23.12.19

Το Σκάκι



“Ψεύτικες εικόνες με κυκλώνουνε” 



● Το αγαπημένο χρώμα στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είναι το ροζ. Μετά τις πολυσυζητημένες ροζ φλούο γόβες της πρώτης διορισθείσας στο νεο-ιδρυθέν τότε γραφείο κ. Κ. Νοτοπούλου επί εποχής «πρώτη φορά αριστερά», ήρθε το ροζ  παντελόνι της διαδόχου της κ. Μ. Αντωνίου το οποίο επέλεξε για την επίσκεψη της στην 84η έκθεση Θεσσαλονίκης επί της τωρινής εποχής «όλοι μαζί μπορούμε». Το ροζ παντελόνι όμως έμεινε αδιάφορο σχολιασμών μπροστά στα γοβάκια της νεαράς που έκαναν ως φαίνεται τη διαφορά, λόγω Πρά(β)ντα.

● Το πρώτο σαββατοκύριακο της 84ης έκθεσης Θεσσαλονίκης με την καθιερωμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού, μεταφέρθηκαν όλοι οι «γαλάζιοι» της Καστοριάς εκεί. Βουλευτής,  τοπικό της νουδου και φυσικά οι μη εκλεγμένοι που τώρα τελευταία δεν αφήνουν εκδήλωση του κόμματος τους που να μην παρευρίσκονται. Κοιτώντας με αισιοδοξία προς το μέλλον της χώρας και δη της Καστοριάς, εργάζονται για τη σίγουρη όπως  θέλουν να νομίζουν  μελλοντική νίκη τους στις επόμενες εκλογές. Ασχέτως αν βάλτωσαν στις πρόσφατες βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές.
Θυμίζουν δε  βοηθητικούς ηθοποιούς, κομπάρσους δηλαδή, ακόμη και τις  τηλεοπτικές «γλάστρες» γνωστών παλαιών εκπομπών στα χρόνια των παχιών αγελάδων.

● Ο δήμαρχος Καστοριάς μέσω των τοπικών μουμουέ ενημέρωσε τους πολίτες της πόλης ότι παρευρέθη και αυτός το πρώτο σαββατοκύριακο στην έκθεση Θεσσαλονίκης. Είχε πολλές επαφές και συζητήσεις με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Εσωτερικών και Τουρισμού καθώς και τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης). Αμέ! Για του λόγου το αληθές δημοσιεύθηκαν και οι ανάλογες φωτογραφίες (αυτές δεν είναι κολάζ). Όχι σε κάποιο γραφείο, αλλά έξω στους δρόμους της έκθεσης, η χειραψία τους.
Τώρα τι πρόλαβαν να πουν στο δρόμο. Άγνωστο! Μόλις αρχίσουν τα δημοτικά έργα, ίσως μπορώ και εγώ να τοποθετηθώ για το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα των «επαφών»


*   *   *

1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Σας επισυνάπτουμε φωτογραφικό υλικό [4 φωτογραφίες] απ' την 1η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς που διεξάγεται αυτήν τη στιγμή. 
Ευχαριστούμε
Γραφείο Τύπου Δήμου Καστοριάς

● Το δελτίο Τύπου του Δήμου Καστοριάς, που αφορά οικονομικές αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον του τόπου, μάλλον παραπέμπει σε instagram παρά σε ενημερωτικό δελτίο Τύπου διοικητικού φορέα. Τουλάχιστον το σημερινό δελτίο Τύπου έχει μόνο 4 φωτογραφίες σε κείμενο 30 λέξεων, ενώ η ανάρτηση για τις πρώτες 110 ώρες της δημοτικής αρχής είχε 55 φωτογραφίες σε 63 μόνο λέξεις!

*   *   *


● Μπαίνοντας πλέον κάποιος στο δημαρχείο της Καστοριάς, θα δει στην είσοδο προς τα αριστερά μια εικόνα της πόλης (αυτοκόλλητο τοίχου;) για να θυμίζει στους επισκέπτες το πού βρίσκονται, μήπως και έχουν μπερδευτεί και νομίζουν ότι βρίσκονται κάπου αλλού. Αυτή είναι η πρώτη, όπως πληροφορούνται οι Καστοριανοί από τα ιντερνετικά μέσα ενημέρωσης, εικαστική παρέμβαση του δημάρχου στην πόλη για την οποία είναι «αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα». Ρίγος, αν όχι ανατριχίλα.

● Ο περιφερειάρχης κ.Κασαπίδης ενημερώνει τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας μέσω του «Διαύγεια» (βεβαίως όλα στο φως, διαφάνεια) ότι η σύζυγος του για δύο μήνες (μόνο;) θα βρίσκεται στο γραφείο του «παράλληλα με τα καθήκοντά της στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας». Ουδέν περίεργο και κατακριτέο μετά την πρόσληψη από τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη του ανηψιού του Γρ. Δημητριάδη στο πρωθυπουργικό γραφείο στο μέγαρο Μαξίμου. Μετά την εκλογή του ο κ. Μητσοτάκης έχει ρητώς απαγορεύσει προς όλους τους υπουργούς τις προσλήψεις συζύγων και τέκνων και συγγενών. Ρητώς όμως!

● Δύο έργα ήρθαν στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες: η σήραγγα της Κλεισούρας για την οποία είπε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ότι «τεχνικά το έργο μπορεί να γίνει» και το φράγμα του Νεστορίου για το οποίο ο βουλευτής Καστοριάς κ. Τζηκαλάγιας δήλωσε ότι «σε συνάντησή τους ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκας του ανακοίνωσε ότι τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και το έργο θα συνεχιστεί». Εδώ να δείτε πανηγύρια τα τοπικά μέσα ενημέρωσης παντός τύπου!

Παραμείνετε ψύχραιμοι. 
Ο Θεός σας περιμένει έξω από την πόρτα σας.
Γκ.Μάρκες

● Ο καθαρισμός των δρόμων της Καστοριάς, των πάρκων, των δημοσίων χώρων, το βάψιμο των λωρίδων για τους πεζούς στους δρόμους και των δύο θέσεων παρκαρίσματος για άτομα με ειδικές ανάγκες μπροστά στο δημαρχείο, το πλύσιμο (για πρώτη φορά λένε) της πλατείας Ομονοίας δηλαδή τα αυτονόητα όπως είπε ο δήμαρχος κ. Κορεντσίδης και η κατά κόρον προβολή τους από τα τοπικά blogs, σημαίνουν ότι: η αποχωρήσασα δημοτική αρχή τους τα παρέδωσε σε «μαύρο χάλι».

● Απορία: στην προηγούμενη δημοτική αρχή Καστοριάς ο αντιδήμαρχος καθαριότητας περιβάλλοντος και  πρασίνου ήταν ο κ. Δ. Λίτσκας, όπως ο ίδιος είναι -και- σήμερα αντιδήμαρχος με την αρμοδιότητα της καθαριότητας.  Άρα και υπεύθυνος για όλα αυτά τα «αυτονόητα» που δεν παρέδωσε ως έπρεπε στη νυν δημοτική αρχή της οποίας και πάλι είναι ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, πρασίνου και πολιτικής προστασίας. Εδώ δεν άλλαξε ούτε ο Μανωλιός. Πόσο μάλλον το αλλιώς , που λέει και η παροιμία «Αυτονοήτως» μπερδευτήκαμε!

Οι ράτσες που είναι καταδικασμένες να ζήσουν 100 χρόνια μοναξιάς δεν έχουν δεύτερη ευκαιρία σ’ αυτή τη γη.
Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Καληνύχτα Ελλάδα
Όπου και να ‘σαι



Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 1001


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ