9.2.19

Αγαπητή ΟΔΟΣ




Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας η κ. Ντόρα Μπακογιάννη εμμέσως πλην σαφώς με δηλώσεις της επιβεβαίωσε όσα γράφτηκαν σε αυτήν την στήλη. Για την στάση του κόμματος τής αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών και το τι θα πράξει η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που χρειαστεί να επικυρώσει η ίδια την συμφωνία αν και εφ’ όσον αυτή κυρωθεί από το κοινοβούλιο των Σκοπίων. Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί η επικύρωση από το Σλαβικό κοινοβούλιο, θα είναι δύσκολο για την επόμενη κυβέρνηση -όποια κι αν είναι αυτή και εφόσον είναι η Ν.Δ.- να αλλάξει όσα θεωρεί επιζήμια για τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Ως εκ τούτο, θεωρώντας αυτό ως ένα από τα πιθανά σενάρια, ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να υποχρεωθεί να τηρήσει τις δηλώσεις του από το νησί της Σάμου περί «...μη κύρωσης ούτε τώρα, ούτε από την επόμενη Βουλή». Από πολλούς, τέτοιου είδους δηλώσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζονται ως «βαρύγδουπες», που στο τέλος θα διαψεύσουν τον ίδιο και τις αρχικές του εκτιμήσεις επικυρώνοντας την Συμφωνία των Πρεσπών.

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πως θα έχει το πολιτικό σθένος να σταθεί απέναντι στην επιθυμία των Δυτικών και ΝΑΤΟϊκών για επίσπευση της λύσης. Που θα φέρει ταυτόχρονο αποκλεισμό οποιασδήποτε εμπλοκής των... ορθόδοξων Ρώσων αδερφών που χρονικά πολύ πριν τους Αμερικανούς τους είχαν αναγνωρίσει ως «Μακεδονία» (!!) Για να μην το ξεχνάμε όταν εκθειάζουμε τον Ρώσους.

Στην περίπτωση όμως που δεν επικυρωθεί από τα Σκόπια η συμφωνία και κατ’ επέκταση δεν χρειαστεί να έρθει στην ελληνικό κοινοβούλιο ο κ. Μητσοτάκης θα έχει κάθε λόγο να είναι ήσυχος για όσα δηλώνει την δεδομένη στιγμή από την θέση της αντιπολίτευσης.

Στα ενδότερα και σε καταστάσεις περισσότερο ala Greca, την περασμένη Τρίτη στην πρωτεύουσα, οι κάτοικοι της -και όχι μόνο- είχαν την ατυχία να στερηθούν των υπηρεσιών των ΜΜΜ και πιο συγκεκριμένα των τρόλεϊ. Βλέπεις αγαπητή ΟΔΟΣ, διάλεξαν την ημέρα Τρίτη, καθημερινή ημέρα, με τον κόσμο να μετακινείται στις δουλειές τους από τις πολύ πρωινές ώρες για να «πραγματοποιηθεί εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση» σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικαλιστικού τους οργάνου της ΗΛΠΑΠ. Θαρρείς και χάθηκαν οι μέρες του Σαββατοκύριακου για να πραγματοποιήσουν τις συνδικαλιστικές τους εργασίες.

Βλέπεις όμως αγαπητή ΟΔΟΣ, δεν θυσιάζουν τις ημέρες του Σαββατοκύριακου και το cocooning ή οποιαδήποτε δραστηριότητα τους ή και μη. Προτιμούν να ταλαιπωρούν τους νόμιμους εργοδότες τους, που δεν είναι άλλοι πλην των πολιτών. Και χωρίς να κάνουν τον κόπο να σκεφτούν ποια κοινωνικά στρώματα χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ κηρύσσουν στάσεις εργασίας και γενικές απεργίες.

Ένα είναι το μόνο σίγουρο αγαπητή ΟΔΟΣ. Πως οι κύριοι «χρήστες» των ΜΜΜ δεν είναι οι Εκαλιώτες και λοιποί ευκατάστατοι των Βορείων Προαστίων όπως ενδεχομένως να πιστεύουν τα «λαμπρά» συνδικαλιστικά μυαλά. Και πως έτσι αναγκάζουν σε επιπλέον έξοδα τους ήδη χαμηλόμισθους πολίτες που θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους οχήματα -όσοι έχουν- ή ταξί. Ποσώς τους ενδιαφέρουν αγαπητή ΟΔΟΣ οι επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης. Έχουν μετατρέψει τις δημόσιες συγκοινωνίες, σε συνδικαλιστικό υποχείριο και το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.

Και δεν έφτανε η ταλαιπωρία που υπέστησαν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, ήρθε και δεύτερο συνδικαλιστικό «χτύπημα». Αυτή την φορά τα «θύματα» ήταν οι μαθητές των σχολείων του Βόλου. Ο «θύτης» το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων και καθηγητών του νομού Μαγνησίας. Γνωστή και ως ΕΛΜΕ. Στο συμβούλιο της οποίας πλειοψηφούν με τα της προέδρου της, τα μέλη της ΔΑΚΕ (!). Του συνδικαλιστικού οργάνου της ΝΔ (!). Για να μην νομίζουν ορισμένοι/ες πως και οι διαφαινόμενη επόμενη διακυβέρνηση της Ν.Δ. δεν διαθέτει κι αυτή «υπέρλαμπρα» οπισθοδρομικά στελέχη. Τα οποία με την αρχική τους άρνηση στην δωρεά του ιδρύματος Μποδοσάκη που αφορά την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων, έδειξαν πόσο πολύ απαξιώνουν το διδασκαλικό τους έργο και την εκμάθηση των μαθητών τους. Απαξιώνουν το ίδιο το «λειτούργημα» τους.

Και με την δική τους απόφαση, καταδικάζουν και τους νέους, αφού θα ήταν αναγκασμένοι -όπως οι περισσότεροι μαθητές- να μαθητεύσουν σε τεχνολογικό εξοπλισμό περασμένων δεκαετιών. Ευτυχώς ήρθε η στροφή των 180 μοιρών -και όχι 360 όπως είχε πει ο κύριος πρωθυπουργός μας- από την πρόεδρο της τοπικής ΕΛΜΕ και τελικά δέχτηκαν την δωρεά του ιδρύματος. Να πρέπει να προκληθεί ολόκληρος ντόρος για να αναγκαστούν να αλλάξουν την αρχική της αρνητική απόφαση για την αποδοχή της δωρεάς.

Κι μιας ο λόγος για τον τομέα της Παιδείας, δεν θα μπορούσε η παρούσα στήλη να μην αναφερθεί στην υπόθεση εκβιασμού φοιτητών του «καθηγητή Φακελάκη» για να περνούν τα μαθήματα του. Και μαζί με αυτόν κατηγορήθηκαν ακόμα δύο άτομα του ευρύτερου περιβάλλοντος του. Εμπλεκόμενοι και οι ίδιοι στην απάτη του εκβιαστή υπανθρώπου.

Το ζητούμενο όμως αγαπητή ΟΔΟΣ, είναι πως από το 1991 (!) υπήρξαν καταγγελίες για τον συγκεκριμένο «λειτουργό». Και δεν κουνήθηκε φύλλο. Απεναντίας, είχε απαντήσει ο ίδιος με μηνυτήρια αναφορά κατά των ΤΕΙ Σίνδου.

Μάλιστα, το 2003-2004 και έπειτα, άπαντες γνώριζαν για τις πράξεις του συγκεκριμένου προφυλακιστέου «καθηγητή» στην πόλη των Σερρών. Πολλοί από τους φοιτητές που αναγκάζονταν να δωροδοκήσουν τον καθηγητή για να έχουν βαθμό πρόσβασης στο μάθημα του, είχαν καταγγείλει τις πρακτικές του. Και τότε όμως κανείς δεν αντέδρασε, αφήνοντας υπόνοιες στην κοινωνία πως οι εμπλεκόμενοι ήταν περισσότεροι από τους ως τώρα συλληφθέντες.

Επιβεβαιώνοντας την σαπίλα που διέπει τους θεσμούς και τους εκπροσώπους τους. Και πως χρειάζονται άνθρωποι νέοι, άφθαρτοι και νέας νοοτροπίας για την όποια αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού. Που σίγουρα δεν θα εκπροσωπούνται από συνδικαλιστές τύπου ΕΛΜΕ Μαγνησίας και ΗΛΠΑΠ.

Ιωάννης Σκόρδας


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Οκτωβρίου 2018, αρ. φύλλου 955

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ