3.2.20

Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣυΡιζΑ και το αεροδρόμιο Καστοριάς

«Αφού έγινε ο κακός χαμός με δηλώσεις και κατάθεση σήμερα το πρωί ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό και από τις 3 βουλευτές του ΣυΡιζΑ Δ. Μακεδονίας, για την αεροπορική σύνδεση Αθήνα - Κοζάνη - Καστοριά, που βγήκε από τις άγονες γραμμές και δεν ήταν στην ανακοίνωση του υπουργείου για την δημοπράτηση της, η κυβέρνηση άλλαξε την απόφαση της.

Και όταν εμείς οι ίδιοι ανακοινώσαμε την αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης, το "γραφείο πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης", εκείνο που το έλεγαν άχρηστο οι της ΝΔ και θα το καταργούσαν, έστειλε ένα αστείο email στα ΜΜΕ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως φταίει η προηγούμενη διοίκηση της ΥΠΑ κλπ.

Για να γνωρίζει την αλήθεια ο κόσμος. Η διοίκηση της ΥΠΑ άλλαξε τον Δεκέμβριο και η απόφαση πριν 4 μέρες να μην μπει στις άγονες γραμμές η γραμμή Αθήνα - Κοζάνη - Καστοριά είναι αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ, της διοίκησης και του υπουργού. Αν υπάρχει έστω και ένα έγγραφο, των όσων επικαλούνται, του πρώην Υπουργού, τους προκαλούμε να το δώσουν στην δημοσιότητα. Δεν έχουν όμως, το μόνο που έχουν είναι οι διαγωνισμοί και οι συμβάσεις για την γραμμή Αθήνα - Κοζάνη - Καστοριά, που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Εμείς πάντως είμαστε χαρούμενοι που έστω και την τελευταία στιγμή μετά τις διαμαρτυρίες μας δικαιωθήκαμε. Όλα τα άλλα θυμίζουν αυτά που έγιναν και στο ποδόσφαιρο, άλλαξαν τα μέλη της επιτροπής, έστησαν μια απόφαση και μετά τις αντιδράσεις έτρεχαν νυχτιάτικα να φέρουν τροπολογίες για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Τα ίδια έκαναν και σήμερα παραμένοντας αδιόρθωτοι.

Ολυμπία Τελιγιορίδου
βουλευτής ΣυΡιζΑ Καστοριάς

Υ.Γ. Δημοσιοποιούμε την σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου από το site του, με ημερομηνία ανάρτησης της διακήρυξης 3-2-2020 και την υπογραφή του υπουργού Κώστα Καραμανλή για την προκήρυξη των άγονων γραμμών, που λείπει το δρομολόγιο Αθήνα -Καστοριά - Κοζάνη. Τέλος, να ενημερώσουμε το "γραφείο Θεσσαλονίκης" και τους όψιμους οπαδούς του, πως ακόμη δεν υπογράφτηκε η διαδικασία για την ένταξη της δικής μας γραμμής. Θα γίνει τις επόμενες μέρες, όπως ενημέρωσε εμάς το υπουργείο. Μια καλύτερη επικοινωνία μεταξύ σας θα σας βοηθήσει. Καλό βράδυ.».


* * *

Προηγήθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση της επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη κ. Μ. Αντωνίου, με παραπομπή σε ιδιωτική σελίδα ενημέρωσης:

«Παρ’ ότι η απόφαση για τον αποκλεισμό της Καστοριάς από τις άγονες γραμμές ανήκει στην προηγούμενη διοίκηση της ΥΠΑ, η νέα διοίκηση που τοποθέτησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ενέκρινε τις προδιαγραφές για τις άγονες γραμμές Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά και Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Ικαρία»

Μαρία Αντωνίου


* * *


Ιωάννης Κορεντσίδης: «Σημαντική και ουσιαστική, από κάθε άποψη, η επίσκεψη στο δημαρχείο του υπουργού Εσωτερικών με τον οποίο συζητήσαμε για όλα τα καίρια ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Καστοριάς. Σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του κ. υπουργού, η Καστοριά πρέπει να διαμορφώσει ένα δικό της ειδικό σχέδιο. Και αυτό θα πρέπει να γίνει πάρα πολύ σύντομα, σε άμεση συνεργασία με όλους τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με μετρήσιμους στόχους. Εμείς, συνεχίζουμε να κινούμαστε δυναμικά και αποφασιστικά προς κάθε κατεύθυνση που θα είναι δημιουργική και αποτελεσματική για τον τόπο μας.».

1 σχόλιο:

  1. Προχώρα Καστοριά!!!7/2/20

    Ένας κι ένας, σε όλες τις φωτό.
    Γι' αυτό πηγαίνουμε καλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ