18.2.19

Προχωρά η ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη 48,6 εκατομμυρίων ευρώ



[Eικόνες της 17.2.2019 από το kozan.gr]

Το έργο περιλαμβάνει κτήριο διοίκησης (γραφεία, βιβλιοθήκη, κυλικείο κλπ.), κτηριακό συγκρότημα εκπαίδευσης για τη στέγαση των τριών σημερινών τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής (δηλαδή το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών και το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος -η Αρχιτεκτονική της Καστοριάς που μετονομάστηκε και μεταφέρθηκε στην Κοζάνη), δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και τηλεθέρμανσης, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου (κυκλοφοριακές συνδέσεις, εσωτερική οδοποιία, χώροι στάθμευσης, διάδρομοι κίνησης πεζών, χώροι πρασίνου, χώροι υγρού στοιχείου, ηλεκτροφωτισμός κλπ.) και σύνδεση με τα εξωτερικά δίκτυα.
Είναι σχεδιασμένο με βάση τις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού και καλύπτει τις απαιτήσεις ενεργειακών αποδόσεων για τα σύγχρονα κτήρια.
Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που θα εδραιώσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη ως πόλο δημιουργίας, αφομοίωσης και διάχυσης γνώσης και καινοτομιών και θα συμβάλλει στη μετεξέλιξη και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.
Πανεπιστημιούπολη Φλώρινας: Με το Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ, Τεύχος Α.Α.Π., Αρ. Φύλλου 60, 2.4.2018) περί έγκρισης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου της Πανεπιστημιούπολης στη Φλώρινα και των παρακείμενων υποδομών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και του καθορισμού όρων και περιορισμών δόμησης, επισφραγίστηκαν με επιτυχία οι συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του περιφερειάρχη κ. Θ. Καρυπίδη, για την προώθηση του έργου της Πανεπιστημιούπολης στη Φλώρινα.

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ