16.1.19

Λόγος & Αντίλογος



Τα ποιητικά αφιερώματα της ΟΔΟΥ 

στη Συρία και τον Ι. Δραγούμη 

κάνουν διακοπές στη Μύκονο!


Η ποιήτρια Δάφνη Χρονοπούλου που ζει μόνιμα στη Μύκονο, ένας από τους πιο καλλιεργημένους και ελεύθερους ανθρώπους που τυχαίνει να γνωρίζω και την οποία εκτιμώ βαθιά [μας ενώνει άλλωστε και η ίδια βαθιά αγάπη προς τον Ίωνα Δραγούμη] μου έγραψε σήμερα:

“Σκονισμένο αυτοκίνητο διότι η «Οδός» με συνοδεύει σε παραλίες. Σπουδαία δουλειά - άργησα να σου το πω γιατί πρώτα τα απόλαυσα μέχρι τελευταία λέξη: Ευχαριστώ!!” 

Αυτά λέω εγώ πως είναι οι πληρωμές μας… Οι μεγαλύτερες !
Οι εφημερίδες - τα τυπωμένα χαρτιά μας [ο κόπος μας όλος] «στο καλάθι» συντροφιά με φίλους /εκεί που αυτοί περνούν καλά…

Νώντας Τσίγκας


* * *

Σε χέρια φίλων 

by proxy κι αντιστρόφως: 

Η 'Οδός' της Καστοριάς 


Στο σκονισμένο μου αυτοκίνητο λόγω θαλασσών και στο καλαθάκι μου με τα καλούδια, τα σπουδαία περιοδικά του συγγραφέα και γιατρού Νώντα Τσίγκα που αγαπώ και θαυμάζω τη δουλειά του. Έλαβον μα δεν τα δημοσίευσα στο blog όπως συνηθίζω και τώρα που παλιώνουν κι οι γωνίες γυρνούν κι από την πολλή ανάγνωση απέκτησαν 'αυτάκια σκύλου', επιτέλους φωτογράφισα και έστειλα.

Μοιράζομαι μαζί σας για να συστήσω ανεπιφύλακτα διότι πέρα από το κοινό μας πάθος για τον Ίωνα Δραγούμη, οφείλω να επαναλάβω σα μάντρα ιερό: Η Ποίηση σώζοι τη Συρία (όπως κι όλους μας όσους καταλαβαίνουμε).

Δίνω συνδέσμους και, με την ευκαιρία προαναγγέλλω ότι θα έχω αφιέρωμα στο Clipart Radio τέλος του μήνα που αρχίζουμε τη νέα μας χρονιά.

Δάφνη Χρονοπούλου 

Σύνδεσμοι 
(παρουσιάζω το έντυπο αφιέρωμα που, με προσθήκες, ανατυπωμένο σε 200 αντίτυπα αριθμημένα ήρθε πριν μήνες αλλά ακόμα δεν το έχω αποχωριστεί):
''Οδός- εβδομαδιαία εφημερίδα της Καστοριάς''
http://www.odos-kastoria.gr/2018/02/blog-post_50.html
http://www.odos-kastoria.gr/2018/09/diavaste-stin-ODO.html
και ο Χαρτοκόπτης: http://xartokoptis.blogspot.com


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 962

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ