8.1.20

ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ελεύθερη πτώση…


ODOS | newspaper of Kastoria
ΟΔΟΣ 7.11.2019 | 1008

Θα ήταν διασκεδαστική, σε άλλη περίπτωση, η πρόδηλη αμηχανία των πολιτικών (βλέπε ΝΔ) και δημοσιογραφικών αστέρων (συγκροτήματα Αλαφούζου και Μαρινάκη) μπροστά στην ανεξέλεγκτη πλημμυρίδα του μεταναστευτικού. Μέχρι χθες, με ασυγχώρητη απερισκεψία, τα αποδίδανε όλα στους ερασιτεχνικούς χειρισμούς και τις διαβόητες ιδεοληψίες- που πράγματι υπήρχαν!- της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σήμερα, που σκάει το πρόβλημα στην αυλή του Κυριάκου και επιβεβαιώνεται συμμετρικά η βαρειά πολιτική ανεπάρκεια στην διαχείρισή του, ανακαλύπτουν τις εθνικές του διαστάσεις και συστήνουν στις τοπικές κοινωνίες μετριοπάθεια.

Τις τοπικές κοινωνίες που οι ίδιοι απερίσκεπτα, φρόντισαν υπηρετώντας ανενδοίαστα κομματικές σκοπιμότητες προηγουμένως, να εξαγριώσουν! Αυτοί οι ιδιοτελείς και απερίγραπτοι καιροσκόποι που τώρα μιλάνε για ενσωμάτωση των προσφύγων/μεταναστών. Κι ας ξέρουν ότι ο Ερντογάν προωθεί συστηματικά σουνιτικούς πληθυσμούς στους οποίους εμφανίζεται ως ο φωτισμένος ηγέτης.

Το χειρότερο για μας, για όλους μας είναι ότι δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε εκδικητικά και να τους συστήσουμε χαιρέκακα: "λουστείτε τα τώρα!", γιατί το πρόβλημα πλέον μας ξεπερνάει κι απαιτεί εθνική διαχείριση. Αλλά, από ποιους; Στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, βρίζονται ελεεινά μεταξύ τους... Και γράφουν την μικρή τους ιστορία, εγκλωβίζοντας τους πολίτες σε αυτήν την μικρή περίμετρο των πραγμάτων, σαν μια εσωτερική αιχμαλωσία την οποία ζούμε άδοξα, μέχρι να αποχαιρετήσουμε αυτήν τη ζωή άκεφοι και χωρίς κανένα φωτοστέφανο.

Στο μεταξύ, ζήτημα εθνικής σημασίας χαρακτήρισε προχθές το μεταναστευτικό - προσφυγικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας ότι είναι ρητή εντολή του Πρωθυπουργού η δίκαιη κατανομή των ανθρώπων που μεταφέρονται από τα νησιά στην Ενδοχώρα.

Με βάση την ποσόστωση που ανακοίνωσε, τα πρόσωπα που θα μεταφερθούν από τα νησιά, σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, ότι στη Δυτική Μακεδονία αναλογούν 2.830 πρόσφυγες. Ο αριθμός δεν είναι δραματικός. Δραματική είναι η διαχείριση του προβλήματος που εγκυμονεί -όπως προειδοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο Κώστας Καραμανλής από τη Θεσσαλονίκη οξύτατες πολιτικές παρενέργειες και εθνικών διαστάσεων κρίση, απειλώντας να μετατρέψει την Ελλάδα σε Λίβανο, υπό την επίβλεψη της Ε.Ε.

Και τούτο, επειδή εύκολα συνδυάζεται με τα μεγάλα ανοικτά μέτωπα της χώρας, όπως:

● η βαρειά οικονομική κρίση, η οικονομική καχεξία που οδηγεί σε παρατεταμένη λιτότητα και η δεινή επιτροπεία που υπόσχονται οι δανειστές -και σε καμία περίπτωση εταίροι- εις το διηνεκές. Όταν το εθνικό αίτημα συνοψίζεται στον φθηνό δανεισμό από τις αγορές- που είναι ασφαλώς αναγκαίος- αντί για την αναζήτηση νέου παραγωγικού προτύπου, ο ορίζοντας απελπιστικά στενεύει. Ως εκεί φθάνουν όμως οι φιλοδοξίες της πολιτικής «ελίτ».

● η διαρκής αιμορραγία των νέων που αποστερεί την ικμάδα της χώρας και η δριμεία δημογραφική φθορά -με ολέθριες εκτός άλλων, παρενέργειες στο Ασφαλιστικό σύστημα- που επελαύνει. Χρειάζεται κάτι περισσότερο επ΄ αυτού;

● η εντεινόμενη τουρκική απειλή που εκδηλώνεται επίμονα και αμετακίνητα και αναμένεται να κλιμακωθεί προσεχώς, από τον Έβρο έως το Καστελόριζο στο Αιγαίο και την Κύπρο, όπου, για τους άφρονες που δείχνουν να μην το αντιλαμβάνονται, δοκιμάζονται σκληρά οι αντοχές του Ελληνισμού. Η κουραστική επίκληση του Διεθνούς Δικαίου στην οποία καταφεύγουν συχνά-πυκνά η ημέτεροι πολιτικοί με πρώτον τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο, προκαλεί καγχασμό στη χώρα του ιδιοφυούς Θουκυδίδη που κατέδειξε στην περίπτωση Αθηναίων και Μηλίων, τα ελαστικά όρια ανάμεσα στο εύθραυστο Δίκαιο και την συμπαγή και αποφασισμένη Ισχύ.

● η αστάθεια στα Δ. Βαλκάνια, η υφέρπουσα κρίση με την Αλβανία εξαιτίας κάκιστων διπλωματικών χειρισμών αλλά και της παντελώς ανυπόληπτης αλβανικής ηγεσίας καθώς και η πολιτική κρίση στη Βόρεια Μακεδονία. Οι δυσεπίλυτες εκκρεμότητες που άφησε η Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκονται τώρα στα χέρια της ΝΔ η οποία δείχνει να κινείται χωρίς έρμα. Το «διπλωματικό κομψοτέχνημα» σύμφωνα με τον υπερφίαλο πρώην ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά αποδείχθηκε πυροτέχνημα. Το μόνο απτό αποτέλεσμα, ήταν η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χωρίς μάλιστα κανένα έμπρακτο αντάλλαγμα για την Ελλάδα. Αυτό δηλαδή που ενδιέφερε βασικά τις ΗΠΑ που την υπαγόρευσαν πραξικοπηματικά με αχυράνθρωπους τύπου Ζ. Ζάεφ, τους οποίους επέβαλαν στους γείτονες όπως και το δημοψήφισμα - παρωδία και βεβαίως με μια ανιστόρητη και πρόθυμη ελληνική κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) σε ρόλο ταπεινού κομιστή της Νατοϊκής εσθήτας.

Συνελόντι ειπείν, η εξουθενωμένη από τα απάνθρωπα Μνημόνια Ελλάδα:

1. καλείται να σηκώσει μόνη της το βάρος του προσφυγικού/ μεταναστευτικού που προκαλούν οι ληστρικές επεμβάσεις της Δύσης σε στρατηγικές για τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, περιοχές του Πλανήτη. Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καμία διάθεση να μοιραστούν το πρόβλημα - προωθούν κυνικά την ιδιότυπη «λιβανοποίηση» της χώρας υπό την βλοσυρή εποπτεία τους.

2. δεν μπορεί επιπλέον να υπολογίζει στη βοήθεια κανενός απέναντι στην απροκάλυπτα εχθρική Τουρκία. Οι φωνές της σύνεσης «τύπου Κώστα Σημίτη» που προτρέπουν σε έναν επώδυνο συμβιβασμό, είναι ενδεικτικές των απόψεων που διακινούνται στις κορυφές τμήματος της πολιτικής ηγεσίας η οποία εκτελωνίζει στη χώρα τις διαθέσεις στις μεγάλες Μητροπόλεις της Δύσης.

3. βρίσκεται στη δίνη ανεξέλεγκτων καταστάσεων, με μια κάτισχνη Οικονομία, χωρίς εύρωστο δημογραφικό δυναμικό και με μικρά περιθώρια ως εκ τούτων να επηρεάζει και πολύ περισσότερο να διαμορφώνει εθνικά επωφελώς την τροπή των πραγμάτων.

«Δεν υπάρχει ο Θεός της Ελλάδας» είχε συστήσει προφητικά ο «Εθνάρχης» Ελευθέριος Βενιζέλος. Ακόμα και αν υπήρχε πάντως, είναι λίαν αμφίβολο, αν θα μπορούσε και αυτός να βάλλει κάπως το χέρι του, καθόσον εδώ πρέπει να ξεδιαλύνουμε προηγουμένως το σκάνδαλο της Novartis και να σχολιάσουμε τον επόμενο σκυλοκαβγά Άδωνη - Πολάκη…



Φωτογραφία: Η Λερναία Ύδρα (λεπτομέρεια) σε ετρουσκική υδρεία του 525 π.Χ. Βίλλα Γκετύ, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια ΗΠΑ.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Νοεμβρίου 2019 αρ. φύλλου 1008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ