10.2.19

Λόγος & Αντίλογος



Ένας φέρελπις νέος αρθρογράφος στην ΟΔΟ, με το δημοσιευθέν τελευταίο άρθρο του, στις 11 Οκτωβρίου 2018 ["εδώ"], προβληματισμένος ύστερα από τις δηλώσεις της κ. Ν. Μπακογιάννη η οποία διαβεβαίωσε όσα γράφτηκαν για την στάση του κόμματος της Ν.Δ. έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών, το τι θα πράξει η Ν.Δ. σε περίπτωση που χρειασθεί να επικυρώσει η ίδια την συμφωνία, αν και εφ’ όσον αυτή επικυρωθεί από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Πράγματι θα είναι δύσκολο για την επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, και εφ’ όσον η Ν.Δ. αλλάξει όσα θεωρεί επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας μας.
Εδώ λοιπόν ο κ. Ιωάννης Σκόρδας, ερωτά με σκεπτικισμό:  θα κρατήσει τον λόγο του ο κ. Μητσοτάκης, περί μη κυρώσεως της συμφωνίας, ούτε τώρα, ούτε από την επόμενη βουλή, όπως το δήλωσε από το νησί της Σάμου;

Συμμερίζομαι αγαπητέ Γιάννη την ανησυχία σου, γιατί όπως γράφεις θα πέσουν επάνω του, οι βαλτοί και Νατοικοί συμφεροντολόγοι-κοράκια για την επίσπευση της διαλύσεως της χώρας μας.
Τα πράγματα της προηγούμενης εβδομάδος σχετικά με το αρνητικό δημοψήφισμα της γείτονος, θα το κάνει κι ο κ. Μητσοτάκης, όταν χρειασθεί.ΟΧΙ στους καλοθελητές τους κινουμένους κατά της χώρας μας, θ’ απαντήσει εθνικά και πατριωτικά: Ζηλεύω το τρόπαιο ΟΧΙ του νεώτερου Κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι, κι όχι την πρωθυπουργία όπως την αντιλαμβάνονται οι τζάμπα μάγκες...
Όπως ο Μέγας Αλέξανδρος ξεχώρισε από τον πατέρα του Φίλιππο με το επίθετο Μέγας, έτσι και αυτός θα ξεπεράσει τον πατέρα του.

Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Το χρέος προς την δοκιμαζομένη χώρα μας επιβάλει το ΟΧΙ στην κατώτερη και αισχρή για την χώρα μας να δεχτούμε τέτοιο εξευτελισμό, στα τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορικής, ηρωικής διαδρομής, αξιοπρεπούς με δόξες, που ζηλεύουν οι πάντες στη γη.

Το κόμμα που ηγείται σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είναι ο εγγυητής της διαχρονικής ιστορίας της πατρίδος και όχι των λαχανοπαραγωγών που εμφανίστηκαν δίδυμο στην τηλεόραση με την ατάκα «ωρίμασε το “μακεδονικό”» Οι ντομάτες και τα καρπούζια τους ωριμάζουν, όχι η αξιοπρέπειά μας και η ιστορία μας.

Ήταν τόση η απερισκεψία τους που έγιναν το χλεύη της παγκόσμιας κοινωνίας. Τώρα εκλιπαρούν τους συμφεροντολόγους επιβολής να ερωτοτροπούν με τα Σκόπια, αλλά έλαβαν το ηχηρό αποτέλεσμα: ΟΧΙ.

Η αξιοπρέπεια, η αγάπη για την οποία μικρή-μεγάλη πατρίδα θα βρίσκεται μπροστά στα στήθη των λαών, δεν χαρίζεται στους αδηφάγους της σκοτεινής ανθρωπότητας, χωρίς ψυχή και ανθρώπινη υπόσταση. Αυτό θα κάνει κι ο κ. Μητσοτάκης: θα υπερασπισθεί την τρισχιλιετή ηρωική πατρίδα μας. Κι άλλες, ευτυχώς, φορές εμφανίστηκαν στον δρόμο της πατρίδας συμφεροντολόγοι κάθε μορφής, ατομικής ή και ομαδικής κατσιαπλιαδικής ευκαιρίας.

Αγαπητέ Γιάννη. Περιμένουν το βραβείο Νόμπελ με πολύ μεγάλη χαρά. Αλλά υπάρχει και η ανοιχτή παλάμη, επίσης βραβείο με σημασία. Οι σωστοί πρόγονοί, νικητές στον Μαραθώνα (Μιλτιάδης) και ο ναύαρχος Θεμιστοκλής στην Σαλαμίνα, τιμήθηκαν ανάλογα. Μάλιστα ο Θεμιστοκλής είπε εκείνο το αθάνατο λογύδριο για τον Μιλτιάδη: Δεν μ’ αφήνει να κοιμηθώ το τρόπαιο του Μιλτιάδη. Τέτοιο βραβείο πρέπει να κοσμεί τους νεώτερους ηγήτορες.

Λοιπόν αγαπητέ αρθρογράφε, γνωστή η δεινή θέση που βρίσκονται οι αντίπαλοι του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ψάχνουν να βρουν τον αριθμό των προδοτών της πατρίδος μας, επίορκους βουλευτές και δη της Μακεδονίας μας, η οποία θα είναι πάντα η πρώτη στον κόσμο, και το όνειρο όλου του κόσμου είναι να επισκεφθούν την Ελλάδα μας γι’ αυτούς που δεν μπορούν το παράπονο τους είναι δυστυχία.

Έχε εμπιστοσύνη στον αρχηγό και την παράταξη Ν.Δ., είσαι μικρός και δεν ξέρεις από ποιον και ποιους συμφεροντολόγους βρίσκεται αυτή η χώρα στον σημερινό πάτο. Η αρχή έγινε από ξενόφερτους πολιτικούς με τα πιο καταστροφικά συνθήματα.

Λοιπόν αρκετά. Χαίρομαι που επικοινώνησα μαζί σου. Σου εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσεις το έργο σου για την ιδιαιτέρα πατρίδα και να γράφεις πάντα την αλήθεια χωρίς φόβο.

Η Καστοριά περιμένει την γενιά σας να φανείτε άξιοι, όσοι μένετε εδώ. Γιατί η πόλη έχει αδειάσει και σας έχει ανάγκη. Αναλάβατε πρωτοβουλίες, μπορείτε να την σώσετε από τον μαρασμό εσείς οι νέοι και να αλλάξετε την εικόνα της Καστοριάς. Σας περιμένει, είναι στα χέρια σας η καημένη Καστοριά. Μόνο εσείς θα την σώσετε. Γρηγορείτε!

Ν. Πρώϊος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Οκτωβρίου 2018, αρ. φύλλου 957

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ