5.2.20

Λόγος & Αντίλογος



Περί της αύξησης 

των προσφυγικών / μεταναστευτικών ροών



Αγαπητέ κύριε Μπαϊρακτάρη,

Με την παρατηρούμενη τους τελευταίους μήνες αύξηση σε επικίνδυνο πλέον βαθμό των προσφυγικών / μεταναστευτικών ροών, θα ήθελα να σου διατυπώσω μερικές σκέψεις μου στο παραπάνω θέμα.

Η Ελλάδα, με εξαίρεση την αρχαιότητα, δεν είχε τους τελευταίους αιώνες αποικίες πουθενά στο κόσμο. Διαφέρουμε σε αυτό το σημείο, από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που και πολλές είχαν αποικίες, αλλά και εκμεταλλεύτηκαν σε απίστευτο βαθμό τους κατοίκους αυτών των αποικιών.

Ένα δε από τα πολλά επιχειρήματα που προέβαλαν στους διαμαρτυρομένους αυτόχθονες ήταν και το ότι μπορούσαν να έχουν βρετανικό ή γαλλικό ή ισπανικό διαβατήριο και άρα κακώς διαμαρτυρόντουσαν.

Με τα παραπάνω θέλω να τονίσω ότι οι χώρες αυτές (Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Βέλγιο κλπ) έχουν μία ιστορική υποχρέωση να δέχονται, έστω σε ελεγχόμενο βαθμό μετανάστες από τις πρώην αποικίες τους. Η πατρίδα μας όμως δεν έχει καμία τέτοια ηθική υποχρέωση.

Το δε επιχείρημα, ότι η πατρίδα μας ήταν και αυτή χώρα μεταναστών, είναι μερικώς μόνο αληθινό. Γιατί άλλο είναι να μεταναστεύεις μετά από διακρατικές συμφωνίες με όλα τα νόμιμα έγγραφα χαρτιά και εξασφαλισμένη εργασία (βλέπε περίοδο μεταπολεμική με την έξαρση της μεταναστεύσεως σε Δυτική Ευρώπη, Αμερική ή Αυστραλία) και άλλο να εισέρχεσαι λαθραία στη χώρα και να το παίζεις πρόσφυγας η πολιτικός φυγάς με μόνο σκοπό να βελτιώσεις το βιοτικό σου επίπεδο.

Και η βελτίωση αυτή γίνεται κατά τεκμήριο σε βάρος των κατοίκων της πατρίδας μας. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε εργασιακά θέματα αλλά κυρίως στην επιβάρυνση όλων των δομών της πολιτείας μας (νοσοκομεία, σχολεία κλπ) πέραν και του σοβαρότατου θέματος της ασφάλειας, όπου πλέον δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις χωρίς να κινδυνεύεις να πέσεις θύμα αλλοδαπών κακοποιών. Ας μη αναφερθούμε τέλος στην ολική τουριστική καταστροφή που κινδυνεύουν τα παραμεθόρια νησιά μας.

Πέραν όμως των πιο πάνω σημείων, το πιο σοβαρό αλλά και μακροχρόνιο πρόβλημα, που θα το βρουν μπροστά τους τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας είναι η αλλοίωση της δημογραφικής σύνθεσης της πατρίδας μας.

Η πατρίδα μας τα μεταπολεμικά χρόνια είχε, για πρώτη φορά ίσως στην μακραίωνα ιστορία της να έχει ένα ομοιογενή πληθυσμό. Συνέβαλε σε αυτό και η συγκέντρωση των Ελλήνων από πολλές χώρες που ήταν εγκατεστημένοι όπως την Αίγυπτο, Ρωσία, Τουρκία, Βαλκανικές χώρες κλπ, συνήθως όχι βέβαια υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Νομίζει κανένας καλόπιστος Έλληνας, όχι βέβαια από τους δήθεν διεθνιστές, προοδευτικούς, φιλελεύθερους, αναρχικούς -που και αυτοί όταν έρθει η ώρα της αποφάσεως θα συμπεριφερθούν πολύ διαφορετικά από όσα σήμερα ισχυρίζονται- ότι αυτοί οι μετανάστες με τις ιδιαιτερότητες τους -θρησκευτικές, πολιτισμικές, μορφωτικές, γλωσσικές, ιστορικές μνήμες, θα μπορέσουν σε ιστορικά προβλεπόμενο χρόνο να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία;

Προσωπικά δεν το πιστεύω. Αντίθετα φοβάμαι ότι, με τον αυξημένο ποσοστό γεννήσεων σε σχέση με εμάς τους Έλληνες, σε μερικά χρόνια θα αποτελούν σημαντική μερίδα του πληθυσμού της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι μία σημαντική μερίδας νέων Ελλήνων με εξαιρετικές σπουδές και ικανότητες, που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και οι οποίοι δυστυχώς δεν προβλέπω κατά το μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος τους να επιστρέψουν για μόνιμη εγκατάσταση στην πατρίδα μας, δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση.

Δεν τολμώ να προτείνω τι πρέπει να γίνει για να μη βρεθούμε, σε κάποιο όχι μακρινό διάστημα, ξένοι στον τόπο μας. Ό,τι όμως και αν αποφασιστεί να γίνει, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, πρέπει να γίνει σήμερα. Αύριο θα είναι πολύ αργά.

Με εκτίμηση 
Γιάννης Αναστ. Νταλίπης
ydalipis@gmail.com 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Οκτωβρίου 2019, αρ. φύλλου 1006.


Σχετικά:


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/2/20

    Νοδε και Τοπικοί Άρχοντες θεωρούν ανάπτυξη τον ερχομό τους, γιατί θα βρουν δουλειά 15 δασκάλες και 50 άνθρωποι στους καταυλισμους οπότε δεν θα φεύγουν οι νέοι μας για εργασία στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/2/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/2/20


    https://bigbrutalnstrong.tumblr.com/post/165117450672
    https://66.media.tumblr.com/4199abfb2858eb7fb1db156fa031046b/tumblr_oszy26fQ9l1s6y614o1_1280.jpg


    Και όχι μόνο. Όλο το φάσμα του πολιτικού τσαρλατανισμού,τοπικού και μή... αλλά ώς αναφορά τα λεγόμενα σας κύριε Νταλίπη μου. Αα, πα, πα... τι ελληνοκεντρικότητες είναι αυτές; Τι πατριωτικές κορώνες και τι κινδυνολογίες λέτε; Φτού κακά και μακρυά από μας. Άκου κοινωνική αλλοίωση και αλλοδαποί κακοποιοί. Μα δεν ξέρετε ότι [.....] (ο πρώην πρόεδρoς)... είχε ευχαριστήσει τους λαθρό που μας προτίμησαν;
    Δεν άκουσε τον [....] (νύν αυτός) που είναι ευτυχής να δεί μία πολυτισμική κοινωνία; Εδώ κοτζάμ Χασάν, Αχμέτ, Πέρσα και Αρμπέν, έκαναν πέτρα την καρδιά τους κι άφησαν την γλυκιά πατρίδα τους για να μας ενσωματώσουν στα δικά τους ήθη και έθιμα. Λίγο το χεις ο μπαρμπα Πέτρος από την Μεσοποταμία να βρεθεί να έχει τρείς συζύγους και να ακούει τον μουεζίνη να γκαρίζει κάθε τόσο;
    Τι θέλετε δηλαδή; Να μας κατσικωθούν τίποτε μπρούταλ παλληκάρια του θείου Σόρος και να μπλέξουμε ή τίποτα ΜΚΟ σαν αυτή της κόρης του πρωθυπουργού ή της μεταναστολάγνας κόρης του στρατηγού Φράγκου;
    Για αυτό σας λέω κύριε Νταλίπη μου,προσέξατε.
    Ο Δημητράς (μάλιστα ο εθνικός μηνυτής...) καραδοκεί για υποβολή νέας μήνυσης κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, το λιώσιμο των πάγων, την ανομβρία στην έρημο Καλαχάρι και το πέσιμο των αστεροειδών. Γιατί, άλλωστε η θρησκεία που πρεσβεύει ο Άγιος Καστορίας (Δέσποτα ευλογείτε...) επιβάλει το γύρισμα του μάγουλου και της άλλης πλευράς.
    Μην δημιουργείτε περαιτέρω προβληματισμούς στους ελλαδίτες και ειδικά στους ντόπιους. Στα πανηγύρια να περνάμε καλά,
    να αναμένουμε την ανάκαμψη της γούνας αλλά στο μεταξύ η γούνα όλων μας έχει καεί...

    Έρρωσθε οι Ελληνοκεντρικοί

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ