2.1.20

Λόγος & Αντίλογος


ODOS | efimerida tis Kastorias
ΟΔΟΣ 26.9.2019 | 1002


Ερωτήματα



Αγαπητή Οδός,

Καιρό έχω να σου γράψω. Σκέφτηκα πως μια και έχουμε καινούργια Δημοτική Αρχή, δεν θα έπρεπε να αρχίσω τα παράπονα και τις γκρίνιες από τον πρώτο κι όλας μήνα της θητείας της.

Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησαν με ζήλο· καθάρισαν τις κουτσουλιές από τις χήνες στον χώρο περιπάτου της Λεωφόρου Κύκνων, αντικατέστησαν σπασμένα πλακάκια στα παραλίμνια πεζοδρόμια, γενικά παρατήρησα μία έντονη κινητικότητα και χάρηκα πάρα πολύ.

Μπράβο, σκέφτηκα. Αυτοί είναι αποφασισμένοι να νοικοκυρέψουν, αν μη τι άλλο, την πόλη μας. Αισιόδοξη για το μέλλον του τόπου μας, του τόσο παραμελημένου.

Μέχρι που έτυχε να διαβάσω πρόσφατα, σε μία τοπική ιστοσελίδα, την προκήρυξη για πλήρωση μίας θέσης από τη Δημοτική μας Αρχή.

Ζητούν, λοιπόν, αν κατάλαβα καλά, ειδικό συνεργάτη, απόφοιτο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Λυκείου;) με εμπειρία και γνώσεις σε θέματα διοίκησης και λειτουργίας οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ειδικά παροχή συμβουλών και προτάσεων σχετικών με τεχνικά θέματα και κυκλοφοριακά ζητήματα.

Όροι συμμετοχής εκτός των άλλων: Να είναι υγιείς και να έχουν αρτιμέλεια και την φυσική καταλληλότητα.

Διάβασα και ξαναδιάβασα την προκήρυξη. Από πού να αρχίσω; Από την αρτιμέλεια; Στη σημερινή εποχή; Όταν η σημερινή κυβέρνηση στέλνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και χειροκροτούμε όλοι; Όταν ο κος Κουρουμπλής κατείχε επί χρόνια σε προηγούμενες κυβερνήσεις υπουργικές θέσεις; Όταν πάλι ο κος Σόιμπλε εξακολουθεί να παίζει πρωταρχικό ρόλο στη διακυβέρνηση της Γερμανίας; Όλοι τους ΑΜΕΑ. Μόνο ο Δήμος μας σκέφτεται αλλιώς...

Να προχωρήσω και πιο πέρα: Η πλήρωση θέσεως, με γνώσεις τεχνικών θεμάτων και κυκλοφοριακών ζητημάτων. Να με συγχωρήσει η Δημοτική Αρχή, αλλά η πρόταση με παραπέμπει σε μηχανικούς ΑΕΙ με ειδικές γνώσεις και μάλιστα συγκοινωνιολόγους. Και οι πτυχιούχοι μας; Με τα μεταπτυχιακά, οι οποίοι αναγκάζονται να φεύγουν στην ξένη προς αναζήτηση εργασίας; Να παραπονιόμαστε όλοι γι αυτό, και να αναμένουμε μήπως και καλυτερεύσουν τα πράγματα τώρα, που όπως λένε οι ειδήμονες, βγήκαμε ή αρχίζουμε να βγαίνουμε από την κρίση;

Ο Δήμος Καστοριάς καμιά ευαισθησία, τόσο απέναντι σε περιπτώσεις ΑΜΕΑ όσο και σε αποφοίτους ΑΕΙ; Τόσα πολλά προσόντα, τόσες πολλές γνώσεις από έναν απλό απόφοιτο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης; Που ας τονιστεί, δεν είναι μόνο το Λύκειο. Και το Γυμνάσιο, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θεωρείται.

Μια διευκρίνιση, παρακαλώ. Για όλα τα ερωτήματα. Θα την έχω;

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου


Φωτογραφία: Μέλος χάλκινου αγάλματος ενός νέου παλαιστή από το ναυάγιο των Αντικυθήρων (1ος π.Χ.)


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 26 Σεπτεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 1002


Σχετικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ