24.6.19

Προκήρυξη δράσης ενίσχυσης καινοτομίας και ΜΜΕ στους τομείς μεταποίησης-τουρισμού στο ΕΠ/ΠΔΜ 2014-2020.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψε στις 10-6-2019 την απόφαση πρόσκλησης στους παρακάτω δυνητικούς δικαιούχους: υφιστάμενες και νέες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για υποβολή προτάσεων στον άξονα  προτεραιότητας:
«03 Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», στην επενδυτική προτεραιότητα 3α «Προαγωγή της επιχειρηματικότητας, ιδίως με τη διευκόλυνση της οικονομικής αξιοποίησης νέων ιδεών και ενίσχυσης της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων και μέσω θερμοκοιτίδων επιχειρήεων»  του επιχειρησιακού προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 - 2020.
Η παρούσα πρόσκληση αφορά στην ενδεικτική δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας / Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» και αφορά σε επενδυτικά σχέδια ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και κατ' επέκταση να βελτιωθεί η θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Θα ενισχυθούν κατά προτεραιότητα οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς προτεραιότητας της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης RIS3 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα στους ακόλουθους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας: αγροδιατροφή (μεταποίηση-αγροτικών προϊόντων/τρόφιμα, ποτά), γούνα - δερμάτινα προϊόντα, περιβάλλον (ενέργεια - μεταλλικές κατασκευές), τουρισμός.
Θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά η αρχική επένδυση για ίδρυση νέας επιχείρησης ή η αρχική επένδυση υφιστάμενης επιχείρησης. Ειδικότερα για τις περιπτώσεις των υφιστάμενων επιχειρήσεων το επενδυτικό σχέδιο θα πρέπει να αφορά την επένδυση σε ενσώματα και άυλα στοιχεία ενεργητικού σχετικά με τη δημιουργία νέας επιχειρηματικής εγκατάστασης ή την επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης επιχειρηματικής εγκατάστασης, τη διαφοροποίηση της παραγωγής μιας επιχειρηματικής εγκατάστασης σε προϊόντα που δεν έχουν παραχθεί ποτέ σε αυτή ή τη θεμελιώδη αλλαγή του συνόλου της παραγωγικής διαδικασίας υφιστάμενης επιχειρηματικής εγκατάστασης.Η παρούσα πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξης συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 9.000.000,00 €.
Η υποβολή της πρότασης είναι δυνατή 02-07-2019 έως και την καταληκτική ημερομηνία 23-09-2019 ώρα 14:00. Η επιλογή της πρότασης θα γίνει με τη μεθοδολογία της συγκριτικής αξιολόγησης των προτάσεων. Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται από τους υποψηφίους δυνητικούς δικαιούχους υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr/mis) κάνοντας χρήση του τυποποιημένου στο ΠΣΚΕ εντύπου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης. Αιτήσεις χρηματοδότησης στις οποίες δεν έχουν συμπληρωθεί όλα τα υποχρεωτικά προς συμπλήρωση πεδία του ΠΣΚΕ, δεν θα είναι δυνατό να υποβληθούν.
Πληρ. τηλ.: 2461053929. e-mail: drigas@mou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ