12.7.19

19η γιορτή καστοριανού ψαριού



Ο πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος "Το Απόζαρι" συνδιοργανώνει μαζί με την Π.Ε. Καστοριάς την 19η γιορτή καστοριανού ψαριού από σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου έως την Κυριακή 14 Ιουλίου. Το πρόγραμμα το εκδηλώσεων έχει ως εξής:


Παρασκευή 12 Ιουλίου

18.00: Περιήγηση στην βορεινή πλευρά της λίμνης με το ηλιακό καράβι του δήμου Καστοριάς και με σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καστοριάς. Αφετηρία: Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, στο Απόζαρι.

19.00: Ποδηλατική διαδρομή στον μικρό γύρο της λίμνης σε συνεργασία με τον "Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς 620". Αφετηρία η πλατεία Απόζαρι.
21.00: Ροκ συναυλία με τους Blue note band.

Σάββατο 13 Ιουλίου

18.00: Περιήγηση στην βορεινή πλευρά της λίμνης με το ηλιακό καράβι του δήμου Καστοριάς και με σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καστοριάς. Αφετηρία: Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, στο Απόζαρι.
19.00: Έκθεση αλιευτικών εργαλείων της λίμνης και ενημέρωση για τον τρόπο ψαρέματος και τα είδη ψαριών που υπάρχουν στην λίμνη, από τον καστοριανό ψαρά κ. Βαγγέλη Κουκούλη στην πλατεία Απόζαρι.
20.30: Διαγωνισμός στην βόρεια παραλία με καστοριανά καράβια. Ο διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στην διάσωση της τέχνης κατασκευής του καστοριανού καραβιού με την υποστήριξη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καστοριάς. Αφετηρία: Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, στο Απόζαρι.
21.30: Λαϊκή βραδιά με την "Καστοριανή Κομπανία".

Κυριακή 14 Ιουλίου

Από τις 9.00 έως τις 12.00 μ. Διαγωνισμός ψαρέματος στην βόρεια παραλία, περιοχή Απόζαρι και απονομή βραβείων και επαίνων στους συμμετέχοντες.
11.00 Επίσκεψη και ξενάγηση στους ναούς των Εισοδίων της Θεοτόκου του Τσιατσιαπά και toy Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην περιοχή Απόζαρι. Η ξενάγηση θα γίνει από το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς. Αφετηρία: Πλατεία Απόζαρι.

Ταυτόχρονα τις δύο πρώτες ημέρες, δηλ. στις 12 και 13 Ιουλίου, και κατά την διάρκεια της γιορτής θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από το φωτογραφικό αρχείο του κ. Χρυσόστομου Αναγνώστου.

1 σχόλιο:

  1. Ιωαννης Τερλης [fb]13/7/19

    Άλλη μια πρωτοβουλία από το Απόζαρι άξια του τόπου. Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ