11.2.19

Δήμαρχος Κοζάνης: «Ο πολιτισμός είναι δύναμη στα χέρια μας που μπορεί με αυτοπεποίθηση να μας οδηγήσει στο μέλλον»



Εγκαινιάστηκε στην πόλη της Κοζάνης η νέα Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη. Σε ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό κτήριο, έκτασης 6.500 τετραγωνικών μέτρων (φωτογραφία επάνω), στεγάζεται πλέον η νέα δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης, ένα στολίδι όχι μόνο για την Κοζάνη, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Με το έργο αυτό, η πόλη της Κοζάνης φιλοδοξεί σε μια περίοδο συνολικού επανασχεδιασμού της κοινωνίας να αποτελέσει το κέντρο των γραμμάτων και του πνεύματος ολόκληρης της περιοχής.

«Η Βιβλιοθήκη της Κοζάνης είναι μια κιβωτός της ιστορίας μας, αλλά και μια πυξίδα για το μέλλον του τόπου μας. Η περιοχή βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, κατά την οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις πολλές και σημαντικές δυνατότητες που έχουμε. Ο πολιτισμός είναι δύναμη στα χέρια μας. Είναι ένα όχημα που μπορεί με αυτοπεποίθηση να μας οδηγήσει στο μέλλον», υποστήριξε ο δήμαρχος της πόλης Λευτέρης Ιωαννίδης στο σύντομο χαιρετισμό του.




Τα εγκαίνια του χώρου των 15.000.000,00 € πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης παρευρέθηκε  ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, όπως και οι αρχές της πόλης. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής (φωτογραφία κέντρο). Κατά την διάρκεια των εγκαινίων απονεμήθηκαν τα εύσημα στη νυν δημοτική αρχή της πόλης, αλλά και στους προκατόχους της, Κουκουλόπουλο και Μαλούτα, οι οποίοι με συνέπεια συνέβαλαν να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο παρά τα σημαντικά προβλήματα που κατά καιρούς παρουσιάστηκαν.

Ο Αλ. Χαρίτσης στη δική του τοποθέτηση τόνισε ότι η κρίσιμη πρόκληση είναι η καλύτερη δυνατή λειτουργία της νέας βιβλιοθήκης, που πλέον είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Θα έχει την αμέριστη στήριξή χρηματοδοτικά αλλά και σε εξειδικευμένο προσωπικό.



Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε ο... αγιασμός  της μεταφοράς της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς (φωτογραφία επάνω) στο κτήριο του τέως 1ου γυμνασίου Καστοριάς· κτήριο που προορίζετο για να στεγάσει την Αρχιτεκτονική Σχολή Καστοριάς.


Σχετικά:


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Νοεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 958

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ