2.12.19

Δαμιανός Δέλλιος 1961-2019



Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 58 ετών, ο δημοσιογράφος και εκδότης, Δαμιανός Δέλλιος, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Πάλεψε γενναία με τον καρκίνο τα τελευταία δέκα χρόνια, αντιμετωπίζοντας θαρραλέα και με αξιοπρέπεια το χτύπημα της μοίρας ως μαχητής που έδωσε αγώνες σε όλη του τη ζωή.
Άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγο στο νοσοκομείο της Καστοριάς που νοσηλευόταν, έπειτα από επιπλοκές κατά την τελευταία εγχείρηση που υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει ο Δαμιανός σε όλους μας, στην εφημερίδα που ο ίδιος δημιούργησε αλλά κυρίως στην αγαπημένη του οικογένεια.
Στο καλό Μανιέ. Με συντριβή σε αποχαιρετούμε.
sentra.com.gr


* * *

Συλλυπητήρια

Μόλις πληροφορήθηκα την απώλεια του δημοσιογράφου- εκδότη Δαμιανού Δέλλιου και είμαι συγκλονισμένος. Ο Μανιός, ο Ντάμις.
Ήταν παιδικός μου φίλος. Μεγαλώσαμε και παίξαμε μαζί στην πλατεία και τις αλάνες του Ντολτσού. Ένα εξαιρετικό παιδί, αυθόρμητος, αυθεντικός, αγαπητός σε όλους. Στην επαγγελματική του καριέρα διακρίθηκε για το ήθος του ,που δεν είναι σύνηθες στην εποχή μας αλλά και στον χώρο του.
Στην πολύχρονη ασθένειά του για την οποία εκ της ιδιότητός μου της Ιατρικής ήμουν ενήμερος λεπτομερώς, επέδειξε ακατάβλητο θάρρος. Πάλευε όρθιος με λεβεντιά και αξιοπρέπεια, παρά την από την αρχή προβλεπόμενη κακή πρόγνωση.Στην οικογένειά του και ιδιαίτερα στον γιό του Δημήτρη, άξιο διάδοχο και συνεχιστή του έργου του, εκφράζω τα πιο βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Ζήσης Τζηκαλάγιας

* * *

Συλλυπητήριο μήνυμα

Έφυγε από τη ζωή ο Δαμιανός Δέλλιος. Ευγενικός και αξιοπρεπής. Ένας δημοσιογράφος με ήθος και αρχές. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και θλίψη.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

1 σχόλιο:

  1. Μαχητής με την αρρώστια του καρτερικός γλυκός άνθρωπος
    Μάνο, έχε γειά με σπαραγμό!
    Θέλω να ελπίζω πως το "Σπείρεται εν φθορά εγείρεται εν αφθαρσία" του Αποστ. Παύλου θα ισχύει στων αιώνων το μαύρο έρεβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ