκτωβρίου 2017.


Σχετικά με την Aida "εδώ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ