31.1.20

Συνάντηση του συλλόγου Εκπαιδευτικών Καστοριάς με την γενική γραμματέα Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Καστοριάς μαζί με τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς και την αιρετό του ΑΠΥΣΠΕ Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε συνάντηση την π. Κυριακή 26 Ιανουαρίου με την γενική γραμματέα Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, κ. Α. Γκίκα σε ξενοδοχείο της Καστοριάς.
Τα μέλη του ΔΣ που παραβρέθηκαν μαζί με τους αιρετούς, την ενημέρωσαν και συζήτησαν μαζί της τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και τα τρέχοντα τοπικά ζητήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και παρακωλύουν ή δυσχεραίνουν το έργο τους και γενικότερα που αφορούν την Εκπαίδευση.
«Ο νομός Καστοριάς είναι ένας ακριτικός νομός που μαστίζεται από την ανεργία. Η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα τα τελευταία χρόνια, ήρθε να επιδεινώσει την κατάσταση με δραματικό τρόπο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Καστοριάς. «Τόσο η πόλη, πολύ περισσότερο δε τα χωριά της, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας, βλέποντας τον πληθυσμό τους να μειώνεται ραγδαία. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων της έχει υποβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύουμε πως η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των δομών της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ανακούφιση της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής και στη συγκράτηση του πληθυσμού, συντελώντας στην αναβάθμιση του τόπου.  Η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού ακόμα και σήμερα, η ανεπάρκεια σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής σε πολλές σχολικές μονάδες, η ελλιπής έως ανύπαρκτη συντήρηση των κτηρίων δυσχεραίνουν το έργο μας».
Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Καστοριάς γνωρίζοντας τις ανάγκες των σχολείων και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δημοτικές αρχές βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, με επιστολή τους ζητούν τα εξής:
«Ενίσχυση των σχολικών μονάδων του νομού μας με υλικοτεχνική υποδομή. Κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους (καύσιμα, συντήρηση σχολείων, καθαριότητα). Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ΠΕ 70 και ειδικοτήτων. Δρομολόγηση μόνιμων διορισμών. Κάλυψη όλων των οργανικών κενών στην εδική αγωγή με μόνιμους διορισμούς. Όχι υποβιβασμοί ή συγχωνεύσεις σχολείων μόνο με "λογιστικά " κριτήρια όπως προκύπτουν από το my school, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες καιρικές και γεωμορφολογικές συνθήκες της περιοχής. Άμεση λειτουργία των ΔΥΕΠ και ΖΕΠ στο νομό Καστοριάς και ένταξη των προσφυγόπουλων στις δομές εκπαίδευσης. Κατάργηση του άρθρου 50 του προσφάτου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε από τη βουλή, που όχι μόνο υποβαθμίζει αλλά αναιρεί και καταδικάζει το συνολικό σκοπό της δημόσιας Παιδείας».
Η γενική γραμματέα Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα και υποσχέθηκε πως θα συμβάλλει στην επίλυση όσων προβλημάτων εφάπτονται στην αρμοδιότητά της και επιβεβαίωσε την πρόθεση του υπουργείου να ακολουθηθεί ένα χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές με απώτερο σκοπό την έγκαιρη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τον προγραμματισμό των οικογενειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος31/1/20

    Στα ξενοδοχεία γίνονται άλλου είδους συναντήσεις,όχι θεσμικών οργάνων και αξιοματούχων της πολιτείας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ