17.7.19

Λόγος & Αντίλογος




Αγαπητέ κ. διευθυντά,

Ποιος είναι ο τσιφλικάς και το έργο του, το γνωρίζουμε όλοι. Οι μεγαλοκτηματίες. Άλλοι από αυτούς ήταν κληρονόμοι από πατέρα και άλλοι από αυτούς έγιναν με κόπο και μεθόδους της κάθε εποχής και επίσης γνωρίζουμε ότι το 1910 στο χώρο της Θεσσαλίας Κιλελέρ διελύθησαν από τους κολλήγους με σκληρό αγώνα. Ως τότε πλήρωναν οι εξεταστές κολλήγοι τον φόρο-γεώμορο. Δυστυχώς όμως ύστερα από 110 χρόνια, δύο νέα πρόσωπα παρουσιάστηκαν με ψήφο του λαού μας και διαμοίρασαν τον βόρειο χώρο της πατρίδας μας.

Εμφανίστηκαν με το σλόγκαν: «Ωρίμασε το εθνικό θέμα για το Μακεδονικό», λες και ωρίμασε όπως ωριμάζουν οι ντομάτες και τα τα καρπούζια. Και έτσι από πολιτικούς έχουμε λαχανοπαραγωγούς για την εθνική μας ένδοξη ιστορία των 2500 χρόνων, τους βασιλείς Φίλιππο και ημίθεο Μ. Αλέξανδρο, καθώς και τον μεγαλύτερο όλων των εποχών σοφό Αριστοτέλη και τον σοφό επίσης Δημόκριτο. Ακόμη και με τους θεούς του Ολύμπου της Μακεδονίας μας, που έδωσαν τα ονόματά τους στους πλανήτες.

Λοιπόν δύο νέοι μας πολιτικοί που μοιάζουν με τσιφλικάδες κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, παρέδωσαν με την υπογραφή τους την Βόρεια Μακεδονία και με άλλες 153 υπογραφές-δώρο στον νέο άγνωστο συνέταιρό του Ζάεφ, που τον αντιμετωπίζουν ένθερμα, με φιλιά και πολλές αγκαλιές. Ακολούθησαν της «ωρίμανσης» και κάποια βραβεία άγνωστης αξίας, συμβολισμού και περιεχομένου. Η Βουλή πλέον των Ελλήνων θα πρέπει να ονομαστεί Βουλή των Σλάβων.

Πλην όμως έχουμε και δεύτερη ίσως και χειρότερη εκποίηση, πολύ μεγαλύτερη της πρώτης. Προ μηνός οι προαναφερόμενοι με μία φωνή και ένα σώμα, μας δήλωσαν ότι πρέπει να αφομοιώσουμε τους λαθρομετανάστες, των 300 εκατομμύρια ανατολικών χωρών, της Συρίας, του Ιράκ, του Ιράν και λοιπών χωρών της Ανατολής. Όπως οι μπακάληδες αναμειγνύουν το άσπρο, το μαύρο και κίτρινο ρύζι στο ίδιο τσουβάλι, έτσι και εμείς να αναμειχθούμε όλοι μαζί στο ίδιο τσουβάλι. Ο έτερος εξ αυτών, μας είπε ότι πρέπει να διαμοιράσουμε τον υπόγειο και επίγειο πλούτο του Αιγαίου μας, με τον ανατολίτη γείτονά μας. Τι άλλο θα μας πουν; Η πατρίδα μας όσο έμεινε και υπομένει, με πονεμένη φωνή, όπως ο Χριστός πάνω στον Σταυρό, φωνάζει: Διέρρηξαν τα ιμάτιά μου και επί των ιματίων μου βάζουν κλήρο.

Μάλιστα η πατρίδα μας λέγει και κάτι ακόμη: «Θέλω να μάθω πόσο κακό έκανα στους βουλευτές της τέως χώρας μου; Εγώ τους ανέθρεψα, τους σπούδασα δωρεάν, τους έδωσα την πιο τιμημένη θέση στην κοινωνία, αυτή του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, και ως δώρο, το αντάλλαγμα και η ευχαριστία τους, είναι το ξεπούλημά μου. Σε λίγο, έτσι όπως πάει, θα χαθεί και το όνομά μου από τον παγκόσμιο χάρτη με τις παραχωρήσεις. Η αρχή έγινε με το όνομα "Μακεδονία" που χάθηκε.

Τους συγχαίρω για τα αγνά αισθήματά τους και τους εύχομαι και στο εξής να συνεχίσουν αυτήν την μεθοδική διάλυση της χώρας. Λυπάμαι περισσότερο για τους βορειοελλαδίτες που τους ψήφισαν και τρέχουν ακόμη και σήμερα πίσω από ανεύθυνα πρόσωπα και μικροκόμματα και υποστηρίζουν ανθρώπους συναλλαγής με κομματικά συμφέροντα και θέσεις Ευρωβουλής όπου είναι και το χρήμα».

Αργά καταλάβατε τι έχετε πάθει και μόλις τώρα αντιδράτε βλέποντας τα διαλυμένα πιο προϊόντα της γης και της βιομηχανίας. Κρίμα, ως τώρα η ευθύνη σας είναι μεγάλη, γιατί εξ αιτίας σας υποφέρει όλη η βόρεια χώρα, αφού φυλάγουμε τα σύνορα για να κοιμούνται ήσυχοι και γυμνοί οι υπόλοιποι και να περιτριγυρίζουν όλοι με τσαντάκια στα χέρια.

Αγαπητοί για λίγο ακόμα Βορειοελλαδίτες, αγαπητοί για λίγο ακόμη Μακεδόνες. Τα μηνύματα των Σκοπιανών τα βλέπουμε καθημερινά, γιατί οι αγκαλιές και οι ασπασμοί των τσιφλικάδων-πολιτικών μας, αντί να σταματήσουν συνεχίζονται και γίνονται όλο και πιο πυκνοί, όλο και πιο έντονοι.

Σύντομα θα δούμε και το άγαλμα του ήρωα Ζάεφ στο Ζάππειο πεδίο. Για την Αμφίπολη, όπου και ο τάφος του Μεγάλου Αλέξανδρου, σιωπή, δεν γίνεται κανένας λόγος. Μόνο για τον Ζάεφ. Για την Αμφίπολη συνεχίζουν τα στόματα να είναι κλειστά και να κρατούν επτασφράγιστο μυστικό... Αυτό δεν ωρίμασε ακόμη, όπως ωρίμασαν οι Πρέσπες και τα καρπούζια.

Και να πληροφορήσω τους αγαπητούς αναγνώστες της ΟΔΟΥ, πώς κανένας Καστοριανός και κανένας Έλληνας, δεν μπορεί να επισκεφθεί την Αμφίπολη και το χώρο του Μνημείου. Απαγορεύεται.

Για άλλη μια αφορά η πατρίδα συγχαίρει τους 153 βουλευτές των Πρεσπών, που όλοι τους θεωρούμε επίορκους. Και αυτούς που τους υποστηρίζουν

Με μικροκόμματα και ανεύθυνους πολιτικούς, λοιπόν, οι ίδιοι επανέρχονται ανερυθρίαστα χωρίς ντροπή και ζητούν την ψήφο μας, για να συνεχίζουν και να ολοκληρώσουν το έργο διαλύοντας ακόμη περισσότερο την χώρα. Εμείς θα τους ξαναψηφίσουμε;

Ευχαριστώ για την φιλοξενία,
Νίκος Πρώιος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Απριλίου 2019, αρ. φύλλου 980

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ