25.5.20

Διαδικτυακό εργαστήριο

Workshop: Ανάπτυξη δεξιοτήτων αλγοριθμικής σκέψης μέσω της δημιουργίας παιχνιδιών στο scratch

Η περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΗΜΜΥ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν διαδικτυακό εργαστήριο (workshop) με τίτλο "Ανάπτυξη δεξιοτήτων αλγοριθμικής σκέψης μέσω της δημιουργίας παιχνιδιών στο Scratch". Το workshop θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 4 Ιουνίου από τις 18:00 έως τις 20:00.
Στο workshop θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με το οικοσύστημα της γλώσσας προγραμματισμού Scratch, την ανάπτυξη δεξιοτήτων αλγοριθμικής σκέψης και τεχνικές και δεξιότητες δημιουργίας εκπαιδευτικών παιχνιδιών.
Oι εισηγήσεις απευθύνονται σε όλους τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.
Καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί και μαθητές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον παρακάτω σύνδεσμο https://forms.gle/rniAAucpR3WuJgFcA μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαΐου για να τους σταλούν έγκαιρα οι οδηγίες και οι σύνδεσμοι παρακολούθησης.
Ακολουθεί το πρόγραμμα των εισηγήσεων
• Αλγοριθμική με χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch – Πλόσκας Ν. (Επίκουρος καθηγητής τμ. ΗΜΜΥ ΠΔΜ)
• Scratch ecosystem – Τζήμας Δ. (ΣΕΕ Πληροφορικής)
• Παρουσίαση της ομάδας «Game development» του τμ. ΗΜΜΥ - Τουρτούρας Ε. (φοιτητής τμ. ΗΜΜΥ)
• Ανάπτυξη απλού εκπαιδευτικού παιχνιδιού σε Scratch - Σιδέρης Δ. (φοιτητής τμ. ΗΜΜΥ)
• Ανάπτυξη πολύπλοκου παιχνιδιού σε Scratch - Σιδέρης Δ. (φοιτητής τμ. ΗΜΜΥ)
• Ερωτήσεις - Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ