24.10.19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ODOS | Macedonia | Macédoine
ΟΔΟΣ 24.10.2019 | 1006


Στα γαλλικά: La Macédoine [du Nord]


Η ομολογία «πίστεως» στην εφαρμογή της Συνθήκης εκ μέρους της σημερινής κυβέρνησης, χωρίς να έχουν διατυπωθεί με απόλυτη σαφήνεια τυχόν αστερίσκοι για κάθε περίπτωση και απρόβλεπτα ερμηνεύεται ως προσχώρηση της Νέας Δημοκρατίας ακόμη και σε γκρίζες ζώνες της Συνθήκης των Πρεσπών και  ως ενέργεια επιπολαιότητας.  Μπορεί κάποιος να την αναγνώσει και ως δικαίωση της προηγούμενης κυβέρνησης, στον ισχυρισμό της ότι με την Συνθήκη των Πρεσπών, «βολεύτηκαν» όλοι.

Διαβάστε επίσης:

ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:
Η πόλις θα σε ακολουθεί...
Αιχμάλωτη στην αφόρητη γραφικότητα και στον (ψευτο) χάλκινο πολιτισμό τους, είναι η πόλη, και κυρίως στην προφανή τους αδυναμία να διατυπώσουν ένα παραγωγικό σχέδιο που δώσει ζωή και δημιουργική έμπνευση στην ψευτο-αρχόντισσα Καστοριά, αυτήν την παρατημένη πόλη, που περιφέρει τα ράκη της με την ψευδαίσθηση ενός κλέους που δεν επιβεβαιώνεται ποτέ. 

Λόγος & Αντίλογος
ΓΙΑΝΝΗ ΑΝ. ΝΤΑΛΙΠΗ:
Περί της αύξησης των προσφυγικών
μεταναστευτικών ροών
Νομίζει κανένας καλόπιστος Έλληνας, ότι αυτοί οι μετανάστες με τις ιδιαιτερότητες τους θα μπορέσουν σε ιστορικά προβλεπόμενο χρόνο να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία; 

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα ευτράπελα της «οικονομικής εξυγίανσης» από την νέα δημοτική αρχή «Ώρα για δουλειά», ήρθαν να επιβεβαιώσουν τον ορισμό της «συνεργασίας» μεταξύ εκλεγμένων και δημοσιογράφων, με την πρόσληψη τελευταίου στην ΔΕΥΑΚ. 

ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΟΥ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ:
Το ημικυκλικό μπαλκόνι
Ξημερώνει άι-Δημήτρης. Πάει και το μικρό καλοκαιράκι. Μνήμες τον κατακλύζουν, απρόσκλητες.

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου...
Νομίζω πως πρέπει να καλλιεργούμε στα παιδιά μας το θυσιαστικό φρόνημα. Όχι μόνο για να έχουν τη νοοτροπία του νικητή σε κάθε τους αγώνα και προσπάθεια - και για άλλους λόγους.

Το Σκάκι
Ο λύκος και το αρνί

ΟΔΟΣ:
Οπερέτες
Προφανώς τιτάνιο το κατόρθωμα των εκλεγμένων του Δήμου Καστοριάς. Η καταστροφή, θέλει «χάρισμα», όπως και να το κάνουμε.  

Είπαν:
Ολυμπία Τελιγιορίδου

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 24.10.2019 | 1006


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ