27.6.19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ODOS | newspaper of Kastoria
ΟΔΟΣ 27.6.2019 | 992

Γιατί συνέβησαν όλα αυτά;


Γιατί συνέβησαν όλα αυτά, σαράντα μόλις ημέρες πριν τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης της 26ης Μαΐου 2019, χωρίς ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος να διεκδικεί μια επόμενη θητεία –με τα μέλη της ομάδας του να είχαν ήδη από τότε διασκορπισθεί σε διαφορετικούς υποψήφιους δημάρχους. Αυτή ήταν μια πρώτη εύλογη απορία.

Διαβάστε επίσης:

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΟΡ. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ:
"Από τη Ζαγορίτσανη στο Τσάριγκραντ"
Στην Καστοριά τα πράγματα δεν είχαν την ίδια πορεία. Το ζήτημα των Σλαβοφώνων είναι μια πονεμένη υπόθεση για τη Δυτική Μακεδονία. Στερεότυπα και ταμπού έχουν διαμορφώσει μια ιδιαιτέρα συντηρητική κοινωνία.

Λόγος & Αντίλογος
ΜΕΡΟΠΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΓΕΛ:
«Δημοτική Πινακοθήκη»
Ξεκινώντας να δίνω κάποιες απαντήσεις στην επιστολή του κ. Λεωνίδα Παπαδημητρίου, περί της «Δημοτικής Πινακοθήκης», που δημοσίευσε η ΟΔΟΣ στο φύλλο της 16.5.2019, θα σταθώ αρχικά στην έκφραση που χρησιμοποίησα.

ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΟΥ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ:
Το σιουφρουμένο ρόδι
Ώσπου κάποια φορά, κι αφού ο πόλεμος τέλειωσε, γύρισαν οι άλλοι συγκρατούμενοί του. Μέσες άκρες κάτι μισόλογα ψέλλισαν. 

ΟΔΟΣ:
Η ΔΕΥΑ Καστοριάς
Έναν μήνα μετά την επανεκλογή του προέδρου της και (πολύ) καλώς αμειβόμενου για να ευρίσκει τας λύσεις κ. Σ. Φουλιρά ως δημοτικού συμβούλου υπό τον νέο δήμαρχο κ. Ι. Κορεντσίδη, και μετά τις προεκλογικές θωπείες, ήρθε η «ώρα για δουλειά» και περάσαμε στην απειλή.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Φίλος ιερεύς με ρωτά μήπως από το ρήμα θεοί (με περισπωμένη) –το είδε σε κάποια ευχή– παράγεται η λέξη Θεός.

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
α) Για τον δάσκαλο-ήρωα Γεώργιο Παπαγιαννόπουλο 
από το Μαυροχώρι 
Ακριβώς τη μέρα που η ΟΔΟΣ ανάρτησε κείμενο του ξεχωριστού Μαυροβινού λόγιου Αρχιμανδρίτη Γερμανού Χρηστίδη, ανοίχτηκε ένα παμπάλαιο μπαούλο και μας παραδόθηκε όλο το περιεχόμενό του.
β) Γερμανός Καραβαγγέλης
13 Ιουνίου 1959, μετακομιδή λειψάνων.

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών των δύο -μεγαλύτερων- κομμάτων, του ΣυΡιζΑ και της ΝΔ στην Καστοριά.

Λόγος &Αντίλογος
ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Είπαν… ακροβολισμοί 
Γνωστό είναι ότι διώχθηκαν, φυλακίσθηκαν, υπέφεραν 1000 και πλέον, ως μη ώφειλαν, από την δικτατορία του Μεταξά. Και ο Ελ. Βενιζέλος είχε εξορίσει πολύ περισσότερους...

ΟΔΟΣ:
Μία εξωστρεφής πόλη
Ασυνήθιστα εξωστρεφής έδειχνε η Καστοριά το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο λόγος φυσικά ήταν κάποιες από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και (επιτέλους) δεν είχαν σχέση με την (αληθινή ή πλαστή) παράδοση του τόπου.

-Η δευτερογενής κρίση στη ΔΕΗ

-Συνέντευξη με την συγγραφέα Λένα Μαντά

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 27.6.2019 | 992

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ