26.1.20

ΟΔΟΣ: Η αρτιμέλεια του σώματος


ODOS | newspaper of Kastoria
ΟΔΟΣ 10.10.2019 | 1004

Η νέα δημοτική αρχή, είχε την τύχη (ή την ατυχία) να τονίσει σε όλους  τους τόνους, ότι  ούτε λίγο – ούτε πολύ, ήταν (και είναι) σαν από καιρό έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες και να διεκπεραιώσει τις ανάγκες της πόλης της Καστοριάς.

Ούτε λίγο  – ούτε πολύ, αρκούσε το εκλογικό αποτέλεσμα, το ολιγόμηνο διάστημα επικαιροποιημένης ενημέρωσης από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους απερχόμενους αιρετούς, α! και η 1η Σεπτεμβρίου, για να ξεκινήσει η κοσμογονία.

Τηρουμένων των αναλογιών, η νέα δημοτική αρχή πέρασε το μήνυμα ότι ήταν έτοιμη να κυβερνήσει τον Δήμο, όπως η Νέα Δημοκρατία τον τόπο, με άμεσα αποτελέσματα.

Αρκετούς μήνες μετά τις εκλογές που έφεραν την Νέα Δημοκρατία στα πράγματα και την νέα δημοτική αρχή στο τιμόνι του Δήμου, ο καθένας μπορεί να συμπεραίνει σιγά-σιγά τα πορίσματά του.

Η διάθεση για προσφορά και αλλαγές, δεν έχει αμφισβητηθεί ακόμη από κανένα αν και έχουν εμπνευσθεί μερικά ερωτηματικά.

Το να ξεκινάς με διαγραμμίσεις, κώνους πάνω στο οδόστρωμα και καθαριότητα (σταθερά όλων των δημοτικών αρχών) και συναντήσεις με τον μητροπολίτη, δεν είναι βέβαια και κάποιος ιδιαίτερος άθλος, έστω κι αν είναι προτιμότερα από το να μη γίνεται κάτι.

Όμως να ξεκινάς με ένα χορό  φημών ότι η ανακαίνιση της Καστοριάς αρχίζει από το γραφείο του δημάρχου ή τους  τοίχους του δημαρχείου και μάλιστα με χαλιά, τάπητες, μοκέτες, γύψινα και άλλα  συναφή με πέλος, δεν είναι και συναρπαστικά αισιόδοξο.

Να ξεκινάς με ανακοινώσεις πρόσληψης συμβούλων που χαρακτηρίζονται απόλυτα ή λιγότερο φωτογραφικές, ας πούμε ότι το ανέχεσαι.

Μπορεί να κάνεις ακόμη και τα στραβά μάτια, προκειμένου να δώσεις τον αναγκαίο χρόνο. Έστω κι΄ αν δεν στον ζήτησαν.

Εκεί όμως που δεν μπορείς να δείξεις αδιαφορία, είναι ακριβώς στα στραβά μάτια και όλα τα άλλα μέλη. Διότι απαιτήσεις αρτιμέλειας και καλής φυσικής κατάστασης και συναφή κριτήρια, ακούγονται απίστευτα.

Τα τόνισε σε παρέμβασή της, με το θάρρος της γνώμης της και την αυτοπεποίθησή της η κυρία Χρυσούλα Πατρώνου στο φύλλο της ΟΔΟΥ της 26ης Σεπτεμβρίου [σχετικά "εδώ"].

Ελπίζοντας προφανώς και η ίδια, όπως και κάθε καλοπροαίρετος, ότι θα επρόκειτο ασφαλώς για τυπογραφικό λάθος, για κάτι που ξέφυγε.

Ζήτησε βεβαίως και απαντήσεις. Εις μάτην όμως. Κανείς δεν μπήκε στον  κόπο, κανείς δεν καταδέχθηκε να απαντήσει σε παρατηρήσεις για ανακοινώσεις πρόσληψης, που με αυτό το περιεχόμενο είναι χωρίς αμφιβολία πρωτοφανείς.

Και η σιωπή, —ούτε μια απάντηση— είναι διπλά ανησυχητική.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Οκτωβρίου 2019, αρ. φύλλου 1004.


Φωτογραφία: Το δεύτερο στρώμα από την χαλκογραφική πλάκα της γκραβούρας της Πτώσης του ανθρώπου (1504), του Άλμπρεχτ Ντύρερ (1471-1528). Λεπτομέρεια από το τελικό αποτέλεσμα δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο ["εδώ"].



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ