4.1.20

Διαξιφισμοί



Η ΝΔ κλείνει και την κλειστή νοσηλεία
στο ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού



Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αδιαφορώντας για το δημόσιο σύστημα υγείας σταματάει την 24ωρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ στο Άργος Ορεστικό.

Η μη ανανέωση της σύμβασης φυσιάτρου στο ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, που εξυπηρετούσε το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού, οδήγησε στην απόφαση να σταματήσει η κλειστή νοσηλεία που εξυπηρετούσε τους τελευταίους μήνες τους πολίτες που είχαν ανάγκη από 24ωρη υποστήριξη.

Επίσης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσα για τους εργαζόμενους στο ΚΕΦΙΑΠ, ο υπουργός Υγείας έκρινε πως πρέπει να σιωπήσει και δεν απαντά με στόχο να στείλει και πάλι τους ασθενείς σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης με δυσβάσταχτο κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣυΡιζΑ ανταποκρινόμενη με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στο δίκαιο και χρόνιο αίτημα και τις ανάγκες των πολιτών της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας, είχε προχωρήσει στην αναβάθμιση του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης Άργους Ορεστικού με ανοιχτή και κλειστή νοσηλεία, θέτοντας σε λειτουργία την Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας 18 κλινών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πέρα από την κάλυψη, 80 περίπου ανά μήνα εξωτερικών περιστατικών του ΚΕΦΙΑΠ, να εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο 10 ασθενείς το μήνα στην κλειστή νοσηλεία.

Η ΝΔ για άλλη μια φορά αποδεικνύει την πολιτική της απάτη προεκλογικά, όταν έλεγε πως θα διατηρήσει την αναβάθμιση του Κέντρου.

Η αναλγησία της κυβέρνησης για τους ασθενείς εξυπηρετεί αποκλειστικά το σχέδιο της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων στον τομέα της υγείας.

Μέσα σε έξι μήνες διακυβέρνησης η ΝΔ:
  • κλείνει την 24ωρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ
  • κατήργησε τα δύο διετή τμήματα του Πανεπιστημίου
  • ανέστειλε τη λειτουργία του τμήματος Αγωγής και Φροντίδας Προσχολικής Ηλικίας του Πανεπιστημίου
  • πάγωσε τη δημιουργία Φορέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά
  • δρομολόγησε την παράδοση της παροχής φυσικού αερίου της περιοχής μας σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Ντροπή και μόνο ντροπή.

Ολυμπία Τελιγιορίδου
βουλευτής ΣυΡιζΑ

* * *


Η αλήθεια για το Κέντρο 
Αποκατάστασης του Άργους Ορεστικού


Η αποκατάσταση στην Ελλάδα γενικά υστερεί, ιδιαίτερα δε μέσω του δημοσίου συστήματος υγείας νοσεί. Αυτό είναι εντονότατο στην άνωθεν του λεκανοπεδίου της Αττικής χώρα, διότι οι μόνες (!!) δομές που υπάρχουν βρίσκονται στο Αμύνταιο και το Άργος. Μέχρι τις αρχές του παρελθόντος έτους το κόσμημα που λέγεται ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού εκτελούσε ένα μικρό μέρος της προβλεπόμενης και δυναμένης αποστολής του.

Η προηγούμενη κυβέρνηση προεκλογικά (δεν είναι κακό από μόνο του) μέσω ΟΑΕΔ προσέλαβε 15 εργαζομένους διαφόρων ειδικοτήτων, πλην ιατρών (!), με ετήσιες συμβάσεις. Φυσίατρος ερχόταν κάθε Δευτέρα ή και Τρίτη από το Αμύνταιο. Είναι αλήθεια πως άρχισαν να εξυπηρετούνται και νοσηλευόμενοι ασθενείς γεγονός που ανακούφισε ικανή μερίδα των πασχόντων.

Πώς όμως έχει σήμερα η κατάσταση; Το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου είχε ένα μόνιμο φυσίατρο, έναν επικουρικό και ο τρίτος αποσπασμένος από το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)!! Δυστυχώς 31/12 έληξε και η παράταση της διετούς απόσπασης της εξαιρετικής φυσιάτρου. Έτσι δεν είναι δυνατόν από τους δύο εναπομείναντες να μετακινείται ό ένας ούτε για μία μέρα στο Άργος.

Όπως αντιλαμβάνονται όλοι χωρίς κάλυψη φυσιάτρου δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί η κλειστή νοσηλεία. Μετά όμως τα κροκοδείλια δάκρυα και τις οιμωγές της κ. βουλευτού του ΣυΡιζΑ θέλω να ενημερώσω τους πολίτες:

α) Σύντομα θα ολοκληρωθεί η μετάταξη της φυσιάτρου από το υπουργείο Εσωτερικών (!) στο Υγείας και έτσι θα μπορεί να συνεχισθεί η έστω εμβαλωματική μέχρι τώρα λειτουργία,

β) είναι προτεραιότητά μας ως Νέα Δημοκρατία η πλήρης λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ του Άργους στο επίπεδο που το οραματίστηκε ο αείμνηστος μεγάλος δωρητής Μιχαήλ Ζάχος και

γ) σχεδιάζουμε προσεκτικά την παρέμβασή μας στο ΚΕΦΙΑΠ σε συσχέτιση με τον έως τώρα τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας του Άργους Ορεστικού. Οι δύο αυτές δομές πρέπει να λειτουργήσουν επανασχεδιαζόμενες έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις σύγχρονες ανάγκες όλης της περιοχής, με ένα όμως οικονομικό κόστος που μπορεί να δικαιολογηθεί για να καλυφθεί.

Ζήσης Τζηκαλάγιας
βουλευτής Ν.Δ.


Φωτογραφία: Σχέδιο του William Kentridge για την όπερα «Η Μύτη», του ρώσου συνθέτη της σοβιετικής περιόδου Ντμίτρι Ντμίτριεβιτς Σοστακόβιτς (1906-1975), που βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία του Γκόγκολ.

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ