22.11.19

4th Fur Shopping Festival




Εμπορικοί επισκέπτες από 24 χώρες (πλην της Ελλάδος) έδωσαν φέτος το «παρών» στο 4th Fur Shopping Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου 2019 με τη συμμετοχή 70 εκθετών εκ των σημαντικότερων της ελληνικής βιομηχανίας γούνας.

Ο κύριος όγκος των επισκεπτών προήλθε από τη Ρωσία (58,48%) και κατά δεύτερο λόγο από την Ουκρανία (12,46%), ενώ σημαντική ήταν η παρουσία αγοραστών από την Ρουμανία, τη Σερβία, την Τουρκία και την Αρμενία. Αγοραστές γούνας ήρθαν επίσης από την Αλβανία, τον Καναδά, την Τσεχία, την Κροατία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Γερμανία, τη Γεωργία, το Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Σκόπια, Πολωνία, Μολδαβία, Σλοβενία, Ισπανία και Η.Π.Α.

Η μεγάλη ποικιλία εξαιρετικής ποιότητας ενδυμάτων και αξεσουάρ από γούνα, άλλωστε, που υπήρχαν στα καλαίσθητα περίπτερα των εκθετών κέντρισε το ενδιαφέρον τους, καθώς τους έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν επιτόπιες αγορές και παραγγελίες εν όψει της χειμερινής σεζόν.

«Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς έδωσε για άλλη μία φορά την ευκαιρία στους γουνοποιούς να διαθέσουν τα προϊόντα τους είτε σε επίπεδο λιανικών πωλήσεων είτε σε επίπεδο παραγγελιών, σε μία χρονιά που ίσως είναι η δυσκολότερη για τον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο. Καταφέραμε να προσελκύσουμε επισκέπτες από 24 χώρες και να αναδείξουμε την ποιότητα των ελληνικών γουναρικών μέσα από ένα εκθεσιακό γεγονός που δεν έχει άλλο στόχο παρά να στηρίξει τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις σε μία περίοδο ουσιαστικά «νεκρή» από πλευράς πωλήσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Αποστόλης Τσούκας, μετά το πέρας του φεστιβάλ.

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης ήταν οι τέσσερις επιδείξεις μόδας που πραγματοποιήθηκαν σε ένα πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο εντός του Εκθεσιακού Κέντρου, με στόχο την ανάδειξη των δημιουργιών των Ελλήνων γουνοποιών. Τα Fashion Shows, παρακολούθησε μεταξύ άλλων η Fashion Influencer Στέλλα Μουγκαλιάν, που δήλωσε εντυπωσιασμένη τόσο από τις πανέμορφες γούνες όσο και από τη διοργάνωση του FSF.

Το Fur Shopping Festival διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ – Helexpo και η Π.Ε. Καστοριάς – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ Χρυσός Χορηγός ήταν το Δημοπρατήριο Γουνοδερμάτων SAGA. Τη διοργάνωση υποστήριξαν και φέτος οι Δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

Δελτίο τύπου του Συνδέσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ