30.5.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19



Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία  (Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το Νοσοκομείο έκανε έξι (6) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με ύποπτα συμπτώματα COVID-19. Από τις τρεις (3) χθεσινές δειγματοληψίες τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δώδεκα (12) νέες δειγματοληψίες. Για τις πέντε (5) από αυτές, τα αποτελέσματα έχουν βγει ήδη και είναι αρνητικά, ενώ για τις υπόλοιπες αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα. Συνολικά νοσηλεύονται πέντε (5) ασθενείς, εκ των οποίων ένας (1) είναι αρνητικός και τέσσερρις (4) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν έξι (6) αρνητικά αποτελέσματα.




ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δεκατρείς (13) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Συνολικά νοσηλεύονται δύο (2) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων ένας (1) είναι αρνητικός και ένας (1) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 και ένας (1) στη ΜΕΘ. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν οκτώ (8) αρνητικά αποτελέσματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Το Νοσοκομείο έκανε πέντε (5) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με ύποπτα συμπτώματα COVID-19. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψε ένα (1) αρνητικό αποτέλεσμα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Το Νοσοκομείο έκανε δύο (2) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Νοσηλεύεται ένας (1) ασθενής με ύποπτα συμπτώματα COVID-19. Ένας (1) ασθενής είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό ως ύποπτο κρούσμα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψε ένα (1) αρνητικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 2.902 δείγματα. Τα θετικά παραμένουν 153 και τα αρνητικά ανέρχονται σε 2.571. Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 29.

***
Το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, που είναι εγκατεστημένο στο ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ Νοσοκομείο Κοζάνης, από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, έχει δεχτεί για επεξεργασία δύο χιλιάδες εκατόν τριάντα τρία (2.133) δείγματα, που ελήφθησαν από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Αναλυτικά τα δείγματα που εστάλησαν για έλεγχο προέρχονται από:

Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»: 843
Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»: 55
Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς :
Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»: 141
Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών : 67
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ: 867
Σύνολο δειγμάτων για έλεγχο : 2.133


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ