4.10.18

ΟΔΟΣ 1+1 για την Αΐντα



για την παράσταση του Σαββάτου  6 Οκτωβρίου στις 19:55

Προσφορά 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός 

για  την "Αΐντα" του Βέρντι

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ | SOLD-OUT*

Οι 15 πρώτοι που θα κάνουν κράτηση στα γραφεία της ΟΔΟΥ (τηλ. 2467029638, e-mail: odos-kst@otenet.gr) θα αποκτήσουν δύο εισιτήρια αξίας 30,00 ευρώ στην τιμή των 15,00 ευρώ (δηλαδή 7,5 € το άτομο)

Η πληρωμή πραγματοποιείται με το κουπόνι της ΟΔΟΥ (του φύλλου 954 / 4.10.2018) την ημέρα της αναμετάδοσης από την Νέα Υόρκη το Σάββατο 6 Οκτωβρίου  2018 στις 19:55, στην είσοδο του ΤΕΙ Καστοριάς (με ονομαστικό κατάλογο που θα καταρτίσει η ΟΔΟΣ). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως της προσφοράς.
Ευγενική χορηγία της ΟΔΟΥ



* * *

(*) ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ | SOLD-OUT: Μετά από απαίτηση του προέδρου της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Ορεστειάς» κ. Λαζ. Ζήση, δεν δημιουργείται δεύτερος εκπτωτικός κατάλογος των 10,00 € -όπως συνηθιζόταν από το 2013, για την διευκόλυνση οικονομικά ασθενέστερων ατόμων που επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν την όπερα. Στο εξής θα ισχύει μόνο η προσφορά με το κουπόνι της ΟΔΟΥ 1+1. Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο, να ακυρώνονται τελευταία στιγμή κάποιες συμμετοχές που είχαν δηλωθεί στον κατάλογο της ΟΔΟΥ 1+1, η εφημερίδα συντάσσει και λίστα αναμονής γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

* * *




H σεζόν 2018-2019 των απευθείας αναμεταδόσεων από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στο ΤΕΙ Καστοριάς, ξεκινά το προσεχές Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στις 19:55 με την παρουσίαση της μυθικής Αΐντα του Giuseppe Verdi. Πρωταγωνιστεί μια από τις πιο φημισμένες σοπράνο του κόσμου, η θρυλική Anna Netrebko, στην πολυαναμενόμενη επιστροφή της στις παραστάσεις του προγράμματος Live in HD.

Η παράσταση στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους, από την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Καστοριάς “Ορεστειάς” και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα σε περισσότερες από 2.200 αίθουσες, σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.





Η Αΐντα αποτελεί έργο ορόσημο της ιταλικής μουσικής -αναφέρει η Λυρική Σκηνή- και ισορροπεί ανάμεσα στην ρομαντική όπερα και την γαλλική μεγαλόπρεπη όπερα. Οι σπουδαίες άριες, οι εντυπωσιακές σκηνές πλήθους, τα εκτενή ντουέτα και το εντυπωσιακό μπαλέτο κάνουν την όπερα αυτή να ξεχωρίζει, ενώ σηματοδοτούν νέες κατακτήσεις στη μουσικοδραματική γλώσσα του Βέρντι. 

Το θριαμβικό εμβατήριο, αποτελεί μία εντυπωσιακή σελίδα μεγαλόπρεπης, εξωτικής μουσικής. Στη διαχρονική δημοτικότητα της συνεισφέρει επίσης το πλαίσιο στο οποίο διαδραματίζεται η όπερα, καθώς η δράση ξετυλίγεται στη φαραωνική Αίγυπτο σε μυθική εποχή, με την οποία το κοινό του 20ού αιώνα εξοικειώθηκε μέσα από την εικόνα που της προσέδωσαν οι χολιγουντιανές ταινίες.

Όμως, αυτή είναι μονάχα μία από τις όψεις της Αΐντας του Βέρντι. Στο κέντρο της όπερας υπάρχει ένα ακόμα διάσημο ερωτικό τρίγωνο, όπως σε αρκετά από τα έργα του Βέρντι: η Αΐντα, πριγκίπισσα της Αιθιοπίας και αιχμάλωτη στην αυλή των φαραώ, είναι ερωτευμένη με τον Αιγύπτιο στρατηγό Ρανταμές, ο οποίος ανταποδίδει τα αισθήματά της δυσαρεστώντας την Αμνέριδα, κόρη του φαραώ, η οποία είναι επίσης ερωτευμένη μαζί του. Στον πυρήνα του έργου βρίσκεται η Αΐντα, παγιδευμένη ανάμεσα στα συναισθήματά της για τον άντρα που αγαπά και στο καθήκον απέναντι στον πατέρα και την πατρίδα της.




Η δημόσια όψη και το ιδιωτικό συναίσθημα βρίσκονται σε συνεχή διάλογο στην Αΐντα και ορίζουν την αισθητική του έργου, που κινείται από την πιο χαμηλόφωνη εξομολόγηση, έως την πιο λαμπρή διακήρυξη. 

Οι σκηνές πλήθους, όπως αυτή του θριάμβου στη 2η Σκηνή της Β' Πράξης, έρχονται σε αντίθεση με τα ιδιωτικά συναισθήματα των τριών βασικών χαρακτήρων του έργου.




Μια από τις μεγάλες κατακτήσεις του Βέρντι στο έργο αυτό ήταν ότι κατάφερε να ισορροπήσει τα μεγέθη: αφενός στη σκηνή του θριάμβου παίρνει το μέρος των ηττημένων, αφετέρου ολοκληρώνει το έργο με υποβλητικό και χαμηλόφωνο τρόπο προκαλώντας την αβίαστη συγκίνηση με τα λιτά μέσα που επιλέγει. 

Δεν είναι τυχαίος ο τρόπος που χτίζει την αξιοπρεπή στάση του βασικού του χαρακτήρα του έργου, της Αΐντας, θέλοντας να μιλήσει για τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των λιγότερο προνομιούχων, κάτι που ο σπουδαίος συνθέτης υπερασπίστηκε με πάθος σε όλη του τη ζωή.



ΤΕΙ Καστοριάς

6 Οκτωβρίου 2018 στις 19:55  
[προβολή με ελληνικούς υπότιτλους ]

Διευθυντής ορχήστρας: Nicola Luisotti. Σκηνοθεσία: Sonja Frisell. Σκηνικά: Gianni Quaranta. Κοστούμια: Dada Saligeri. Φωτισμοί: Gil Wechsler. 

Διανομή: Αΐντα (Anna Netrebko), Άμνερις (Anita Rachvelishvili), Ρανταμές (Aleksandrs Antonenko), Aμονάσρο (Quinn Kelsey), Βασιλιάς (Ryan Speedo Green)

Τιμές εισιτηρίων: 15,00 € (10,00 € μαθητικά, φοιτητικά, άνεργοι, ΑΜΕΑ). Με το κουπόνι της ΟΔΟΥ 1+1 (δημοσιεύεται στο 954 φύλλο της εφημερίδας της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου 2018) η τιμή είναι 15,00 € για δύο άτομα (δηλαδή 7,50 € το άτομο). Η προσφορά είναι για 15 εισιτήρια (30 άτομα). Είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου στην εφημερίδα (ΟΔΟΣ, Μητροπόλεως 4, τηλ. 2467029638, e-mail: odos-kst@otenet. gr) η οποία θα καταρτίσει ονομαστικό εκπτωτικό κατάλογο.

Επόμενη παράσταση:  20 Οκτωβρίου, Σαμψών και Δαλιδά του Σαιν-Σανς [νέα παραγωγή]. Με τους Roberto Alagna, Elina Garanca, Laurent Naouri κ.ά. Διεύθυνση του sir Mark Elder.


Σχετικά: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ