24.9.18

"Πρεμιέρα" το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στο ΤΕΙ Καστοριάς




Απ' ευθείας από την Νέα Υόρκη


Ο όμιλος Antenna, παρουσιάζει για 8η συνεχόμενη χρονιά (στην Καστοριά ξεκίνησε στις 27 Απριλίου 2013 "εδώ" και "εδώ") το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD” της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας, σε ζωντανή μετάδοση.

Η σεζόν 2018-19 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στις 19:55 με την παρουσίαση της μυθικής Αΐντα του Giuseppe Verdi. Πρωταγωνιστεί μια από τις πιο φημισμένες σοπράνο του κόσμου, η θρυλική Anna Netrebko, στην πολυαναμενόμενη επιστροφή της στις παραστάσεις του προγράμματος Live in HD.

Η κορυφαία σοπράνο ερμηνεύει για πρώτη φορά τον ρόλο της Αΐντα στην Met. Πλάι της η εξίσου συγκλονιστική μέτζο – σοπράνο Anita Rachvelishvili στο ρόλο της αντίζηλού της, Άμνερις. Ο Aleksandrs Antonenko είναι ο πολεμιστής Ρανταμές και ο Nicola Luisotti θα ανέβει στο πόντιουμ της Met, σε αυτή τη μνημειώδη παραγωγή της Sonja Frisell του 1988.

Oι παραστάσεις της σεζόν 2018-2019 θα μεταδοθούν ταυτόχρονα σε περισσότερες από 2.200 κινηματογραφικές αίθουσες, θέατρα και άλλους χώρους τέχνης σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Anna Netrebko

Από το ξεκίνημά του, το Δεκέμβριο του 2006, η σειρά “The Met: Live in HD” αποτελεί παγκοσμίως τον μεγαλύτερο πάροχο εναλλακτικού κινηματογραφικού προγράμματος, με πωλήσεις άνω των 24 εκατομμυρίων εισιτηρίων και έχει προβάλει ένα ευρύτατο φάσμα από κλασικά αριστουργήματα στη μεγάλη οθόνη. Με τον τρόπο αυτό δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις της όπερας να απολαύσουν αγαπημένες παραστάσεις, κορυφαίους πρωταγωνιστές, συνεντεύξεις και παρασκήνια από τις μεγαλειώδεις παραγωγές του σύγχρονου ναού της λυρικής τέχνης, την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.




H Met ανακοίνωσε την ανάληψη της θέσης του νέου μουσικού διευθυντή από τον Yannick Nézet-Séguin, κατά την έναρξη της σεζόν 2018-19, δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν. “Είναι υπέροχο για τον οργανισμό μας ότι ο Yannick Nézet-Séguin θα πάρει τη θέση του Μουσικού Διευθυντή, δύο σεζόν νωρίτερα από ότι προγραμματίζαμε”, λέει ο Γενικός Διευθυντής Peter Gelb. “Η ορχήστρα τον λατρεύει, η χορωδία τον λατρεύει, όλοι στο κτίριο τον λατρεύουν. Είναι λαμπρός καλλιτέχνης και υπό την διεύθυνσή του, η ΜΕΤ δεν μπορεί παρά να πάει μπροστά.




Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το Ίδρυμα Neubauer Family, χρηματοδότης και χορηγός των μεταδόσεων The Met: Live in HD, δώρισε 15 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να υποστηρίξει την θέση μουσικού διευθυντή και να τιμηθεί ο διορισμός του κ. Nézet-Séguin. Σε αναγνώριση της προσφοράς αυτής, η θέση του μουσικού διευθυντή θα φέρει πλέον το όνομα της Jeanette Lerman-Neubauer. Ο Peter Gelb δήλωσε: “Η Met είναι ιδιαίτερα τυχερή ώστε να ενισχύεται με τις γενναιόδωρες χορηγίες δυο πιστών υποστηρικτών της, οι οποίοι ενστερνίζονται την ιδέα δυναμικών χορηγιών που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες”.


ΤΕΙ Καστοριάς

6 Οκτωβρίου 2018 στις 19:55

Διευθυντής ορχήστρας: Nicola Luisotti
Σκηνοθεσία: Sonja Frisell
Σκηνικά: Gianni Quaranta
Κοστούμια: Dada Saligeri
Φωτισμοί: Gil Wechsler

Διανομή: Αΐντα (Anna Netrebko), Άμνερις (Anita Rachvelishvili), Ρανταμές (Aleksandrs Antonenko), Aμονάσρο (Quinn Kelsey), Βασιλιάς (Ryan Speedo Green)




«Η σκηνή της κρίσης» της τέταρτης πράξης της Αΐντα του Βέρντι, στην οποία η κόρη του βασιλιά, η Άμνερις (Anita Rachvelishvili), παρακαλεί τον αρχιερέα Ράμφη (Dmitry Belosselskiy) να σώσει από την καταδίκη θανάτου αυτόν που αγάπησε, τον Ρανταμές.




Η Anna Netrebko ερμηνεύει την άρια "O patria mia" (Ω πατρίδα μου) της τρίτης πράξης -στην τελική πρόβα της Αΐντα του Βέρντι, που θα μεταδοθεί το προσεχές Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 19:55 απ’ ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς.




Στιγμιότυπο της παρέλασης του θριάμβου από την αναμετάδοση της ΜΕΤ στις 15 Δεκεμβρίου 2012. Πράξη δεύτερη, σκηνή δεύτερη. Gloria all'Egitto (Δόξα στην Αίγυπτο), εμβατήριο του θριάμβου. Διεύθυνση: Riccardo Muti



Σχετικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ