21.6.19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ODOS | newspaper of Kastoria
ΟΔΟΣ 20.6.2019 | 991

Και να που η Νέα Δημοκρατία, έκανε το θαύμα της


Πόσο καλό είναι για το μέλλον, ενός μεγάλου και ιστορικού κόμματος σαν της ΝΔ, να αγνοεί το κοινό της, και να υποστηρίζει ότι το κοινωνικό εκτόπισμα ή οι ικανότητες, το ήθος, η γνώση είναι ζητήματα επιμόρφωσης και Σχολής Στελεχών, δεν θέλει και πολύ μεγάλη φαντασία.

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΑΣΤΑΣΗ Κ. ΠΗΧΙΩΝ:
Ενός κακού μύρια έπονται
Το κακό έχει ήδη συντελεσθεί και είναι η κατάπτυστη και επονείδιστη συμφωνία των Πρεσπών.

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Τα μνήματα ως μαρτυρία | Για το βιβλίο του Θρ. Παπαστρατή «Από τη Ζαγορίτσανη στο Τσάριγκραντ»
Το βιβλίο αυτό έλαβε την τελική του μορφή ύστερα από τις ιδιαίτερα φροντισμένες δημοσιεύσεις στην εφημερίδα ΟΔΟΣ  οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2017 κι αφού ήδη είχαν μείνει με μπόλικες επιφυλάξεις –για αρκετό καιρό– «στο συρτάρι». 

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Σοβινισμός είναι η θεωρία που πλάστηκε από το όνομα ενός γάλλου πατριώτη (patriote) επί Γαλλικής Επαναστάσεως (1789), που το όνομά του ήταν Σοβέν (Chauvin).

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Οι μουσουλμάνοι Τούρκοι θα μας «κλέψουν» τους κατά φαντασία συμμάχους μας. Και μάλιστα τους Ρωσορθόδοξους. Τους οποίους αναφέρει ο δημοφιλής όσιος Παΐσιος σε διάφορες προφητείες του, κάνοντας λόγο για ανακατάληψη της Κωνσταντινούπολης από το «ξανθό γένος»...

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
21 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
Μια ξεχωριστή βραδιά ζήσαμε την περασμένη εβδομάδα στην Καστοριά (13/6).

ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ:
Η  Καστοριά στον Μακεδονικό Αγώνα
Ο γυμνασιάρχης Κωνσταντίνος Πηχιών στην ιστορική αυτή διάλεξη, εξιστορεί γεγονότα με αξιόλογες προσφορές και θυσίες Καστοριανών στον Μακεδονικό Αγώνα...

Λόγος & Αντίλογος
ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΠΑΤΡΙΝΟΥ:
"Η φυλή των Ελλήνων" 

ΟΔΟΣ:
Για την Ιστορία
Η Ελένη Τσαδήλα –γύρω από το όνομα και την ανάμνηση της οποίας συσπειρώνονται πάντοτε όσοι υποστήριξαν με σθένος την προσπάθεια...

Λόγος & Αντίλογος
ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Είπαν… ακροβολισμοί 
Παρόμοια είναι και η ρετσινιά από αριστερούς πολιτικούς και κονδυλοφόρους ότι ο Μεταξάς ήταν γερμανόφιλος. Η αλήθεια; Σταθερός και αμετακίνητος υπέρ της Συμμαχίας με τους Άγγλους.

ΟΔΟΣ:
Ασφαλώς και προβληματίζει
Ο νεοεκλεγείς (επόμενος) δήμαρχος Καστοριάς, κ. Ι. Κορεντσίδης, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά στο γραφείο του, τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

-Ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκο Μητσοτάκη

-Εκλογές 2007-2015

-Φορολογικό έλεγχοι

-Το τέταρτο μνημόνιο

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 20.6.2019 | 991

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/6/19

    Ψηφοδέλτιο "κομμένο και ραμμένο" στα μέτρα της κ.Αντωνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sakis Vonortas [fb]2/7/19

    ΟΔΟΣ: Ασφαλώς και προβληματίζει.
    Ο νεοεκλεγείς (επόμενος) δήμαρχος Καστοριάς, κ. Ι. Κορεντσίδης, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά στο γραφείο του, τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.
    (Κι εμένα όμως με προβληματίζει που αγνοείτε τη εθιμοτυπία...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν επικρίνει την εθιμοτυπία. Που ωστόσο πρέπει να παρακολουθεί την ουσία και όχι να την υποκαθιστά.

      Επειδή ωστόσο ισχυρίζεστε ότι η ΟΔΟΣ… αγνοεί την εθιμοτυπία, είστε σε θέση να υποδείξετε το θεσμικό πλαίσιο που την προβλέπει σε επίπεδο Δήμου και Δικαστικών Αρχών; Ή μήπως δεν είστε; Αν ναι, δώστε τα στοιχεία που έχετε και η ΟΔΟΣ ευχαρίστως θα τα προβάλλει.

      Επίσης αν μπορείτε διευκρινίστε, ποια εθιμοτυπία -έστω και άτυπη- προβλέπει, επιτρέπει ή επιβάλλει σε νεοεκλεγέντα και μη ορκισθέντα ακόμη, να ενεργεί σε άμεση χρονική προτεραιότητα επισκέψεις στις Δικαστικές Αρχές στο όνομα του δημάρχου Καστοριάς, να τις διανέμει στον τύπο και μάλιστα με φωτογραφίες-κολάζ.

      Είναι διαφορετικά ζητήματα η εθιμοτυπία, η ευγένεια και η προσωπική αβροφροσύνη. Πόσο μάλλον όταν η Δικαιοσύνη διερευνά υποθέσεις για την μόλυνση των πηγών του δήμου.

      ΟΔΟΣ

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ