17.10.18

ΟΔΟΣ: Και έτσι, γράφεται η ιστορία.

Δελτίο Τύπου
Τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή, επισκέφτηκε ο τέως Νομάρχης Καστοριάς κ. Κώστας Λιάντσης. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημιακής Σχολής στην πόλης μας, με δεδομένο την ύπαρξη των υποδομών που ανεγέρθηκαν για τον σκοπό στέγασης της Αρχιτεκτονικής (θεσμοθετημένης τότε). Μετά τα γνωστά γεγονότα (Σχέδιο Αθηνά 2012) και την απώλεια της Αρχιτεκτονικής, επιβάλλεται ΤΩΡΑ [σ.σ. κεφαλαία στο δελτίο τύπου] να υλοποιηθεί αυτό το δίκαιο αίτημα. Επιπλέον, ο δήμαρχος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την ίδρυση Πνευματικού Κέντρου, την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, την ύδρευση της πόλης, το Αστυνομικό Μέγαρο, τα αντισταθμιστικά του ΤΑΠ,  κλπ. 
Δελτίο Τύπου Δήμου 22.5.2018

Πρόσκληση
Σας προσκαλούμε να παραστείτε στον αγιασμό του νέου χώρου μετεγκατάστασης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς, στο ισόγειο του 1ου Γυμνασίου (Καραβαγγέλη 23), την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. 
Με εκτίμηση 
Ο Δήμαρχος Καστοριάς
Ανέστης Αγγελής
Πρόσκληση Δήμου 11.6.2018


ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   του Δήμου Καστοριάς για τα σημερινά «εγκαίνια» της δημοτικής βιβλιοθήκης (πρόκειται για απλή μεταφορά) στον ισόγειο χώρο του κτηρίου της Αρχιτεκτονικής Σχολής (άλλοτε 1ου Γυμνασίου Καστοριάς), πιστοποιείται η αδιάφορη -αν δεν είναι ανίκανη ή απλά εχθρική- στάση στο ζήτημα της λειτουργίας πανεπιστημιακού τμήματος στην πόλη της Καστοριάς. 



Δεν είναι απλά ότι η Καστοριά κατοχυρώνει ακόμη περισσότερο τον τίτλο της σύγχρονης Ατλαντίδας, αφού βυθίζεται όλο και περισσότερο, αποτελώντας την μοναδική πόλη που δεν διαθέτει κανένα πολιτιστικό έργο υποδομής, και ακόμη χειρότερα δεν διεκδικεί ούτε προγραμματίζει κανένα (έξω από μακέτες, υποσχέσεις και λόγια αέρα).

Αλλά είναι και το ότι, ύστερα και από την μεταφορά στο κτήριο της Αρχιτεκτονικής Σχολής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, με τα σημερινά «εγκαίνια» (!) ο Δήμος Καστοριάς επιστεγάζει την στάση του στο θέμα της διεκδίκησης πανεπιστημιακής σχολής σε μία Καστοριά που ερημώνει χρόνο με τον χρόνο.

Και αποκαλύπτει ότι η πρόσφατη συνάντηση των δημάρχου Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή και του τέως νομάρχη Καστοριάς κ. Κωνσταντίνου Λιάντση, που πιστώνεται την προσπάθεια για την δημιουργία της Σχολής και την λειτουργία του τμήματος στην πόλη της Καστοριάς, στην διάρκεια της θητείας του, συνάντηση που είχε υποτίθεται χαρακτήρα επαναφοράς του θέματος, ήταν χωρίς κανένα περιεχόμενο και χωρίς ειλικρίνεια.
Και έτσι, γράφεται η ιστορία.

Φωτογραφίες: Επάνω: το νέο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκη Κοζάνης· κάτω: το κτήριο που προορίζεται για την Αρχιτεκτονική Σχολή Καστοριάς.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Ιουνίου 2018, αρ. φύλλου 940

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ