16.7.19

Επαφές του ΣΓΚ με την ΠαΔΕΕ

Συνάντηση με τον επανεκλεγέντα πρόεδρο Πήτερ / Παναγιώτη Κατσαμπάνη (ομοσπονδιακό βουλευτή της Αυστραλίας) και μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) είχε το Σάββατο 13 Ιουλίου σε ξενοδοχείο του Νεστορίου Καστοριάς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς "ο Προφήτης Ηλίας", Απόστολος Τσούκας.

Η ΠαΔΕΕ (WHIA: World Hellenic Inter-Parliamentary Association) είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες στην καταγωγή εκλεγμένους σε κοινοβούλια μη ελληνόφωνων χωρών (δηλαδή εκτός Ελλάδας και Κύπρου). Συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων.

Σε αυτή μετέχουν 230 ελληνικής καταγωγής βουλευτές, καθώς και πρώην βουλευτές από νομοθετικά σώματα ανά τον κόσμο (εκτός της Ελλάδας και της Κύπρου). Η γενική της συνέλευση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων (η 12η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα πρόσφατα, στις 7-10 Ιουλίου 2019)

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία του κλάδου της γούνας, και η δυνατότητα συνεργασίας των δύο φορέων ώστε να υπάρξει ο συντονισμός των προσπαθειών της ελληνικής διπλωματίας για την υποστήριξη της εμπορίας της γούνας, ενός κατεξοχήν εξωστρεφούς ελληνικού επιχειρηματικού προϊόντος. Οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα της γούνας και αναφέρθηκαν σε παραδείγματα από τη διεθνή πρακτική τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αντίμετρο για τις αρνητικές επιπτώσεις του antifur κινήματος στον κλάδο της γούνας. Προς την κατεύθυνση αυτή, κι έχοντας ενημερωθεί για τα θέματα των εκτρεφόμενων ζώων, οι ελληνικής καταγωγής πολιτικοί συμφώνησαν με την γραμμή του ΣΓΚ για την προάσπιση της γούνας ως οικολογικού προϊόντος.

Συζητήθηκε επίσης και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδος ως προορισμού ρώσων επισκεπτών, ενώ ζητήθηκε από τους Έλληνες της διασποράς, οι οποίοι πρωτοστατούν στις χώρες που διαμένουν να συνδράμουν την ελληνική διπλωματία και ειδικά στα εμπορικά προξενεία, για την αναβάθμιση της ποιότητας των αφίξεων στην Ελλάδα ως προς την καταναλωτική δύναμη των επισκεπτών, με έμφαση στην προσέλκυση επισκεπτών με αγοραστικό ενδιαφέρον για προϊόντα γούνας.

Στην συνάντηση στο Νεστόριο, παρευρέθησαν μεταξύ άλλων και ο βουλευτής Καστοριάς με την ΝΔ κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, η βουλευτής ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής. Η βουλευτής Καστοριάς δήλωσε ότι «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για θέματα αμοιβαίας και επωφελούς συνεργασίας μέσω της βελτίωσης εμπορικών, επιχειρηματικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ της περιοχής μας και των κρατών που εκπροσωπούν», ενώ ο δήμαρχος Καστοριάς, στον χαιρετισμό του εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη του στον απόδημο ελληνισμό για την εν γένει προσφορά του στην πατρίδα μας και ευχήθηκε επιτυχία στους σκοπούς της ένωσης, επ' ωφελεία του ελληνισμού».

Το σημερινό Δ.Σ. της ΠαΔΕΕ είναι: 
Πρόεδρος: Peter Katsampanis (Αυστραλία) 
A' Αντιπρόεδρος: Leonidas Raptakis (ΗΠΑ)
B' Αντιπρόεδρος: Emmanuella Lambropoulos (Καναδάς)
Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ: Senator Sandra Pappas
Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ: Chuck Efstration
Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Ένωσης: Sotiris Delis
Εκπρόσωπος εκτός ΕΕ: George Michalakis
Εκπρόσωπος Καναδά: Gerry Sklavounos
Εκπρόσωπος Αυστραλίλας: Steve Dimopoulos
Επίτιμος γενικός γραμματέας: John Pandazopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ